Τρεις  μέρες μόλις μετά τη συντριπτική απόρριψη των απαιτήσεων των δανειστών, απόρριψη η οποία υπήρξε σχεδόν ομόφωνη από την εργατική τάξη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διοργάνωσε το σχετικό δημοψήφισμα, την καταθέτει σχεδόν αυτούσια προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  και με τη συναίνεση των πάλαι ποτέ «μνημονιακών» κυβερνητικών εταίρων και του Ποταμιού.

Aναμφίβολα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εξαπατήσεις στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Η κυβέρνηση επένδυσε στον φόβο των εργαζομένων για να ρίξει πάνω τους την ευθύνη του τρίτου μνημονίου και όταν διαπίστωσε ότι αυτό δεν έγινε δε δίστασε να αγνοήσει πλήρως  την πιο ξεκάθαρη άρνηση της λιτότητας από τους/ις εργαζομένους/ες και να συντάξει μια συμφωνία που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών και ξένων αφεντικών.

Ο κόσμος της Εργασίας στην Ελλάδα που αψήφισε την διεθνή και ντόπια τρομοκρατία του Κεφαλαίου , οφείλει πλέον να επαναφέρει την σύγκρουση εκεί όπου είναι πραγματικά ευνοϊκή γι’ αυτόν και επικίνδυνη για την κυβέρνηση και την αστική τάξη. Γιατί το πραγματικό «ΟΧΙ», δηλαδή το δικό μας ταξικό «ΟΧΙ», θα δωθεί και έμπρακτα στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και τις σχολές και στους δρόμους!

Η κυβέρνηση λέει »Ναι», εμείς όμως λέμε ακόμα ΟΧΙ!

-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
-ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΊΑ
-ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Logo-Roci

RocinanteΑνακοινώσεις
Τρεις  μέρες μόλις μετά τη συντριπτική απόρριψη των απαιτήσεων των δανειστών, απόρριψη η οποία υπήρξε σχεδόν ομόφωνη από την εργατική τάξη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διοργάνωσε το σχετικό δημοψήφισμα, την καταθέτει σχεδόν αυτούσια προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  και με τη συναίνεση των...