ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

 

   Δύο χρόνια μετά την κήρυξη του ολοκληρωτικού πολέμου ενάντια στην Εργασία και τέσσερις μήνες αφότου στη χώρα εγκαθιδρύθηκε μια απροκάλυπτη κοινοβουλευτική δικτατορία, η χούντα του Κεφαλαίου προχωρά σε μια τελική επίθεση απύθμενης βαρβαρότητας στα εργασιακά δικαιώματα.

 

Με προσχήματα που και το ίδιο το Κεφάλαιο έχει πλέον ξεχάσει, ένα τσίρκο από τραπεζίτες, φασίστες, εκπροσώπους οργανισμών και άλλα ζόμπι, συζητά αυτή τη στιγμή την περικοπή των μισθών που θα αγγίζει στον ιδιωτικό τομέα το 50%, την απόλυση 150.000 εργαζομένων του δημοσίου τομέα, την καθολική εξολόθρευση των συλλογικών συμβάσεων.

Η μάχη αυτή δεν έχει «ειδικά» χαρακτηριστικά, είναι η ολοκληρωτική επίθεση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής στην κοινωνία και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπισθεί.

 

Η απόφαση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν απεργία μία μέρα πριν, χωρίς την παραμικρή προετοιμασία μέσα στους εργασιακούς χώρους, αναδεικνύει ολοκάθαρα για μία ακόμη φορά την πλήρη ανεπάρκεια αυτών των μηχανισμών, που «κινητοποιούνται» μόνο επειδή απειλείται ευθέως ο διαμεσολαβητικός τους ρόλος και για να μην τους πάρουν με τις πέτρες.

 

  Ο αγώνας αυτή τη στιγμή βρίσκεται αποκλειστικά στα δικά μας χέρια, στα χέρια των εργαζομένων και πρέπει να δοθεί με τους ίδιους σκληρούς όρους που τον δίνει και ο εχθρός. Κυβέρνηση, τράπεζες, αφεντικά, «τρόικα» πρέπει να πάρουν την απάντησή τους με κάθε τρόπο, σε κάθε δρόμο, σε κάθε εργασιακο χώρο, σε κάθε γειτονιά. Στη μάχη αυτή δεν υπάρχουν ούτε κυανόκρανοι ούτε συμβιβασμοί. Αν δεν περάσουμε από πάνω τους, θα περάσουν από πάνω μας.

 

  Παλεύουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης της χούντας του Κεφαλαίου και κάθε άλλης κυβέρνησης που θα έρθει στη θέση της. Οργανωνόμαστε σε απεργιακές επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και συμμετέχουμε στα συνδικάτα για να αμυνθούμε απέναντι σε κάθε πτυχή αυτής της πολιτικής και για να προετοιμάσουμε την εργατική αντεπίθεση και την Γενική Αντικαπιταλιστική Απεργία. Οργανώνουμε επιτροπές εργαζομένων και ανέργων σε κάθε γειτονιά και ενισχύουμε τη λαϊκή αυτοάμυνα.
Αυτός ο αγώνας είναι ο τελικός. Αν δεν νικήσουμε, θα βυθιστούμε στην εξαθλίωση.

 


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ

 


ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑIΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

 

 

ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΤΡΙΔΑ», ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ!

 

 

Απεργιακή Πορεία
(Πλ. Κλαυθμώνος 7/2, 11πμ)

 RocinanteΚείμενα αποφάσεων ΡοσινάντεΠροκήρυξη για την απεργία στις 7 φλεβάρη
  ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ      Δύο χρόνια μετά την κήρυξη του ολοκληρωτικού πολέμου ενάντια στην Εργασία και τέσσερις μήνες αφότου στη χώρα εγκαθιδρύθηκε μια απροκάλυπτη κοινοβουλευτική δικτατορία, η χούντα του Κεφαλαίου προχωρά σε μια τελική επίθεση απύθμενης βαρβαρότητας στα εργασιακά δικαιώματα.   Με προσχήματα που και το ίδιο το Κεφάλαιο έχει πλέον...