Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τις απολύσεις στην Online Sales

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου λίγα λεπτά πριν από την λήξη της βάρδιας, η εργοδοσία της Online Sales και της θυγατρικής της One Way κάλεσε όλους τους εργαζόμενους του τμήματος back office έναν-έναν χωριστά, για να τους ανακοινώσουν την «λύση της συνεργασίας τους». Η αιτιολογία ήταν η λήξη της σύμβασης έργου που είχε συνάψει η εταιρεία με τον πάροχο Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού αερίου Zenith.

Εν μέσω πανδημίας και με την ανεργία να αποκτά όλο και πιο εφιαλτικές διαστάσεις, οι εν λόγω εταιρείες αποφάσισαν να απολύσουν εντελώς απροειδοποίητα 7 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, πριν να προλάβουν καν να συμπληρώσουν 3 μήνες από την πρόσληψή τους.

Η Online Sales δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπό της στους εργαζόμενους της. Από ίδρυσής της αποτελεί γνωστό εργασιακό κάτεργο στον χώρο των Call Center, αφού και στο παρελθόν έχει επιδοθεί ξανά σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και ωραρίων, συστηματικές καθυστερήσεις πληρωμών και μεταβολές εργασιακών σχέσεων.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι είμαστε αναλώσιμα υλικά για τα αφεντικά προκειμένου να διασφαλίσουν την αύξηση της κερδοφορίας τους. Είναι αδίστακτοι και έτοιμοι να χρησιμοποιήσουνε εναντίον μας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που απλόχερα τους έχουν προσφέρει το κράτος και οι κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και περιμένουν με αδημονία με το δάχτυλο στην σκανδάλη να προσθέσουν στο οπλοστάσιό τους και τους επόμενους αντεργατικούς νόμους που ακολουθούν, μερικοί από τους οποίους έχουν ήδη προαναγγελθεί.

Ας τους το κάνουμε λοιπόν ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. Κάθε απόπειρα επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα να βρίσκεται αντιμέτωπη με την συλλογική μας δράση. Καμία ανοχή στην μετακύλιση των ζημιών τους στις πλάτες μας. Ενισχύουμε την δύναμη του κλαδικού σωματείου μας, οργανωνόμαστε στο ΣΕΤΗΠ.

-Να παρθούν άμεσα πίσω οι απολύσεις

-Να απασχοληθούν οι συνάδελφοι/ισσες σε άλλα έργα της εταιρείας

-Καμία εργοδοτική αυθαιρεσία

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδικές ΣυνελεύσειςΚλαδική Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τις απολύσεις στην Online Sales Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου λίγα λεπτά πριν από την λήξη της βάρδιας, η εργοδοσία της Online Sales και της θυγατρικής της One Way κάλεσε όλους τους εργαζόμενους του τμήματος back office έναν-έναν χωριστά, για να τους ανακοινώσουν...