Ανακοίνωση για  την απεργία πείνας των προσφύγων/μεταναστών στο κέντρο κράτησης στο Παρανέστι Δράμας

 

Από τις 16 Μαρτίου έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας στο κλειστό κέντρο κράτησης προσφύγων/μεταναστών στο Παρανέστι Δράμας. Οι απεργούντες είναι για τώρα 11 άτομα και το αίτημά τους είναι να απελευθερωθούν άμεσα. Ενώ κάποιοι μπορεί να ήταν προγραμματισμένο να αφεθούν ελεύθεροι, τα καψόνια των μπάτσων τους κρατάνε κλεισμένους μέσα στο κέντρο.

Η κατάσταση στο κέντρο είναι τραγική. Δεν υπάρχει πόσιμο νερό στις βρύσες και οι κρατούμενοι αναγκάζονται να αγοράζουν νερά για 2.5€ το λίτρο με ό,τι λεφτά τους έχουν απομείνει, ενώ βρίσκονται ήδη πάνω από 6 μήνες στην φυλακή και δεν έχουν κανένα εισόδημα. Δεν υπάρχει ίντερνετ και δεν έχουν τρόπο να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους, που θα πει ότι ακόμα και για να μεταφράσουν κάτι θα πρέπει να βάλουν κάρτα. Το δε φαγητό είναι επίσης ακατάλληλο, ενώ το κέντρο έχει κατσαρίδες και ποντίκια. Φυσικά, οι εργολαβικές εταιρίες που «τροφοδοτούν» το κέντρο συνεχίζουν να κερδοφορούν στην πλάτη των πάμφτωχων ανθρώπων και της κρατικής μίζας.

Οι πρόσφυγες/μετανάστες δεν γνωρίζουν γιατί κρατιούνται κάθε φορά, δεν γνωρίζουν τι χαρτιά τους βάζουν να υπογράψουν, και καλούνται να πληρώνουν τα νομικά τους έξοδα ολομόναχοι. Πρακτικά, είναι μια φυλακή επειδή το έγκλημά τους είναι πως δεν κάτσανε στην χώρα τους να πεθάνουν σε κάποιο πόλεμο ή από την πείνα. Το έγκλημά τους είναι ότι έχουν άλλο χρώμα δέρματος. Το ίδιο το κράτος που αρνείται να επισπεύσει τις διαδικασίες και να τους δώσει χαρτιά είναι αυτό που τους διώκει επειδή δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά. Το κράτος έχει κατασκευάσει αυτό το πλέον καταπιεσμένο κομμάτι της κοινωνίας μας και το τιμωρεί όταν αυτό εξεγείρεται. Εξάλλου, αυτό που βιώνουν οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες είναι απλά μια εικόνα για το μέλλον όλων μας. Η εξουσία τεστάρει τα όρια και πειθαρχεί το «πλεονάζον» εργατικό δυναμικό με την βία και σύντομα θα έρθει και η σειρά των «λευκών πολιτών». Σκοπός του κράτους φαίνεται να είναι ο περαιτέρω έλεγχος στα σώματα μεταναστών/προσφύγων, με απώτερο στόχο να ελέγχουν την εργατική τάξη. Όπως στα σύνορα, έτσι και στις φυλακές αυτές, ανοίγουν την κάνουλα όταν ψάχνουν εργάτες, αλλιώς τους εξαφανίζουν και τους κλείνουν σε κελιά. Εξάλλου, όταν οι πρόσφυγες/μετανάστες είναι εκτός κέντρων κράτησης, βρίσκονται στο έλεος των ντόπιων αφεντικών που ψάχνουν νεαρό κόσμο να δουλέψει αδήλωτος για μερικά ψίχουλα.

Οι μπάτσοι στο κέντρο σημειώνουν ψευδώς ότι οι απεργοί λάβανε τις μερίδες τους και προσπαθούν να υποσκάψουν τον αγώνα τους. Τους κατάσχουν τα κινητά, κι έτσι δεν είναι δυνατή ούτε η καταγραφή των περιστατικών βίας και εξευτελισμού που βιώνουν οι κρατούμενοι. Κόντρα στην κρατική ομερτά, που θέλει να κάνει τους αόρατους ακόμα πιο αφανείς, δυναμώνουμε τις φωνές μας και χρησιμοποιούμε κάθε μέσον προκειμένου να ακουστούν τα παραπάνω. Καλούμε με την σειρά μας κάθε οργάνωση να γνωστοποιήσει τον αγώνα των ταξικών αδελφών μας, μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι.

 

-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ

-ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

-ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

 

RocinanteΑνακοινώσειςΜετανάστεςΠρόσφυγες
Ανακοίνωση για  την απεργία πείνας των προσφύγων/μεταναστών στο κέντρο κράτησης στο Παρανέστι Δράμας   Από τις 16 Μαρτίου έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας στο κλειστό κέντρο κράτησης προσφύγων/μεταναστών στο Παρανέστι Δράμας. Οι απεργούντες είναι για τώρα 11 άτομα και το αίτημά τους είναι να απελευθερωθούν άμεσα. Ενώ κάποιοι μπορεί να ήταν προγραμματισμένο...