Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ 

Σε απάντηση της προκλητικής κρατικής καταστολής που δέχτηκαν φοιτητές στη Νομική το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε το μαζικότερο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αυτής της περιόδου. Ήταν μια μεγαλειώδης αυθόρμητη απάντηση χιλιάδων φοιτητών που απέδειξε τα αγωνιστικά αντανακλαστικά του φοιτητικού και του εκπαιδευτικού κινήματος.

Τη στιγμή που η πορεία περνούσε από την αποκλεισμένη από τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας Νομική, δέχθηκε επίθεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Η απρόκλητη αυτή επίθεση δεν κατόρθωσε να σπάσει τα μπλοκ της πορείας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι ολοκλήρωσαν τη διαδήλωση και προχωρώντας στην εφαρμογή της απόφασης για συντονιστικό γενικών συνελεύσεων στο Πολυτεχνείο, διαπίστωσαν ότι έχει εφαρμοστεί λοκ-άουτ και οι πόρτες ήταν κλειστές.

Πολύ ορθά ο κόσμος αποφάσισε να σπάσει στην πράξη τον αποκλεισμό και να ανοίξει την πόρτα του ιδρύματος. Εκεί δέχτηκε ακόμα μια φορά την επίθεση της αστυνομίας, που πιστό σκυλί του Κεφαλαίου, του Κράτους και εν προκειμένω των πρυτανικών αρχών, χτύπησε την ουρά της πορείας, ξυλοκοπώντας άγρια όσο κόσμο ήταν εκείνη τη στιγμή έξω από το Πολυτεχνείο. Στόχος ήταν η εκκένωση του Πολυτεχνείου, αλλά ΔΕΝ επιτεύχθηκε.

Σε αυτό το κλίμα και ενώ ο κόσμος είχε μείνει στο Πολυτεχνείο, επιβαλλόταν να πραγματοποιηθεί το προκαθορισμένο συντονιστικό. Αντί γι΄ αυτό, συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που δραστηριοποιούνται στο φοιτητικό συνδικαλιστικό κίνημα, δημιούργησαν ένα κλίμα πανικού (βασισμένο σε μεγάλο βαθμό σε ανυπόστατες πληροφορίες) και ουσιαστικά προκάλεσαν την αποχώρηση του κόσμου από το Πολυτεχνείο. Προτίμησαν έτσι να καταδικάσουν την προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα με στόχο τη νίκη, ικανοποιώντας την επιθυμία του Κράτους να εκκενώσει το χώρο, παρά να ρισκάρουν να προχωρήσει μια διαδικασία της οποίας ο αυθορμητισμός ακύρωνε τον πολιτικό τους έλεγχο.

Καλούμε τους συλλόγους φοιτητών και τις πρωτοβουλίες που συγκροτούνται ως αντικειμενική και άμεση έκφραση του αγώνα, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να συνεχίσουν τον αγώνα σε κλίμα μαχητικότητας, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας, ενάντια στα λοκ-άουτ, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τις διαγραφές και την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου και τους οργανισμούς του.  Τους καλούμε να καταστήσουν το Πολυτεχνείο  ενεργό κέντρο του αγώνα κατά τη διάρκεια του εορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη, μετατρέποντας τη διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη σε μια επίδειξη κοινωνικής ζωτικότητας απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό.

-ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

-ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

-ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΓΗ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ!

ekpaideusi

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Εκπαίδευσης
Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ  Σε απάντηση της προκλητικής κρατικής καταστολής που δέχτηκαν φοιτητές στη Νομική το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε το μαζικότερο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αυτής της περιόδου. Ήταν μια μεγαλειώδης αυθόρμητη απάντηση χιλιάδων φοιτητών που απέδειξε τα αγωνιστικά αντανακλαστικά του φοιτητικού και του εκπαιδευτικού κινήματος. Τη...