Η πυρκαγιά που θέρισε οικισμούς, δάση, ζώα  και ανθρώπους στην Ανατολική Αττική είναι ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, όσο και αν η φύση δεν είναι προβλέψιμη και όσο κι αν πάντα θα μοιάζει να νικάει τα έργα των ανθρώπων. Είναι ένα έγκλημα σχεδιασμένο από το Κράτος, τους επενδυτές, το Κεφάλαιο και την ηθική του κέρδους και του ατομισμού με την οποία διαποτίζουν την κοινωνία. Είναι ένα έγκλημα το οποίο φυσικά φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής.

Όταν μια τραγωδία επαναλαμβάνεται και δεν πρόκειται για τυχαιότητα, τίποτα δεν μπορεί να την περιγράψει ως «ασύμμετρο φαινόμενο» την ώρα που αφήνει πίσω της ασύμμετρους θανάτους και γη που μοιάζει με συντρίμμι εμπόλεμης ζώνης.

Η σαρωτική επίθεση εργολαβικών συμφερόντων που αποψιλώνουν δάση για να χαράξουν οικόπεδα με θέα, η άναρχη δόμηση και η μηχανή παραγωγής οικοδομικών αδειών- με το αζημίωτο βέβαια- από τις κρατικές υπηρεσίες, η ψήφιση νόμων και φωτογραφικών διατάξεων βολέματος της «αυθαιρεσίας» από κάθε κυβέρνηση, από τη χούντα μέχρι σήμερα, ο προσπορισμός  του δημόσιου χώρου από επιχειρηματίες που φωτογραφίζονται δίπλα σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ως θεόσταλτοι ευεργέτες με μότο το «business as usual», η απροκάλυπτη επέλαση της ιδέας ενός αντιδραστικού οικονομικού συστήματος όπου η ανάπτυξη πάει χέρι χέρι με το «τσιμέντο να γίνει» -ακόμα και όταν βαφτίζεται προκλητικά «πράσινη»- είναι μια πραγματικότητα που δημιουργήθηκε εδώ και δεκαετίες.

Πόλεις που χτίστηκαν μέσα σε δασικές εκτάσεις με τις ευλογίες τοπικών αρχόντων, απουσία κάθε πρόθεσης και σκέψης να σχεδιαστούν με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων ανθρώπων και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που θυσιάζεται στο όνομα του κέρδους, της αδιαφορίας και της έκτακτης κατάστασης, παντελής έλλειψη ενημέρωσης συντονισμού και ενημέρωσης από την κεντρική και την τοπική διοίκηση για την αντιμετώπιση καταστροφών, ανεπαρκείς αν όχι καθόλου έλεγχοι για παρανομίες, καμία σύγκρουση με μικρό ή μεγάλο συμφέρον για να γκρεμιστεί το αυθαίρετο δυαράκι η το νυχτομάγαζο στην παραλιακή χτισμένο σχεδόν μέσα στη θάλασσα, επικαλύψεις ρόλων και πλήρης αποποίηση ευθυνών μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών και των πολιτικών τους προϊσταμένων, αποδιάρθρωση δημόσιων υπηρεσιών που θα οργάνωναν και θα προλάμβαναν έκτακτες επιχειρήσεις, έλλειψη προσωπικού για την αντιμετώπιση καταστροφών. Όλα στο όνομα των πλεονασμάτων, της αύξησης κερδών, της αναπαραγωγής μικροεξουσιών, της εφαρμογής προγραμμάτων λιτότητας και της ανάπτυξης μέσα σε μια διαρκή οικονομική κρίση.

Όλα στη συντέλεση πολλών εγκλημάτων με κορύφωση αυτό της Δευτέρας.

Σε αυτό το έγκλημα που αφήνει πίσω θύματα και κατεστραμμένους τόπους όλοι και όλες που βρέθηκαν και βρίσκονται δίπλα σε όσους και όσες βιώνουν την καταστροφή, αυτοί και αυτές που προσέτρεξαν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς, αυτοί και αυτές  που σε όλη την Αττική αλλά και σε κάθε πόλη και γειτονιά συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης ή προσφέρουν τα σπίτια τους για να μείνουν όσοι και όσες έχασαν τα δικά τους υποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη μπορεί να είναι η συλλογική απάντηση απέναντι στην ύπαρξη μιας κυβέρνησης και ενός κράτους, υπηρέτες ενός συστήματος, που φτιάχνουν  συνθήκες ιδιώτευσης και ατομικών λύσεων.

Ο «σώζον εαυτό σωθήτω», φράση γραμμένη στις αγίες γραφές που εκστομίζουν κατά καιρούς διάφοροι παρανοϊκοί μισάνθρωποι θρησκευτικοί ταγοί του φασισμού επικαλούμενοι ταυτόχρονα την αθεΐα ως αιτία για την καταστροφή στην Αττική δεν βρήκε ανοιχτά αυτιά σε μια κοινωνία που αντέδρασε όπως έπρεπε. Οργανώθηκε γρήγορα και φτιάχνει τους τρόπους να σταθεί δίπλα σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Ταυτόχρονα, φτιάχνει και μια εικόνα από το μέλλον που δεν είναι καμμένη γη, αλλά αλληλέγγυα οργανωμένη συλλογική ζωή.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε χαιρετίζει τις άμεσες και αθόρμητες κινήσεις αλληλεγγύης προς τις περιοχές που κάηκαν, είτε προέρχονται από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, την Τουρκία, τη Μακεδονία και αλλού. Συμμετέχουμε στην κίνηση αυτή και καλούμε στην συγκέντρωση φαρμακευτικού και άλλου υλικού, σήμερα Τετάρη 25/7

-Στην Τσαμαδού 15, στα Εξάρχεια, μετά από πρωτοβουλία της συλλογικής κουζίνας El Chef , μέχρι τις 9 το βράδυ
-Στην πλατεία της Παλλήνης, Φειδιππίδου 26, από τις 5 το απόγευμα και μετά

Ζητάμε κατά προτεραιότητα:

-Νερά, γάλατα, χυμούς, κονσέρβες και τρόφιμα μακράς διαρκείας,
-Φαρμακεία πρώτης ανάγκης
-Γάζες, βαμβάκι και επιδεσμικό υλικό
-Αντισηπτικό υλικό για τους νοσηλευτές 1ης γραμμής (γάντια και σαπούνια τύπου Μπεταντίν)
-Λιπαντικές Οφθαλμικές Σταγόνες (δάκρυα)
-Κολλύρια με αντιβίωση / ή και κορτιζόνη
-Αντιόξινα
-Αναλγητικά (τύπου Νιούροφεν – δεν θέλουν συνταγή).
– Γαστροπροστατευτικά (τύπου Λοσέκ).
– Οινόπνευμα, Οξυζενέ.
-Μάσκες, κρέμες αντιβιωτικές και για εγκαύματα.
-Μωρομάντηλα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, βρεφικό γάλα.

-ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ
-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
-ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ – ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΑΣΗ
-Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2016/10/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2016/10/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Η πυρκαγιά που θέρισε οικισμούς, δάση, ζώα  και ανθρώπους στην Ανατολική Αττική είναι ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, όσο και αν η φύση δεν είναι προβλέψιμη και όσο κι αν πάντα θα μοιάζει να νικάει τα έργα των ανθρώπων. Είναι ένα έγκλημα σχεδιασμένο από το Κράτος, τους επενδυτές, το Κεφάλαιο και...