Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βάδισαν το απόγευμα και το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα ενάντια στο χουντόπνευστο έκτρωμα που κατέθεσε στη βουλή ο εθνικός σερίφης Χρυσοχοΐδης. Σε συνδυασμό με τις μαζικότατες πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, ο αριθμός των διαδηλωτών μετριέται σε δεκάδες χιλιάδες. Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε χαιρετίζει αυτή τη μαζική παρουσία στον δρόμο ως μια πολύ θετική ένδειξη επιστροφής του κοινωνικού κινήματος στο προσκήνιο των γεγονότων. Ιδιαίτερα η πολύ έντονη παρουσία νέων ανθρώπων στον δρόμο, παιδιών που μεγάλωσαν ουσιαστικά μέσα στην καπιταλιστική κρίση και δηλώνουν την άρνησή τους να ζήσουν σε έναν κόσμο χωρίς προοπτική και χωρίς δικαιώματα, αποτελεί μια ξεχωριστή ελπίδα για τη νικηφόρα πορεία αυτών των κινημάτων, σε αντιστροφή της αντιδραστικής στροφής των τελευταίων χρόνων.

Αυτόν τον κόσμο η κυβέρνηση επιχείρησε να τρομοκρατήσει στέλνοντας κατά πάνω του δολοφονικές ορδές μανιακών αστυνομικών, που ανέπτυξαν εγκληματική δράση στο τέλος της μεγάλης διαδήλωσης. Τεράστιες ποσότητες χημικών που είχαν στόχο να περικυκλώσουν τους διαδηλωτές, να τους εγκλωβίσουν και να τους δημιουργήσουν πανικό, ευθείες επιθέσεις με μηχανές πάνω στο πλήθος, ανάποδα χτυπήματα με κλομπ, ικανά να σκοτώσουν τον οποιονδήποτε και μια διαρκής εικόνα βάρβαρων ένστολων και πάνοπλων μπουλουκιών που έκαναν γιουρούσι όπου έβλεπαν κανονικούς ανθρώπους, ήταν το μενού της ΕΛΑΣ όλο το βράδυ.

Δεν πέφτουμε φυσικά από τα σύννεφα. Εδώ και δεκαετίες το ελληνικό κράτος εκπαιδεύει αυτές τις συμμορίες αγρίων, με στόχο να δημιουργήσει δολοφόνους χωρίς εγκέφαλο, ντοπαρισμένους γορίλες που αποκτούν υπόσταση από τα ρόπαλα και τις φυσούνες τους, χωρίς τα οποία βυθίζονται στην ανυπαρξία. Από την εποχή της κρίσης και των μνημονίων και μέχρι σήμερα, η δράση αυτή έχει αποφέρει εκατοντάδες τραυματισμούς ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους απέκτησαν μόνιμες αναπηρίες.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά σε αυτές τις περιπτώσεις, για να δικαιολογήσουν τη δράση στρατιωτών του Αττίλα του Ούνου, τα ένστολα στίφη προχωρούν σε τυφλές συλλήψεις στον σωρό, φορτώνοντας στους συλληφθέντες ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι. Το ίδιο συνέβη και την Πέμπτη, οπότε και συνελήφθησαν 9 άτομα κατά την προσπάθειά τους να προφυλαχθούν από τη δολοφονική μανία των ένστολων.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αφήσουμε αυτούς τους εννέα ανθρώπους, κάποιοι από τους οποίους είχαν προηγουμένως χτυπηθεί από τα κτήνη του Χρυσοχοΐδη, μόνος τους. Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα είμαστε στις 10 πμ στην Ευελπίδων για να απαιτήσουμε να παυθεί κάθε δίωξη στους συλληφθέντες της Πέμπτης.

-Καμία περιστολή του δικαιώματος στη διαδήλωση. Κάτω ο χουντικός νόμος του μανιακού φασίστα Χρυσοχοΐδη

-Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της διαδήλωσης της 9ης Ιουλίου, κατά την οποία η αστυνομία απείλησε ζωές

-Να τσακίσουμε στον δρόμο το δόγμα «νόμος και τάξη» και τα ένστολα κτήνη που το υπηρετούν

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βάδισαν το απόγευμα και το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα ενάντια στο χουντόπνευστο έκτρωμα που κατέθεσε στη βουλή ο εθνικός σερίφης Χρυσοχοΐδης. Σε συνδυασμό με τις μαζικότατες πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, ο αριθμός των διαδηλωτών μετριέται σε δεκάδες χιλιάδες. Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία...