Στις 18/9,πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κομοτηνής αντιφασιστική πορεία, με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της νεοναζιστικής χρυσής αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

Ο αριθμός του σώματος της πορείας, στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων συλλογικοτήτων και οργανώσεων η Τοπική Ένωση Κομοτηνής της Α.Π.Ροσινάντε, κυμάνθηκε στα 150 άτομα. Φωνάχτηκαν αντιφασιστικά, διεθνιστικά και αντικαπιταλιστικά συνθήματα. Η πορεία κατέληξε κάτω από τα κλειστά και άδεια πιθανότατα γραφεία των χρυσαυγιτών. Η παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας υπήρξε ιδιαίτερα ισχυρή, έχοντας ως στόχο την φύλαξη των γραφείων τους.

Με την λήξη της πορείας στην Πλατεία Ειρήνης, εντοπίστηκαν 2 ασφαλίτες. Άτομα από το σώμα της πορείας (που είχε μόλις λήξει) τους ζήτησαν να αποχωρήσουν για ευνόητους λόγους. Εκείνοι από μεριά τους απάντησαν με ειρωνικό ύφος προκαλώντας την οργή των συγκεντρωμένων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μία ομάδα ατόμων να τους προπηλακίσει, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα ο ένας εκ των 2 να μεταφερθεί με μικροτραυματισμούς στο νοσοκομείο.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκαν εκδικητικά από την πλευρά της αστυνομίας 4 προσαγωγές, ενώ αργότερα ακολούθησε και  εισβολή σε σπίτι, με αποτέλεσμα την σύλληψη 2 μελών της ΑΚ. Γίνεται ξεκάθαρο λοιπόν, πως η καταστολή του κράτους στοχεύει τους κοινωνικούς αγωνιστές, την ίδια χρονική περίοδο που προστατεύει τα τσιράκια των αφεντικών, τους φασίστες.

Η Τ.Ε Κομοτηνής της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, δηλώνει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες. Για την Παρασκευή 23/9, έχει καλεστεί συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Κομοτηνής, στις 10:30.

ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
roci_logo

RocinanteΑνακοινώσειςΚομοτηνήςΤοπικές Ενώσεις
Στις 18/9,πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κομοτηνής αντιφασιστική πορεία, με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της νεοναζιστικής χρυσής αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. Ο αριθμός του σώματος της πορείας, στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων συλλογικοτήτων και οργανώσεων η Τοπική Ένωση Κομοτηνής της Α.Π.Ροσινάντε, κυμάνθηκε...