ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

52 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11  – 09.30 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 Το ελληνικό κράτος το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει πογκρόμ ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες – αγωνιστές από την Τουρκία: Ενεργοποιεί τα σύμφωνα διακρατικής αστυνομικής συνεργασίας, όντας πλήρως εναρμονισμένο τον ευρωπαϊκό τρομονόμο και τις διμερείς συμφωνίες με την Τουρκία. Οργανώνει ή συνεργάζεται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και προχωρά στην απαγωγή του Bulut Yayla στο κέντρο της Αθήνας και τον παραδίδει στις τουρκικές αρχές στην Ισταμπούλ. Τώρα, δρομολογεί την έκδοση αγωνιστών σε Γαλλία, Γερμανία και Τουρκία έπειτα από αιτήματα των κρατών αυτών.

Οι Hasan Biber, Erdogan Çakir, Mehmet Yayla  και Ahmet Duzgun Yuksel βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 24 Σεπτέμβρη βάζοντας σαν ανάχωμα το σώμα τους απέναντι στη προοπτική της έκδοσης τους στη Τουρκία που ισοδυναμεί με θάνατο ή πολυετείς καθείρξεις σε καθεστώς απομόνωσης.  Διώκονται καθαρά για πολιτική – συνδικαλιστική δράση, ενώ τα κατηγορητήρια που τους βαραίνουν είναι σαθρά και αποσκοπούν αποκλειστικά στη καταστολή αυτής της δράσης, εντάσσοντας την στο στόχαστρο μιας «αντιτρομοκρατικής» στρατηγικής.

Στις 7 Νοεμβρίου οι  Erdogan Çakir και Mehmet Yayla  μεταφέρθηκαν βίαια στο νοσοκομείο Ασκληπιειό Βούλας ενώ οι Ahmet Duzgun Yuksel και Hasan Biber μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών. Αρνούνται όλοι οποιαδήποτε ιατρική πράξη και ανακοινώνουν ότι συνεχίζουν μέχρι τέλους. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση η κατάσταση των απεργών βρίσκεται σε οριακό σημείο ύστερα από 52 ημέρες απεργίας πείνας. Το κράτος έδειξε τις διαθέσεις του τόσο απέναντι στους εργαζόμενους του νοσοκομείου όταν το σωματείο τους δημοσίευσε την κατάστασης υγείας των τούρκων απεργών πείνας, όσο και απέναντι στους συγγενείς και συναγωνιστές τους που βρισκονται έξω από το νοσοκομείο, απειλώντας με διώξεις τους μεν, προσάγοντας βιαίως τους δε.

Την Παρασκευή 15/11  ανακοινώνεται η απόφαση σχετικά με την έκδοση των Erdogan Çakir και Hasan Biber στην Τουρκία.  Καλούμε τα εργατικά σωματεία,  τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες αντίστασης και αυτοοργάνωσης να ενισχύσουν τον αγώνα των αγωνιστών από την Τουρκία, να πλαισιώσουν την επιτροπή αλληλεγγύης και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή, στις 9.30 στον Άρειο Πάγο.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Rocinante Logo

RocinanteΑνακοινώσεις
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ 52 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11  - 09.30 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ  Το ελληνικό κράτος το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει πογκρόμ ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες – αγωνιστές από την Τουρκία: Ενεργοποιεί τα σύμφωνα διακρατικής αστυνομικής συνεργασίας, όντας πλήρως...