Ανακοίνωση του Φοιτητικού Τμήματος της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την εισβολή των ΜΑΤ στις Φοιτητικές Εστίες του ΕΚΠΑ και την Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν δύο έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε πανεπιστημιακούς χώρους. Η πρώτη έγινε κατά τις πρωινές ώρες στις Φοιτητικές Εστίες του ΕΚΠΑ καθώς, με πρόσχημα την «πάταξη της εγκληματικότητας», οι μπάτσοι πραγματοποίησαν προσαγωγές και εισέβαλλαν σε χώρους καταλήψεων με κύριο στόχο την τρομοκράτηση των εστιακών φοιτητών/τριών.

Λίγες ώρες αργότερα, η κρατικά ενορχηστρωμένη κατασταλτική εκστρατεία συνεχίστηκε στην Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Κατά την διάρκεια δράσης επανοικειοποίησης του δημοσίου χώρου από τον Φοιτητικό Σύλλογο Φυσικού, πραγματοποιείται άλλη μία έφοδος που καταλήγει σε 49 συλλήψεις. Αυτή η κίνηση δεν είναι αποτελεί κάποια σπασμωδική ενέργεια, αντιθέτως, εντάσσεται στο πλαίσιο της κρατικής πολιτικής, που μεθοδευμένα επιτίθεται στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Το φυσικό και το γεωλογικό ήταν υπό κατάληψη έπειτα από απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στον νόμο Πιερρακάκη και την απόπειρα ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ -όπως και κάθε κυβέρνηση, φύσει και θέσει- επιτελεί το ρόλο της ως διαχειριστής του κρατικού μηχανισμού. Επιλέγει συνειδητά να περατώσει το σκοπό της, που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση των συμφερόντων του Κεφαλαίου. Για αυτόν το λόγο τρομοκρατεί με εκδικητικές συλλήψεις το σύνολο όσων αγωνίζονται ενάντια στα συμφέροντα του Κεφαλαίου και την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Ως Φοιτητικό Τμήμα της Κλαδικής Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες στις 11 π.μ. στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Απέναντι στις βλέψεις Κράτους και Κεφαλαίου, δε θα σωπάσουμε. Να αντιταχθούμε στην καταστολή να επανοικειοποιηθούμε τους κοινωνικούς μας χώρους, να υπερασπιστούμε την ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, φτιαγμένη για να ικανοποιεί τις ανάγκες τις Κοινωνίας.

-Άμεση απελευθέρωση των 49 συλληφθέντων και συλληφθεισών.

-Μηδενική ανοχή στην κρατική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή!

-Να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του νόμου Πιερρακάκη!

-Επανακατοχύρωση του πανεπιστημιακού ασύλου!

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2022/04/roci-logo.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2022/04/roci-logo-300x300.jpgadminανακοινώσειςαναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε
Ανακοίνωση του Φοιτητικού Τμήματος της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την εισβολή των ΜΑΤ στις Φοιτητικές Εστίες του ΕΚΠΑ και την Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Το Σάββατο 16 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν δύο έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε πανεπιστημιακούς χώρους. Η πρώτη έγινε κατά τις πρωινές ώρες στις Φοιτητικές...