Ανακοίνωση της Α.Π.Ρ για τα γεγονότα στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Την Πέμπτη (21/6) συνέβη κάτι που, όσο πιο πολύ διαρκούσε η μεγαλειώδης και δυναμική απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, τόσο πιο αναμενόμενο φάνταζε. Απεργοσπάστες με την συνοδεία μπάτσων προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο της επιχείρησης προκειμένου να σπάσουν την απεργία. Ακολούθησαν συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτούς και τους απεργούς με αποτέλεσμα τρία άτομα να μεταφερθουν στο νοσοκομείο. Ανάμεσα τους και ο γραμματέας του σωματείου, ο οποίος νοσηλεύτηκε με βαριά τραύματα. Παράλληλα ο Μάνεσης προέβη σε μια εκδικητική απόλυση ενός απεργού,μέλους του σωματείου.

Μετά τις ενέργειες τρομοκράτησης και ιδεολογικής υποτίμησης των απεργών χαλυβουργών από την εργοδοσία (διασυρμός τους στα Μ.Μ.Ε, εξαγγελίες για απολύσεις όσων απεργούν κ.λ.π ), η επίθεση απέναντι στην απεργία έχει μπει στην τελική της ευθεία. Ο Μάνεσης έχει από καιρό επιστρατεύσει απεργοσπαστικό μηχανισμό στο εργοστάσιο του Βόλου. Τώρα επιχειρεί να κάνει το ίδιο και με το εργοστάσιο του Ασπρόπυργου και με τραμπουκισμούς να το καταλάβει και να το θέσει ξανά στην παραγωγική διαδικασία του. Δεν θα προκαλούσε καθόλου έκπληξη, να δούμε σύντομα φασίστες και άλλες παρακρατικές ομάδες να επιτίθενται στους απεργούς.

Τέτοια περιστατικά οφείλουμε να τα περιμένουμε χωρίς να μας προκαλούν έκπληξη. Όσο βαθαίνει η λυσσαλέα επίθεση του Κεφαλαίου στην Εργασία γεγονότα σαν αυτά αναμένεται να κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους σαν απάντηση απέναντι σε κάθε εργατική διεκδίκηση. Όσο δεν δημιουργούμε τις αυτοοργανωμένες δομές της ταξικής μας αντεπίθεσης, όσο δεν συντονίζουμε τη δράση και τις αποφάσεις μας έτσι ώστε η εργατική αλληλεγγύη να γίνει έμπρακτη, όσο κάθε χώρος δουλειάς δεν γίνεται και μια Χαλυβουργία, τα σχέδια των αφεντικών θα γίνονται όλο και πιο εύκολα υλοποιήσιμα από μέρους τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ.

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Α.Π.Ρ για τα γεγονότα στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Την Πέμπτη (21/6) συνέβη κάτι που, όσο πιο πολύ διαρκούσε η μεγαλειώδης και δυναμική απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, τόσο πιο αναμενόμενο φάνταζε. Απεργοσπάστες με την συνοδεία μπάτσων προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο της επιχείρησης προκειμένου να σπάσουν...