Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο: το ελληνικό κράτος είναι ένα κράτος ρατσιστικό, αντιπροσφυγικό. Είναι ένα κράτος, το οποίο όχι απλά έχει εναρμονιστεί με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον των προσφύγων αλλά, πολύ περισσότερο από αυτό, βρίσκεται στην πρωτοπορία των πολιτικών αυτών.

Η νέα τραγωδία στο Αιγαίο το πρωί της Τετάρτης, όταν τέσσερις πρόσφυγες εκ των οποίων δύο παιδιά έχασαν την ζωή τους μετά από ανατροπή λέμβου στα ανοιχτά της Λέσβου καθώς και η βίαιη εκκένωση της Πέτρινης Αποθήκης στον Πειραιά με γερανούς να σηκώνουν τις σκηνές των προσφύγων και το λιμενικό να ρίχνει ξύλο σε όσους αντιστάθηκαν, είναι απλά δύο περιστατικά που έρχονται να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές: στη σημερινή ελληνική κοινωνία, ο ρατσισμός έχει συγκεκριμένες αφετηρίες και αυτές είναι θεσμικές. Είναι η ελληνική κυβέρνηση και οι πολιτικές της που τον ξεδιπλώνουν και τον εφαρμόζουν κάθε μέρα.

Τα στρατόπεδα «φιλοξενίας» στα οποία στεγάζονται χιλιάδες πρόσφυγες υπό άθλιες συνθήκες, «αόρατοι» σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία και παγιδευμένοι σε μια κατάσταση εγκλεισμού ουσιαστικά είναι το μόνιμο, καθημερινό επιστέγασμα αυτής της πολιτικής. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, η ίδια η πραγματικότητα έχει διαμορφώσει δύο στρατόπεδα με άξονα το προσφυγικό ζήτημα. Το ένα είναι το στρατόπεδο της βαρβαρότητας και του ρατσισμού. Το άλλο είναι το στρατόπεδο της αλληλεγγύης και του αγώνα για την ισότητα και τα δικαιώματα των προσφύγων. Και είναι αυτό που πρέπει να νικήσει.

Το εργατικό κίνημα οφείλει να παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτόν τον άτυπο πόλεμο που έχει κυρηχθεί εναντίον των προσφύγων. Οφείλει να οικοδομήσει την ενότητα των ντόπιων και των προσφύγων, να κάνει τα αιτήματα των προσφύγων δομικό τμήμα των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης. Ντόπιοι και πρόσφυγες θα αγωνιστούμε μαζί ενάντια στους κοινούς καταπιεστές μας, θα νικήσουμε μαζί και τελικά, ενάντια σε κάθε επίπλαστο διαχωρισμό, θα ζήσουμε μαζί σε πείσμα των βάρβαρων και ρατσιστικών πολιτικών της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Πέμπτη 14/7 στις 18:30 στην Ομόνοια, η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει στη διαδήλωση που καλούν αντιρατσιστικές οργανώσεις, κοινότητες προσφύγων και σωματεία. Για την νίκη της αλληλεγγύης, για την ήττα των σχεδιασμών του Κράτους και του Κεφαλαίου που στοχεύουν στην υποτίμηση των ζωών μας.

-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.

-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

-ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ.

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΜΕΣA ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

996008_10200111931396126_1368204063_n

RocinanteΑνακοινώσεις
Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο: το ελληνικό κράτος είναι ένα κράτος ρατσιστικό, αντιπροσφυγικό. Είναι ένα κράτος, το οποίο όχι απλά έχει εναρμονιστεί με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον των προσφύγων αλλά, πολύ περισσότερο από αυτό, βρίσκεται στην πρωτοπορία των πολιτικών αυτών. Η νέα τραγωδία στο...