H κυβέρνηση των ακροδεξιών καθαρμάτων, που καθημερινά κάνει καινούριες μπίζνες με τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών ενώ στη χώρα πεθαίνει ένας άνθρωπος κάθε 14 λεπτά, έδειξε για ακόμα μία φορά την αποφασιστικότητά της να επιβάλει τη νέα τάξη πραγμάτων που έχει στο μυαλό της: η εποχή της ανθρωπότητας τελείωσε, ήρθε η εποχή των ΟΡΚ.

Την ημέρα της επετείου δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την οποία ο διαταραγμένος υπουργός Αστυνομίας είχε προειδοποιήσει εδώ και 3 εβδομάδες ότι η αστυνομία θα «γιορτάσει» -και κάποιοι αφελείς νόμιζαν ότι του ξέφυγε-, η κυβερνητική συμμορία κατέβασε ξανά στον δρόμο τα ένστολα τάγματα ασφαλείας της, στηριγμένα άλλοτε στα δύο πόδια τους και άλλοτε σε μηχανάκια, για να καταλύσουν κάθε τυπική έστω έννοια κράτους δικαίου, να τρομοκρατήσουν και να συλλάβουν όποιον έβλεπαν μπροστά τους, να ποινικοποιήσουν την οργανωμένη δράση και βέβαια να σκορπίσουν για ακόμη μία φορά απλόχερα covid, αφού παραμένουν σταθερά η πρώτη εστία διασποράς του ιού στη χώρα, με απόσταση κιόλας από τη δεύτερη που είναι οι παππάδες.

Τα ένστολα καθιζήματα του ανθρώπινου είδους, μέσα σε λίγες ώρες, πρόλαβαν να θέσουν από μόνα τους εκτός νόμου δύο πολιτικές οργανώσεις, προσάγοντας σχεδόν όλα τα μέλη που στέκονταν έξω από τα γραφεία της μίας (ΚΚΕ μ-λ) και πολιορκώντας τα γραφεία της άλλης (Ταξική Αντεπίθεση) χωρίς κανέναν προφανή λόγο, να συλλάβουν δικηγόρους τη ώρα που έκαναν τη δουλειά τους (όχι τυχαία τον Κώστα Παπαδάκη και τον Θ. Καμπαγιάννη που έκλεισαν φυλακή τους ομοϊδεάτες τους), να προσάγουν όποιον άνθρωπο περπατούσε γύρω από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ακόμα και χωρίς να παραβιάζει την παρανοϊκή φασιστική νέα απαγόρευση συναθροίσεων, και να γίνουν θέμα στους New York Times, που ασχολήθηκαν με το δυστυχισμένο ανθρωποειδές με στολή που κατέστρεφε τα λουλούδια που είχαν αφεθεί στο μνημείο.

Κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση αναδεικνύει πιο καθαρά τα χαρακτηριστικά πινοτσετικής χούντας. Διανέμει μέρισμα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, επιτίθεται στα πολιτικά δικαιώματα, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, χρησιμοποιεί τη δημόσια υγεία και τη δημόσια εκπαίδευση για να χρηματοδοτεί ιδιώτες, οδηγώντας στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους, διασφαλίζει με το αζημίωτο τη σιωπή των ΜΜΕ και βέβαια εξαπολύει τις μονάδες καταστολής για να επικυρώσουν με τη βία την κρατική αυθαιρεσία.

Η πολιτική αυτή δεν είναι μια ελληνική πατέντα. Ο καπιταλισμός καταφεύγει στον πιο βάρβαρο αυταρχισμό παντού στον κόσμο, για να κρύψει την απόλυτη αποτυχία του και την αδιαφορία του για την προστασία των πληθυσμών. Ο γελοίος Μητσοτάκης δεν είναι παρά μια κόπια του Γάλλου προστάτη του Μακρόν, μαζί με τον οποίον κλαίγονται ότι ο Ερντογάν δεν είναι δημοκράτης.

Κάθε έκφραση οργής απέναντι σε αυτή την εξουσία είναι δικαιολογημένη. Αυτοί που δείχνουν με το δάκτυλο την κοινωνία την οποία συστηματικά δολοφονούν, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απαιτούν από την κοινωνία το παραμικρό.

Η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου παραμένει ενεργή και ζώσα, μαζί με τη μνήμη της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, που αποτελεί οδηγό για τις αντιστάσεις της κοινωνίας ενάντια σε αυτούς που επιχειρούν να την πατήσουν στο κεφάλι.

Η σημερινή βεβήλωση της μνήμης από τα δίπολα με στολή που ξαμόλυσαν στον δρόμο οι κρέοντες της εξουσίας δεν θα μείνει αναπάντητη.

-Να τσακίσουμε τον κυβερνητικό φασισμό που επιχειρεί να ξαναβάλει την κοινωνία στον γύψο
-Καμία δίωξη στους 120 συλληφθέντες της 6ης Δεκεμβρίου – Να διωχθούν ποινικά οι μπάτσοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι που συνέλαβαν δικηγόρους την ώρα που ασκούσαν τον ρόλο τους και απείλησαν ξανά τη δημόσια υγεία με την παρουσία τους στο κέντρο
-Καμία ανοχή στις μπίζνες της κυβέρνησης, που δίνει λεφτά σε κλινικάρχες και ιδιώτες, την ώρα που πεθαίνει ο κόσμος, παίρνοντας παρανοϊκά κατασταλτικά μέτρα που δεν έχουν καμία υγειονομική σημασία
-Καμία νομιμοφροσύνη στις απαγορεύσεις συναθροίσεων και το αυταρχικό κράτος που στήνει η ακροδεξιά
-Οργάνωση με τα σωματεία στο πλευρό των εργαζόμενων στη δημόσια υγεία για να σωθεί η κοινωνία από τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης


http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
H κυβέρνηση των ακροδεξιών καθαρμάτων, που καθημερινά κάνει καινούριες μπίζνες με τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών ενώ στη χώρα πεθαίνει ένας άνθρωπος κάθε 14 λεπτά, έδειξε για ακόμα μία φορά την αποφασιστικότητά της να επιβάλει τη νέα τάξη πραγμάτων που έχει στο μυαλό της: η εποχή της...