Σε παλιότερες εποχές, η ανισότητα επιτυγχανόταν αποκλειστικά χάρη στη χρήση βίας. Στη σύγχρονη εποχή, επιτυγχάνεται χάρη στη χρήση του νόμου.

Χάουαρντ Ζιν

Με ψήφους 3-2, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, που κατέθεσαν η Ηριάννα Β.Λ και ο Περικλής Μ.. Η απόφαση δεν μας προξενεί την παραμικρή έκπληξη. Η δικαιοσύνη δεν είναι απλά αφηρημένα ο ένας πυλώνας του βαθέως κράτους. Είναι επίσης συγκεκριμένα ο μηχανισμός που τα τελευταία επτά χρόνια έχει βγάλει παράνομες σχεδόν όλες τις απεργίες των εργαζομένων και ταυτόχρονα νόμιμο το καθεστώς έκτακτης εργοδοτικής ανάγκης που έχει θεσπίσει το Κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που θεωρεί ότι δε συνιστά βλαπτική μεταβολή στην εργασιακή σχέση η μη καταβολή του μισθού, αλλά σπεύδει να διασφαλίσει τα αναδρομικά των δικαστών. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που αφήνει τον Μαρινάκη να κυκλοφορεί ελεύθερος μαζί με δύο τόνους πρέζα στο καράβι του, αλλά ρίχνει βαρύ τον πέλεκυ της σε πρόσφυγες, μετανάστες,  και φτωχοδιάβολους. Αυτή που καθημερινά σχεδόν καταδικάζει με συνοπτικές διαδικασίες αγωνιστές που έπεσαν θύματα της κρατικής καταστολής της περιόδου κοινωνικής αναγέννησης 2008-2013 και αθωώνει λαθρέμπορους πετρελαίου, εφοπλιστές και δολοφόνους εργοδότες που δεν τηρούν στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας για τους εργάτες.

Ο μηχανισμός της αστικής δικαιοσύνης έχει επιλέξει για τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια να είναι κάτι παραπάνω από το μακρύ χέρι του Κεφαλαίου. Εχει επιλέξει να είναι ο πιο αντιδραστικός, ο πιο ανάλγητος και ο πιο θρασύς πυλώνας του συστήματος. Η απόφαση για την παραμονή στη φυλακή της Ηριάννας και του Περικλή, σε αντίθεση όχι απλά με το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και με την στοιχειώδη λογική των νόμων τους, επιχειρεί να είναι μια επίδειξη δύναμης απέναντι στην κοινωνία.

Αυτή την επίδειξη δύναμης πρέπει να την επιστρέψουμε στα μούτρα τους. Εμείς, η κοινωνία, το κίνημα, πρέπει να γίνουμε άμεσα η συνθήκη απελευθέρωσης της Ηριάννας και του Περικλή, που συνεχίζουν να κρατούνται στη φυλακή για κάτι που δεν έκαναν. Εμείς οι ίδιοι καλούμαστε να σπάσουμε στην πράξη την ιδέα του κράτους των δικαστών και των καταπιεστών ότι μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας για να διαιωνίζουν την αυθαιρεσία της εξουσίας τους.

Οι δικαστές μίλησαν. Τώρα να μιλήσει ο δρόμος.
Την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 7 μμ., όλοι/ες στα Προπύλαια, για να απαντήσουμε στη φασιστική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης

-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ Β.Λ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ Μ.
-ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

RocinanteΑνακοινώσεις
Σε παλιότερες εποχές, η ανισότητα επιτυγχανόταν αποκλειστικά χάρη στη χρήση βίας. Στη σύγχρονη εποχή, επιτυγχάνεται χάρη στη χρήση του νόμου. Χάουαρντ Ζιν Με ψήφους 3-2, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, που κατέθεσαν η Ηριάννα Β.Λ και ο Περικλής Μ.. Η απόφαση δεν μας προξενεί την παραμικρή έκπληξη....