«Ένα Κράτος, εξ ορισμού, δε μπορεί να έχει καμία ηθική. Το περισσότερο που μπορεί να έχει ένα Κράτος είναι μια αστυνομία»

Αλμπέρ Καμύ

Με το απύθμενο θράσος που χαρακτηρίζει πάντα το Κράτος και τις εξουσίες, η κυβέρνηση κουνά τις τελευταίες ημέρες το δάκτυλο στην κοινωνία, γιατί τάχα δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της και κυκλοφορεί ανεύθυνα στους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα διασπείροντας τον ιό COVID-19. Όπως σε κάθε κρίση, από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη, όπως κάθε κυβέρνηση, ένα βασικό στόχο: να επιβεβαιώσει τη θέση και την ισχύ της, προστατεύοντας την ιδιοκτησία και δαιμονοποιώντας τις μάζες.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες έριξε στη μάχη το πιο μεγάλο όπλο που έχει η ανθρωπότητα απέναντι στους ιούς και τις πανδημίες: τους χωροφύλακες, τους ειδικούς φρουρούς και τους μπάτσους σε παπάκια. Μόνο ανόητοι και άσχετοι εξακολουθούν να επιμένουν ότι σε περιπτώσεις υγειονομικής κρίσης αυτό που χρησιμεύει κυρίως είναι να έχεις νοσοκομεία, γιατρούς, νοσηλευτές, εργαστήρια και φάρμακα.

Εκμεταλλευόμενη την αγωνία του κόσμου και την κοινωνική του υπευθυνότητα να ακολουθεί στη συντριπτική της πλειονότητα τις συστάσεις των γιατρών, η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει την πανδημία σε μπίζνα as usual. Έτσι:

-Εξακολουθεί να αφήνει γυμνό από ανθρώπους το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο έχουν διαλύσει οι φιλελεύθερες πολιτικές του κεφαλαίου σε όλον τον κόσμο. Διαδίδει θρασύτατα ψέματα ότι «δεν υπάρχει προσφορά ανέργων γιατρών», τη στιγμή που υπάρχουν 40.000 σχετικές αιτήσεις για προσλήψεις στο ΕΣΥ, ώστε να αποφύγει ακόμα και αυτή τη σταγόνα των 2.000 προσλήψεων που ανήγγειλε και να εξαγγείλει στη θέση τους ένα χυδαίο πρόγραμμα «εθελοντών».

-Εγκαταλείπει στην τύχη τους τούς δημόσιους γιατρούς και νοσηλευτές, αρνούμενο να τους παράσχει μάσκες, φόρμες και υλικό προστασίας από τον ιό, με αποτέλεσμα τα πρώτα θύματά του να είναι οι ίδιοι αυτοί που τον αντιμετωπίζουν.

-Αρνείται να προχωρήσει σε επιτάξεις ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινών και εργαστηρίων και επιπλέον προχωρά με χαρακτηριστική καθυστέρηση στην «ενοικίασή» τους με υπερτιμολογήσεις, που ακουμπούν και ξεπερνούν ενίοτε το 100%

-Φροντίζει για τα υπερκέρδη της ιδιωτικής υγείας, προσφέροντας της το μονοπώλιο των τεστ για τον COVID-19, τα οποία η ίδια παρουσιάζει ως «άχρηστα», σε πείσμα όλων ανεξαιρέτως των ανακοινώσεων του ΠΟΥ.

-Δεν αγγίζει τους τομείς παραγωγής που δεν είναι απαραίτητοι για την υγεία και της τροφοδοσίας της κοινωνίας, αφήνοντας να λειτουργούν μαζικοί εργασιακοί χώροι στους οποίους συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι/ες, κατά τη μεταφορά τους και κατά την παρουσία τους, χωρίς καμία προστασία, την ώρα που κυνηγά τους ανθρώπους στον δρόμο για να δει αν έχουν σκύλο ή «περιφέρονται άσκοπα».

-Προχωρά από τώρα σε αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, επιβάλλοντας πότε την εκ περιτροπής εργασία και πότε τις απλήρωτες υπερωρίες επ’ αόριστον, μειώνοντας μισθούς στο μισό και για χρονικό διάστημα που αφορά όλο το 2020 και βλέπουμε.

-Θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή δεκάδων χιλιάδων μεταναστών/ριών και προσφύγων, οι οποίοι/ες παραμένουν στοιβαγμένοι/ες σε στρατόπεδα, χωρίς να τηρείται ο παραμικρός υγειονομικός κανόνας, με το ενδεχόμενο διασποράς του ιού εκεί να είναι τρομαχτικό. Το ίδιο ισχύει για τις φυλακές και τα στρατόπεδα.

 

Παρά τα γαβγίσματα του αποτυχημένου πρώην δημάρχου Βύρωνα με την τραμπούκικη ΔΑΠιτόφατσα κάθε απόγευμα στην τηλεόραση, παρά τα αγανακτισμένα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ, η πραγματικότητα είναι ότι η κοινωνία με αυτοπειθαρχία και κοινωνική ευθύνη ακολουθεί μαζικά τις συστάσεις των γιατρών και των υγειονομικών του ΕΣΥ, που είναι και οι μόνοι που εμπιστευόμαστε για να μας πουν τι θα κάνουμε. Όμως οι υγειονομικοί δεν λένε μόνο να μείνουμε σπίτι μας. Λένε επίσης ότι η πανδημία δε πρόκειται ποτέ να νικηθεί με νοσοκομεία που μετράνε δεκάδες χιλιάδες κενά σε ανθρώπινο δυναμικό και κλειστά κρεβάτια και ότι απαιτούνται άμεσα προσλήψεις και επιτάξεις. Οι εφιαλτικές εικόνες από την Ιταλία, την Ισπανία και σύντομα τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, χώρες που το ίδιο χαρούμενα συρρίκνωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας τους, είναι η αυριανή δική μας εικόνα, εάν δεν ενισχυθεί άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που κάνει αγριάδες στην κοινωνία και τους/τις εργαζόμενους/ες και ημερεύει μόλις δει επιχειρηματίες και παπάδες, το να υψώσουμε από τώρα τη φωνή μας και τη συλλογική μας δύναμη, είναι προϋπόθεση για να ζήσουμε. Προστατεύουμε σήμερα τις ζωές μας για να χτίσουμε αύριο έναν διαφορετικό κόσμο, όπου δεν θα είναι περισσότεροι οι αστυνομικοί από τους γιατρούς, δεν θα δίνονται χρήματα στις τράπεζες και τα χρηματιστήρια αντί για τη δημόσια ιατρική έρευνα.

Τηρούμε τις συστάσεις των υγειονομικών – Καλούμε σε οργανωμένο συντονισμό των παρεμβάσεων για:

-Άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στη δημόσια υγεία για να καλυφθούν οι 30.000 ελλείψεις. Μέτρα για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού που δίνει τη μάχη στα νοσοκομεία.

-Άμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινών και εργαστηρίων από το δημόσιο σύστημα υγείας, για την αντιμετώπιση των αναγκών.

-Απαγόρευση κάθε κερδοσκοπίας της αγοράς σε προϊόντα που αφορούν την εντοπισμό και την αντιμετώπιση του ιού (τεστ, μάσκες, φάρμακα) και παροχή τους με δημόσιο έλεγχο σε όλη την κοινωνία.

-Αναστολή λειτουργίας όλων των παραγωγικών μονάδων που δε σχετίζονται με την παραγωγή φαρμάκων και τροφίμων και μετατροπή βιομηχανικών μονάδων για την παρασκευή αναπνευστήρων και αναλώσιμων για τα νοσοκομεία.

-Απορρόφηση ανέργων σε παραγωγικούς τομείς τροφοδοσίας, όπως τα σούπερ μάρκετ, προστασία των εργαζομένων σε αυτά και περιορισμός του χρόνου εργασίας τους στις 4 ώρες την ημέρα και 20 ώρες την εβδομάδα.

-Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και των μεταναστών/ριών από τα στρατόπεδα και επίταξη ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων και κτιρίων για την ασφαλή διαμονή τους. Αποσυμφόρηση των φυλακών και των στρατοπέδων. Στέγαση όλων των αστέγων.

-Πλήρης απαγόρευση των απολύσεων και των μη ανανεώσεων συμβάσεων, χωρίς μείωση μισθών. Επίδομα σε κάθε άνθρωπο για να μην είναι κανείς/ καμία με εισόδημα μικρότερο από 800 ευρώ όσο διαρκεί η πανδημία.

-Αναστολή πληρωμών για ρεύμα, νερό και υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτύου. Απαγόρευση των εξώσεων, κοινωνικό επίδομα ενοίκου με κλίμακα υπέρ των χαμηλότερων εισοδημάτων.

Η ΖΩΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!  

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
«Ένα Κράτος, εξ ορισμού, δε μπορεί να έχει καμία ηθική. Το περισσότερο που μπορεί να έχει ένα Κράτος είναι μια αστυνομία» Αλμπέρ Καμύ Με το απύθμενο θράσος που χαρακτηρίζει πάντα το Κράτος και τις εξουσίες, η κυβέρνηση κουνά τις τελευταίες ημέρες το δάκτυλο στην κοινωνία, γιατί τάχα δε συμμορφώνεται με...