Συμμετοχή όλων στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στο θύμα και ενάντια στον μισογυνισμό, την αστυνομοκρατία και το ξέπλυμα των βιαστών από το Κράτος, την Δευτέρα 24/10 στις 7μ.μ, στα Προπύλαια και πορεία προς το Αστυνομικό Κολαστήριο Ομόνοιας.

Η 19χρονη γυναίκα βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από τους δύο αστυνομικούς, επιδεικνύοντας περίσσεια δύναμη απέναντι σε έναν από τους πιο προστατευόμενους από το Κράτος χώρους: Την αστυνομία. Πόσο μάλλον, το γνωστό κολαστήριο της Ομόνοιας, το αγαπημένο του Κράτους χρόνια τώρα, εκείνο που εξευτελίζει και κακοποιεί μετανάστες/ριες, που βασανίζει άτομα με αναπηρία, σε εκείνο που μυστηριωδώς πέθανε ο Νιγηριανός Εμπουκά Μαμάν Σούμπεκ και που ακόμη υπάρχει για να σπέρνει τον τρόμο.

Η αλληλεγγύη και η στήριξή μας είναι απαραίτητη και είναι ανάγκη να είμαστε δίπλα της μέχρι το τέλος, απέναντι στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Το Κράτος ήδη άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους δύο αστυνομικούς, παρά το οπτικοακουστικό υλικό, παρά την ιατροδικαστική έκθεση, παρά την αλλαγή της κατάθεσής τους, παρά την ίδια την κατάθεση της 19χρονης. Ενώ, δεν έχει λείψει η ενοχοποίηση και ο διασυρμός της από μισογύνηδες στα ΜΜΕ, που σπεύδουν να ξεπλύνουν τους βασανιστές, που σπεύδουν να υπερασπιστούν την βαρβαρότητα.

– Να δικαιωθεί άμεσα η 19χρονη, να της δοθεί οποιαδήποτε στήριξη έχει ανάγκη εντελώς δωρεάν (ψυχολογική, οικονομική, ιατροφαρμακευτική)
– Να δημιουργηθούν άμεσα εκτός αστυνομίας κοινωνικές δομές για κακοποιημένες γυναίκες με εξειδικευμένο προσωπικό στην σεξιστική βία σε κάθε γειτονιά, στις οποίες θα γίνονται οι καταγγελίες
– Να κλείσει το Α.Τ. Ομόνοιας, αυτό το κολαστήριο δολοφόνων και βασανιστών

– Να τσακίσουμε την αστυνομοκρατία, έξω οι μπάτσοι από τις ζωές μας

 

Υπογράφουν:
Αναμέτρηση- οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
ΞΕΚΙΝΗΜΑ- Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
ΟΚΔΕ Σπάρτακος
https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2022/04/roci-logo.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2022/04/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Συμμετοχή όλων στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στο θύμα και ενάντια στον μισογυνισμό, την αστυνομοκρατία και το ξέπλυμα των βιαστών από το Κράτος, την Δευτέρα 24/10 στις 7μ.μ, στα Προπύλαια και πορεία προς το Αστυνομικό Κολαστήριο Ομόνοιας. Η 19χρονη γυναίκα βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από τους δύο αστυνομικούς,...