Ο εκφοβισμός και η απόλυτη ασυδωσία των κατασκευαστών – μικρών και μεγάλων- επιβεβαιώθηκε και πάλι, στο «σύγχρονο καπιταλιστικό στολίδι» στο εργοτάξιο του κέντρου πολιτισμού Στ. Νιάρχος – κοινοπραξίας IMPREGILO – ΤΕΡΝΑ, στο Φάληρο. Αυτή τη φορά δεν ήταν οι υπερωρίες, τα ένσημα, η καταστρατήγηση του 5μερου και 7ώρου, αλλά το χτύπημα της απεργίας και μάλιστα με την θρασύτατη και ξεκάθαρη συνεργασία εργολάβων και εταιρίας με το κράτος και την αστυνομία.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 6 Μάη, πρώτη μέρα γενικής απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, εργαζόμενοι κατήγγειλαν στο Συνδικάτο Οικοδόμων, πως το εργοτάξιο δουλεύει κανονικά. Αμέσως μέλη του Συνδικάτου βρέθηκαν στο χώρο, για να περιφρουρήσουν την απεργία. Η απάντηση από τη μεριά της εργοδοσίας ήταν άμεση. Φώναξε την αστυνομία, η οποία προχώρησε στην προσαγωγή των συναδέλφων συνδικαλιστών.

Φυσικά και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Γνωρίζουμε καλά, πως είναι πάγια τακτική της εταιρίας σε μέρες απεργίας, να ανοίγει το έργο λίγες ώρες αργότερα και να δουλεύει κανονικά. Το καταγγέλουν εδώ και 5 χρόνια οι ίδιοι οι συνάδελφοι του εργοταξίου.

Όπως γνωρίζουμε καλά και τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο.

Καλό θα είναι να καταλάβουν κάποιοι συνάδελφοι, πως με παρακάλια και με χαϊδεμα, στη λογική «να έχουμε δουλίτσα» όχι μόνο δεν κερδίζουν κάτι, αλλά στρέφονται έμμεσα και κατά των συναδέλφων τους που αγωνίζονται!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας απεργούς και στα μέλη του Συνδικάτου.

Καταγγέλουμε την ωμή κρατική βία

Καταγγέλουμε την εταιρία και τους εργολάβους για την κλιμάκωση της αντεργατικής ρεβανσιστικής επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις.

Συνεχίζουμε δυνατά ενάντια στις επιθέσεις κράτους και εργοδοσίας.

Ζήτω η απεργία, ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

kataskev

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Ο εκφοβισμός και η απόλυτη ασυδωσία των κατασκευαστών – μικρών και μεγάλων- επιβεβαιώθηκε και πάλι, στο «σύγχρονο καπιταλιστικό στολίδι» στο εργοτάξιο του κέντρου πολιτισμού Στ. Νιάρχος – κοινοπραξίας IMPREGILO - ΤΕΡΝΑ, στο Φάληρο. Αυτή τη φορά δεν ήταν οι υπερωρίες, τα ένσημα, η καταστρατήγηση του 5μερου και 7ώρου, αλλά...