Η ελληνική δικαιοσύνη για άλλη μια φορά έδειξε ότι δεν είναι τυφλή, αντιθέτως μάλιστα βλέπει και μάλιστα με μάτια ταξικά!

Τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε απεργία στο ραδιοσταθμό «Μετρόπολις 95.5» με βασικό αίτημα την αποπληρωμή δεδουλευμένων που όφειλε η διοίκηση του σταθμού σε αρκετούς απ’ τους εργαζόμενούς της. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας κι ενώ το αίτημα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων ικανοποιήθηκε, η ΕΤΕΡ-ΜΘ έληξε την απεργία. Μισή ώρα αργότερα, ο συνδικαλιστής Κώστας Χατζηγεωργίου συνελήφθη με αυτόφωρη διαδικασία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της άσκησης βίας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του, ο ιδιοκτήτης του «Μετρόπολις 95.5».

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο πρόεδρος της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με 3ετή αναστολή, επειδή μετείχε σε ομάδα περιφρούρησης, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη απεργία του σωματείου! Επειδή δηλαδή έκανε το αυτονόητο. Απεργία δεν σημαίνει αποχή απ’ τον χώρο εργασίας και ξεκούραση στο σπίτι, φραπέδες στα καφενεία ή βουτιές στις παραλίες. Η απεργία είναι το όπλο των εργαζομένων ενάντια στα αφεντικά και οι απεργοί οφείλουν να περιφρουρούν τις απεργίες τους από απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ή και πιθανές προβοκάτσιες.

Μέσα σε λίγες μόλις μέρες ένας συνδικαλιστής συλλαμβάνεται, δικάζεται και καταδικάζεται απ’ την ελληνική δικαιοσύνη, την ίδια ώρα που αγωγές και μηνύσεις εργαζομένων ενάντια στα αφεντικά τους για παράνομες απολύσεις, παρακράτηση ασφαλιστικών οφειλών και δεδουλευμένων, παραβίαση συλλογικών συμβάσεων εργασίας (Σ.Σ.Ε.) κ.ά. εκκρεμούν για χρόνια μέχρι να εκδικαστούν, εξαιτίας των αναβολών που με ευκολία και άνεση χαρίζουν τα δικαστήρια στην εκάστοτε εργοδοσία.

Η αγωνιστική, μαχητική και συνεχής δράση των συνδικαλιστών της Ένωσης και φυσικά του ίδιου του προέδρου της, τιμωρήθηκε στο πρόσωπό του προς γνώση και συμμόρφωση όλων των συνδικαλιστών που επιλέγουν το δρόμο του αγώνα, της σύγκρουσης με την εργοδοσία και της αξιοπρέπειας αντί για τις λοβιτούρες, τον παραγοντισμό, τον εργατοπατερισμό και το ξεπούλημα των εργατικών αγώνων.

Για τους συνδικαλιστές εκείνους που δίνουν καθημερινά όλη τους την ενέργεια τόσο μέσα στον εργασιακό τους χώρο όσο και έξω απ’ αυτόν, μαχόμενοι για τα συμφέροντα της τάξης τους ετοιμάζονται ποινές φυλάκισης, με αναστολή σήμερα αλλά ποιος ξέρει γι’ αύριο; Ίσως στήσουν πάλι έκτατα στρατοδικεία κι ανοίξουν πάλι τα ξερονήσια… Αντιθέτως για τους «επαγγελματίες συνδικαλιστές», τους «εργατοπατέρες» που διασύρουν την ίδια την έννοια του συνδικαλισμού, που ξεπουλάνε την εργατική τάξη στο κεφάλαιο και διαπλέκονται απροκάλυπτα με το κράτος ετοιμάζονται βουλευτικές έδρες και υπουργικές καρέκλες.

Θα μας βρουν μπροστά τους.

Καμία ανοχή στην απεργοσπασία.

Κάτω τα ξερά σας απ’ τους αγωνιστές.

Άμεση απαλλαγή του Κ. Χατζηγεωργίου απ’ τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Η ταξική πάλη και η αλληλεγγύη μας θα τσακίσουν την τρομοκρατία κράτους κι εργοδοσίας.

Αναρχοσυνικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Μ.Μ.Εαναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε,Κ. Χατζηγεωργίου
Η ελληνική δικαιοσύνη για άλλη μια φορά έδειξε ότι δεν είναι τυφλή, αντιθέτως μάλιστα βλέπει και μάλιστα με μάτια ταξικά! Τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε απεργία στο ραδιοσταθμό «Μετρόπολις 95.5» με βασικό αίτημα την αποπληρωμή δεδουλευμένων που όφειλε η διοίκηση του σταθμού σε αρκετούς απ’ τους εργαζόμενούς της. Το...