​Ένα χρόνο μετά από τις 7 Απρίλη 2020 όπου με απεργιακή κινητοποίηση με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ «γιορτάστηκε» η παγκόσμια μέρα υγείας, επανερχόμαστε με στάση εργασίας από την ΠΟΕΔΗΝ (που πέρσι δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση) στα πλαίσια του ίδιου εορτασμού. Πέρσι εν μέσω του πρώτου λοκ-ντάουν και του πρώτου, πολύ ηπιότερου στην Ελλάδα, κύματος του κορωναϊού, με πλήρως απροετοίμαστο και ετοιμόρροπο το δημόσιο σύστημα υγείας και χωρίς το όπλο των εμβολίων διανύαμε ήδη τον πρώτο μήνα της τωρινής δυστοπίας. Συνοδεία του ήταν οι μαζικές απολύσεις, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση και τα νέα ήθη της καταστολής, τα τελευταία ήδη εκκωφαντικά από την αρχή της τωρινής διακυβέρνησης.

​Η σημερινή συγκυρία μετά από έναν πολύ συμπυκνωμένο σε γεγονότα, απώλειες και βαρβαρότητα χρόνο, έρχεται σε συνθήκες όπου μεν υπάρχει ως όπλο τα εμβόλια, από την άλλη όλα τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος όπως και οι προβλέψεις του για τις συνέπειες της μη ικανοποίησής τους εξελίσσονται μπροστά μας. Τα τέταρτο κύμα της πανδημίας με μαζικά κρούσματα και πολλαπλάσιους διασωληνωμένους ασθενείς, έρχεται να διαλύσει το σύστημα υγείας απειλώντας με εκατόμβες ανθρώπων που δεν νοσούν απαραίτητα από κορωναϊό αλλά από οτιδήποτε καθώς δεν λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική αντιμετώπιση ελέω της κατάρρευσης αυτής (αλήθεια αυτές οι ανθρώπινες απώλειες πότε θα μπουν στις στατιστικές;). Απόδειξη λοιπόν ότι τα εμβόλια από μόνα τους δεν είναι πανάκεια χωρίς ένα πλήρες στελεχωμένο και εξοπλισμένο για πανδημία σύστημα υγείας σε κάθε επίπεδο, από πρωτοβάθμιο ως ΜΕΘ. Ακόμη κι αν η σημερινή νέο-φιλελεύθερη και ακροδεξιά κυβέρνηση είχε δικαιολογία πέρσι τέτοια μέρα ότι δεν διέθετε άμεσα εξοπλισμό και επαρκή αριθμό διαγνωστικών τεστ, σήμερα είναι πολλαπλά υπόλογη καθώς όλο αυτό το διάστημα έκανε ακριβώς ότι ΔΕΝ έπρεπε να κάνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τελευταία ελεεινή κίνηση αυτή των «self-service» τεστ χωρίς καταγραφή των θετικών και αρνητικών αποτελεσμάτων, ατομική ευθύνη! Εμείς σας φέραμε τα εμβόλια, τι άλλο θέλετε κάντε και σεις κάτι μόνοι σας!

​Και μέσα σ’ αυτόν το χρόνο η κατασταλτική και αντεργατική επίθεση είναι η λογική διαχείριση και η μετακύληση της κρίσης στην εργατική τάξη από ένα ακροδεξιό καθεστώς που σχεδόν λειτουργεί με όρους κράτους έκτακτης ανάγκης, προχωρώντας κυνικά σε βασανισμούς διαδηλωτών/τριών και κρατουμένων απεργών πείνας (αυτές τις μέρες ακόμη ένας κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων προχωρά σε απεργία πείνας μεταξύ άλλων γιατί δεν του προσφέρεται η ιατρική φροντίδα που έχει ανάγκη). Μετά τα νομοθετήματα του φθινοπώρου έρχεται νέο νομοσχέδιο που επικυρώνει νομικά τις υπερωρίες, την κατάργηση του πενθημέρου και του ωραρίου μέσω της τηλεργασίας.
​Έχουμε λοιπόν όλους τους λόγους του κόσμου για να απεργήσουμε και να αγωνιστούμε. Γι’ αυτό καλούμε σε συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση με την στάση εργασίας και τις συγκεντρώσεις στα προαύλια και έξω από το υπουργείο υγείας.

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Υγείας
​Ένα χρόνο μετά από τις 7 Απρίλη 2020 όπου με απεργιακή κινητοποίηση με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ «γιορτάστηκε» η παγκόσμια μέρα υγείας, επανερχόμαστε με στάση εργασίας από την ΠΟΕΔΗΝ (που πέρσι δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση) στα πλαίσια του ίδιου εορτασμού. Πέρσι εν μέσω του πρώτου λοκ-ντάουν και του πρώτου, πολύ...