Σε οριακή κατάσταση υγείας, αντιμέτωπος άμεσα με τον θάνατο, βρίσκεται ο Erdogan Cakir, πολιτικός πρόσφυγας και απεργός πείνας εδώ και 45 ημέρες, που χθες μεταφέρθηκε παρά τη θέλησή του, με εισαγγελική παραγγελία, από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται στο Ασκληπιείο Βούλας. Μαζί του, με την ίδια διαδικασία της εισαγγελικής παραγγελίας, μεταφέρθηκε και ο Mehmet Yayla.

Mαζί με τους Hasan Biber και Ahmet Yuksel αγωνίζονται με το έσχατο μέσο πάλης για να μην εκδοθούν στην Τουρκία, όπου θα υποστούν κίνδυνο ζωής, και στην Γαλλία ή Γερμανία, όπου τους περιμένει φυλάκιση σε καθεστώς απομόνωσης.

Στη σημερινή δίκη στον Αρειο Πάγο, η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να εκδοθεί ο Hasan Biber στην Τουρκία και η απόφαση του Αρείου Πάγου θα εκδοθεί σε μία εβδομάδα.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των αγωνιστών πολιτικών προσφύγων. Ζητάμε να μην εκδοθεί κανένας αγωνιστής απο την Τουρκία.  Ζητάμε να γίνει σεβαστή η θέληση των απεργών πείνας για τη μορφή αγώνα που επέλεξαν.

Θεωρούμε ηθικά ανεπίτρεπτη την οποιασδήποτε μορφής αναγκαστική σίτισή τους που ενδεχομένως να τους επιβληθεί στο κελί, στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ή σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τις συλλογικότητες αντίστασης και αυτοοργάνωσης , τους φοιτητικούς συλλόγους και τις κινήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα να απαιτήσουν ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

rocinante

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Σε οριακή κατάσταση υγείας, αντιμέτωπος άμεσα με τον θάνατο, βρίσκεται ο Erdogan Cakir, πολιτικός πρόσφυγας και απεργός πείνας εδώ και 45 ημέρες, που χθες μεταφέρθηκε παρά τη θέλησή του, με εισαγγελική παραγγελία, από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται στο Ασκληπιείο Βούλας. Μαζί του, με την ίδια διαδικασία της εισαγγελικής...