Με το κέντρο της Αθήνας περίφρακτο από δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ, η βουλή ψηφίζει σήμερα μέτρα διάλυσης της εργατικής δύναμης, νομοθετώντας την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την ουσιαστική κατάργηση των συντάξεων για τους σημερινούς εργαζόμενους και τη συρρίκνωση των υπαρχουσών και προσθέτοντας σε αυτά μέτρα φορολογικής ασφυξίας για την εργατική τάξη.

Το σκηνικό είναι γνώριμο. Εδώ και επτά χρόνια τουλάχιστον, τα χρόνια της κρίσης του Κεφαλαίου, όλες οι κυβερνήσεις, δεξιές, αριστερές και εθνοσωτήριες αριστεροδέξιες, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να νομοθετούν τον αποδεκατισμό του εργατικού εισοδήματος και τη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων, αναθέτοντας στις δυνάμεις καταστολής το έργο της προστασίας τους από την κοινωνία.

Σήμερα επτά χρόνια μετά, η κοινωνική αντιπαράταξη βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Οι ψευδαισθήσεις που δημιουργήθηκαν για τις δυνατότητα να εκπροσωπηθούν οι εργαζόμενοι δια της ανάθεσης έχουν απολύτως καταρρεύσει. Η αμηχανία στην οποία βρέθηκε η κοινωνία και ο κόσμος της Εργασίας μετά την προσγείωση από τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες ζει μόνο τους τελευταίους σπασμούς της. Και το κίνημα αλληλεγγύης στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες, ανοίγει τον δρόμο για μια συνολική κοινωνική αναγέννηση με χαρακτηριστικά τόσο οικονομικής όσο και ευρύτερης διεκδίκησης.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε παλεύει με όλες τις δυνάμεις της για την όσμωση και την πρόσμειξη του κινήματος της οικονομικής διεκδίκησης των εργαζομένων με το κίνημα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, σε κοινή ταξική και διεθνιστική κατεύθυνση.

Η συμμετοχή του αυτο-οργανωμένου αλληλέγγυου εγχειρήματος της κατάληψης του City Plaza στις διαδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά, που ενώθηκαν με το κίνημα αντίστασης στην ασφαλιστική απορύθμιση είναι μια σημαντική κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, σήμερα στις 17:00 στη διεθνιστική εργατική συγκέντρωση ντόπιων και προσφύγων στο City Plaza (Αχαρνών 78 & Κατριβάνου), προκειμένου να διαδηλώσουμε μαζί προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

 

-Ντόπιοι /ες και μετανάστες/ριες  μαζί για να νικήσει η αλληλεγγύη.
-Κάτω η ρατσιστική ευρωτουρκική συμφωνία της ντροπής. Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες.
-Κάτω όλοι οι αντιασφαλιστικοί και αντεργατικοί νόμοι της κρίσης. Αποζημίωση της εργατικής δύναμης με αυξήσεις. Μείωση του χρόνου εργασίας, δουλειά για όλους/ες.
-Καμία εργατική εισφορά για την ασφάλιση. Ολο το βάρος σε Κράτος και εργοδότες.
-Γενική αντικαπιταλιστική  απεργία διαρκείας.

rocinante

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Με το κέντρο της Αθήνας περίφρακτο από δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ, η βουλή ψηφίζει σήμερα μέτρα διάλυσης της εργατικής δύναμης, νομοθετώντας την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την ουσιαστική κατάργηση των συντάξεων για τους σημερινούς εργαζόμενους και τη συρρίκνωση των υπαρχουσών και προσθέτοντας σε αυτά μέτρα φορολογικής ασφυξίας για την...