Σήμερα 30/03 τίθενται προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο τα μέτρα που επικυρώνουν και επιτρέπουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Τα μέτρα αυτά μας οδηγούν σε μια κοινωνική οπισθοδρόμηση, καθώς επιτίθενται στο σύνολο των ανθρώπινων δικαιωμάτων πρώτα και κύρια μέσω της αναστολής της συνθήκης της Γενεύης αλλά και πολλών άλλων διεθνών συνθηκών. Η Κυβέρνηση του Σύριζα που τόσο καιρό στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια των προσφύγων διατηρώντας τον φράκτη στον Έβρο, αποκλείοντας δηλαδή με αυτόν τον τρόπο την χερσαίο οδό, είναι η ίδια κυβέρνηση που στήνει στρατόπεδα συγκέντρωσης, κλειστά κέντρα κράτησης και ενισχύει τους συνοριακού τύπου εγκλεισμούς αποκαλώντας την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας ως διπλωματική επιτυχία.

Στη μάχη που δίνει το Ελληνικό Κράτος, η Κυβέρνηση του Σύριζα και η Ε.Ε. ενάντια στον αγώνα των προσφυγικών ροών μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας έχει αναδείξει τους τελευταίους μήνες ένα κίνημα αλληλεγγύης στους τελευταίους. Σε Πανελλαδική εμβέλεια υπάρχει ο κόσμος της αλληλεγγύης που υποστηρίζει την βούληση των προσφύγων, που αγωνίζεται μαζί με αυτούς για ανοιχτά σύνορα και επιτίθεται σε ρατσιστικά, εθνικιστικά και φασιστικά στοιχεία, που αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Σύριζα ως πολέμια των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου και δηλώνει πως οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

Αυτό το κίνημα αλληλεγγύης που έμπρακτα τόσο καιρό στεκόταν δίπλα στους πρόσφυγες πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα κίνημα πολιτικής ανυπακοής στην συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Όταν ορθώνονται φράκτες εμείς πρέπει να τους γκρεμίζουμε και όταν περιορίζονται οι βασικές ελευθερίες των προσφύγων εμείς, ως κίνημα αλληλεγγύης πάντα, πρέπει να τις διεκδικούμε.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί μαζί με την πρωτοβουλία αλληλεγγύης σε οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες στις 17.30 στην πλατεία Βικτωρίας για να διαδηλώσουμε μαζί με τους πρόσφυγες ενάντια στην συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και την ψήφιση των μέτρων που την επικυρώνουν από την ελληνική βουλή.

Οι πρόσφυγες θα περάσουν! Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

-ΚΑΤΩ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

-ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΠΑΡΟΧΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ

-ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

-ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΑ Ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

-ΚΑΤΩ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΗFRONTEX ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑLogo-Roci

RocinanteΑνακοινώσειςΜετανάστες
  Σήμερα 30/03 τίθενται προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο τα μέτρα που επικυρώνουν και επιτρέπουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Τα μέτρα αυτά μας οδηγούν σε μια κοινωνική οπισθοδρόμηση, καθώς επιτίθενται στο σύνολο των ανθρώπινων δικαιωμάτων πρώτα και κύρια μέσω της αναστολής της συνθήκης της Γενεύης αλλά και...