Στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού, σχεδόν όλα τα εργατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί από την εργατική τάξη, έχουν καταστρατηγηθεί από τα αφεντικά, έχοντας φυσικά τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων. Σήμερα σε κανένα μικρό ή μεγάλο μαγαζί δεν δίνονται τα επιδόματα αδείας, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και οι προσαυξήσεις ενώ οι υπερωρίες είτε δε θα πληρώνονται καν είτε θα πληρώνονται μειωμένες σε σχέση το συμφωνημένο ωρομίσθιο.

Ταυτόχρονα, τα ωράρια έχουν γίνει σμπαράλια και προσαρμόζονται πάντα σε συνάρτηση με τις ανάγκες των εργοδοτών: όταν διανύουμε την τουριστική season τότε ο εργαζόμενος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για 10 με 12 ώρες όλες τις μέρες της εβδομάδας ενώ στο τέλος της season ή θα αντιμετωπίσει την απόλυση και άρα την ανεργία ή θα συμφωνήσει σε ελάχιστα μεροκάματα τον μήνα, όποτε και αν θελήσει η εργοδοσία. Επιπλέον, οι εργοδοτικές δολοφονίες έχουν πολλαπλασιαστεί καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα. Είναι ενδεικτικό πως το τελευταίο εξάμηνο μετράμε 4 νεκρούς ντελιβεράδες, κάτι που για τις εργοδοσίες αποτελούν απλά τυχαία ατυχήματα.

Ένω όλη η βιομηχανία του τουρισμού και οι μεγάλοι όμιλοι που τον αποτελούν, δηλαδή ο ΣΕΒ, το ΣΕΤΕ και οι Ενώσεις Ξενοδόχων, μιλούν για θεαματική αύξηση των τουριστών άρα και για αύξηση της κερδοφορίας τους, παράλληλα εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια σε κάθε εργατικό δικαίωμα με πρόφαση την κρίση. Δεν κατανοούν ότι δεν μας αφορούν τα επιχειρηματικά τους ρίσκα και δεν μασάμε κουτόχορτο! Γνωρίζουμε καλά τι πλούτος παράγεται γιατί τον παράγουμε εμείς! Δεν δεχόμαστε τα προγράμματα voucher, την εκ περιτροπής εργασία, την υπερεργασία, τα μαύρα λεφτά και τους υποκατώτατους μισθούς!

Το καθεστώς επισφάλειας που χάραξαν πάνω στις πλάτες μας σε συνεργασία με το Κράτος πρέπει να τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Η οργάνωση στους χώρους δουλειάς μας, η αγωνιστικότητα σε οτιδήποτε συνάδει με τις ανάγκες μας και η εργατική αλληλεγγύη είναι οι μόνες απαντήσεις που έχουμε να τους δώσουμε και αυτές δεν συμπορεύονται σε καμία περίπτωση με την ΓΣΕΕ, δηλαδή με το συνδικαλιστικό μόρφωμα που αποτελεί συνοδοιπόρο του ΣΕΒ και είναι υπεύθυνο για την διασπαστική μορφή που διέπει σήμερα το εργατικό κίνημα.

Η Διεπαγγελματική Ένωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε συμμετέχει στην κλαδική απεργία στον επισιτισμό και τον τουρισμό καλώντας όλους και όλες τους εργαζόμενους/ες του κλάδου να μην πάνε για δουλειά την Πέμπτη 20 Ιουλίου και να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, στις 10 π.μ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς επίσης και να στηρίξουν το κάλεσμα του Σωματείου Σερβιτότων Μαγείρων στις 12 π.μ στην Καποδιστρίου 24 (γραφεία της ΠΟΕΣΕ).

-ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.

-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ.

-ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

RocinanteΑνακοινώσεις
Στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού, σχεδόν όλα τα εργατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί από την εργατική τάξη, έχουν καταστρατηγηθεί από τα αφεντικά, έχοντας φυσικά τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων. Σήμερα σε κανένα μικρό ή μεγάλο μαγαζί δεν δίνονται τα επιδόματα αδείας, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και...