Το πρωί της Τρίτης, η ΕΛ.ΑΣ. μπούκαρε ξανά σε φοιτητικές εστίες, αυτή την φορά στις ΦΕEΜΠ. Μονάδες των ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στο χώρο της πολυτεχνειούπολης, με αφορμή αστυνομική επιχείρηση για διακίνηση ναρκωτικών. Εισέβαλαν βίαια στους χώρους που ζουν οι φοιτητές/τριες, προκαλώντας υλικές ζημιές και  τραμπουκίζοντας αδιακρίτως φοιτητές/ριες, εργαζόμενους/ες και όποιον/α βρέθηκε στον δρόμο τους. Αφότου δεν άφησαν πόρτα για πόρτα όρθια, αποκορύφωμα της δράσης των καουμπόηδων της αστυνομίας ήταν ο πυροβολισμός ενός ατόμου στην πύλη Ζωγράφου, σε σημείο με ιδιαίτερη κινητικότητα κόσμου.

Οι πιστολέρο δε δυσκολεύτηκαν να βγάλουν όπλο (το έχουν ξανά κάνει άλλωστε το 2019, όταν μπάτσος με πολιτικά σημάδευε με όπλο φοιτητές) και να το χρησιμοποιήσουν εντός του πανεπιστημιακού χώρου, σε ώρα αιχμής, μπροστά σε κόσμο που έχει πάει στη δουλειά του και σε φοιτητές/τριες που έχουν ακόμα εξεταστική. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η αστυνομία τραμπουκίζει και τρομοκρατεί φοιτητές/ριες στις εστίες. Δύο χρόνια πριν, μπάτσοι εισέβαλαν στις ΦΕΠΑ, πάλι με πρόσχημα τα ναρκωτικά, προκαλώντας φθορές, μία εβδομάδα μετά την λήξη του αγώνα των εστιακών για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Το αφήγημα της δεξιάς, περί ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενισχύεται από τις αστυνομικές επεμβάσεις για διακίνηση ναρκωτικών, με μόνη σημείωση ότι τα κυκλώματα ναρκεμπόρων υπάρχουν με την ανοχή -αν όχι με την εμπλοκή- του ίδιου του Κράτους. Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή επιχειρεί να ικανοποιήσει ένα ακροδεξιό ακροατήριο ψηφοφόρων, ενώ με την ίδια κίνηση στοχεύει στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και της πολιτικής δράσης μέσα στις σχολές, με τη συγκρότηση των ΟΠΠΙ. Αυτές έρχονται στις σχολές μας για να τις «καθαρίσουν», το άσυλο καταργείται για να μπορέσει η αστυνομία να κάνει πιο εύκολα τη δουλειά της και να παρέχει στιγμές ασφάλειας, όπως προχθές.

Ο εκφοβισμός από τους ένστολους τραμπούκους του Κεφαλαίου και η τρομοκρατία, δε θα μείνουν χωρίς απάντηση. Δε θα δεχτούμε τα πανεπιστήμια να γίνουν πεδίο μάχης ανάμεσα σε Κράτος και μαφίες, ούτε πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν χώροι φιλόξενοι για κάθε μπάτσο, όπως έγινε ξεκάθαρο με τις μαζικές  κινητοποιήσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τις περιφρουρήσεις των πυλών στο ΕΚΠΑ. Η τοποθέτηση των ΟΠΠΙ εντός των σχολών προς το παρόν αναστέλλεται, αλλά εμείς δεν σταματάμε εδώ. Το φοιτητικό κίνημα, μέσα από τις διαδικασίες τους θα σταματήσει ΟΠΠΙ, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και κάθε λογής μπάτσους που θα αποπειραθούν να εφαρμόσουν την πολιτική του Κεφαλαίου. Ενάντια στην αποστείρωση και την αστυνομοκρατία, θα υπερασπιστούμε την επανακατοχύρωση του ασύλου, διεκδικώντας ζωντανούς κοινωνικούς χώρους στις σχολές μας!

Φοιτητικό Τμήμα της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Α.Π. Ροσινάντε

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Το πρωί της Τρίτης, η ΕΛ.ΑΣ. μπούκαρε ξανά σε φοιτητικές εστίες, αυτή την φορά στις ΦΕEΜΠ. Μονάδες των ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στο χώρο της πολυτεχνειούπολης, με αφορμή αστυνομική επιχείρηση για διακίνηση ναρκωτικών. Εισέβαλαν βίαια στους χώρους που ζουν οι φοιτητές/τριες, προκαλώντας υλικές ζημιές και...