Tην Τρίτη 27/9, σύντροφοι και συντρόφισσες της θεατρικής ομάδας της κατάληψης στέγασης προσφύγων και μεταναστών «2ο φιλοξενείο» (Αχαρνών), κατευθυνόμενοι/ες προς το χώρο του Ασκληπιού για τη διεξαγωγή παράστασης, σταματήθηκαν από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Οι «τυπικοί» έλεγχοι σε μερικούς/ές συντρόφους/ισσες, όπως φάνηκε δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μόνο από 4 μπάτσους της ΔΙΑΣ, έτσι συνεχώς κατέφταναν ενισχύσεις από μηχανές, ασφαλίτες και περιπολικά. Αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό για την Ελληνική Αστυνομία, καθώς έκρινε πως η πολύ επικίνδυνη ομάδα των νεαρών προσφύγων ηθοποιών (οι οποίοι/ες κρατούσαν και τα υλικά της παράστασής τους) χρειαζόταν να μεταφερθεί στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Ενώ εξαρχής τους κατασχέθηκε οτιδήποτε κουβαλούσαν (λάπτοπ, υλικά) αλλά ακόμη και τα κινητά τους τηλέφωνα, στερώντας τους το δικαίωμα να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους ή τους αλληλέγγυους/ες.

Η συνέχεια στο Α.Τ. η αναμενόμενη. Πολύωρη κράτηση, σωματικός έλεγχος, εξευτελισμός μέσω ρατσιστικών και σεξιστικών σχολίων ενώ παράλληλα τα παιδιά ήταν γυμνά και δέχονταν χτυπήματα. Ποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο, από το σώμα το οποίο μπούκαρε πριν μερικούς μήνες στις καταλήψεις στέγης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη ως στρατός κατοχής, το σώμα που καταστέλλει την οποιαδήποτε κίνηση διεκδίκησης των προσφύγων είτε στα άθλια κέντρα κράτησης και στα νησιά είτε μέσα στον αστικό ιστό. Η αστυνομία είναι το σώμα ασφαλείας που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας τη στρατιωτικού τύπου διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών. Και ξέρει να το κάνει καλά.

Άλλωστε κανείς και καμία μας δεν ξεχνά την αγαστή συνεργασία μπάτσων και φασιστών τόσο παλιότερα, όσο και σήμερα που οι ναζί προσπαθούν να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο στην επαρχία δημιουργώντας ρατσιστικές «επιτροπές κατοίκων» ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων (βλέπε γεγονότα σε Κω, Λέσβο, και προκλητικά χθες στο Ρέθυμνο).

Φυσικά η στάση της αστυνομίας δεν είναι «αυθόρμητη». Είναι σε πλήρη συσχέτιση με τη ρατσιστική και αντι-προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης, που εξακολουθεί να εκτελεί και να στηρίζει τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας, να στοιβάζει τους/τις πρόσφυγες σε απάνθρωπα κέντρα κράτησης και να καθυστερεί χαρακτηριστικά τις διαδικασίες ασύλου.

Η απάντηση του κινήματος αλληλεγγύης πρέπει να είναι άμεση. Όποιο χέρι σηκώνεται πάνω σε πρόσφυγες και μετανάστες/ριες θα τσακίζεται! Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μικρά παιδιά που θέλουν να παίξουν και να δημιουργήσουν. Η φασιστικού τύπου διαχείριση των προσφύγων/μεταναστών/ριων από το κράτος, δεν γίνεται ανεκτή και αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές και σε αυτό αλλά και σε όποιο φασιστικό κάθαρμα επιδιώκει να δημιουργήσει νέα τάγματα εφόδου και πογκρόμ.

Η Αναρχοσυνδικαλσιτική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί στην πορεία του Συντονιστικού καταλήψεων στέγης προσφύγων-μεταναστών/ριων με συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 18:00.

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

-ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

-ΚΑΤΩ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΚΑΤΩ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

 

996008_10200111931396126_1368204063_n

RocinanteΑνακοινώσειςΜετανάστες
Tην Τρίτη 27/9, σύντροφοι και συντρόφισσες της θεατρικής ομάδας της κατάληψης στέγασης προσφύγων και μεταναστών «2ο φιλοξενείο» (Αχαρνών), κατευθυνόμενοι/ες προς το χώρο του Ασκληπιού για τη διεξαγωγή παράστασης, σταματήθηκαν από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ στο ύψος του Πολυτεχνείου. Οι «τυπικοί» έλεγχοι σε μερικούς/ές συντρόφους/ισσες, όπως φάνηκε δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν...