Ανακοίνωση Κλαδικής ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την δίωξη συνδικαλιστή στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου του 2012, η εργοδοτική αυθαιρεσία και το δόγμα των αφεντικών για τρομοκράτηση όποιου εργαζόμενου δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς τους, λειτούργησαν ξανά στη Θεσσαλονίκη.

Η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού libero FM υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του απολυμένου συναδέλφου τεχνικού Βασίλη Ηλιάδη, μέλους της ΕΤΕΡ Μ-Θ (Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας – Θράκης), ώστε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να σταματήσει η τριμερής συνάντηση στο ΣΕΠΕ. Η τριμερής συνάντηση αφορούσε στη μη πληρωμή των δεδουλευμένων του συναδέλφου, στην καταχρηστική του απόλυση απ’ τον εν λόγω ραδιοσταθμό και στις εκβιαστικές πιέσεις της εργοδοσίας για σύσταση εργοδοτικής Ένωσης Προσώπων με σκοπό τη υπογραφή ατομικών συμβάσεων και την μείωση των μισθών των εργαζόμενων! Η σύλληψή του τεχνικού της ΕΤΕΡ Μ–Θ έγινε μέσα στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας Κεντρικού Τομέα ν. Θεσσαλονίκης.

Η ανυπόστατη μήνυση του αφεντικού απαντήθηκε με αντι-μήνυση του τεχνικού και την Ένωσης (ΕΤΕΡ Μ-Θ), με την οποία κατηγορούσαν το αφεντικό για ψευδή μήνυση, οδηγώντας έτσι στο αυτόφωρο μαζί με τον εργαζόμενο και την εργοδοσία. Έτσι μετά από πολύωρη ταλαιπωρία ο Εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον συνάδελφο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει οριστεί κάποια δικάσιμος.

Όσο η τρομοκρατία των αφεντικών και των λακέδων τους – διευθυντικών στελεχών απέναντι στους εργαζόμενους εντείνεται, τόσο πιο άγρια θα πρέπει να είναι η αντεπίθεσή μας. Να οργανώσουμε τώρα τις δυνάμεις μας στον κλάδο των ΜΜΕ, ώστε κάθε επίθεση της εργοδοσίας στον κλάδο να απαντιέται με γενική απεργία σε όλα τα μέσα. Κηρύττουν τον πόλεμο στους εργαζόμενους; Ας τον μετατρέψουμε σε άγριο κυνήγι τους μέχρι να μην τους χωράει ο τόπος.

Απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ τώρα με στόχο την ανάκληση όλων των απολύσεων και την υπογραφή νέων αυξημένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Καμία ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία, κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργοδοτική βαρβαρότητα.

Κάτω τα ξερά σας απ’ τους αγωνιστές συνδικαλιστές!

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Μ.Μ.Ε
Ανακοίνωση Κλαδικής ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την δίωξη συνδικαλιστή στη Θεσσαλονίκη Την Τετάρτη 4 Ιουλίου του 2012, η εργοδοτική αυθαιρεσία και το δόγμα των αφεντικών για τρομοκράτηση όποιου εργαζόμενου δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς τους, λειτούργησαν ξανά στη Θεσσαλονίκη. Η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού libero FM υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική...