Ανακοίνωση της Ομάδας Περιβάλλοντος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη

Τον τελευταίο μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει ένα κλίμα κατοχής στην περιοχή της Λευκίμμης στέλνοντας εκατοντάδες δυνάμεις ανδρών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ακόμα και εισαγγελείς προκειμένου να εφαρμόσει τα σχέδια για την δημιουργία ΧΥΤΑ.

Οι δυνάμεις καταστολής απαγορεύουν την κυκλοφορία στον περιφερειακό Λευκίμμης, εισβάλλουν σε κατοικίες, ξυλοκοπούν και φορτώνουν κακουργηματικές κατηγορίες σε αγωνιστές/ριες που σηκώνουν κεφάλι. Στο πλαίσιο της αστυνομοκρατίας μάλιστα οι κάτοικοι μπορούν να πάνε στα χωράφια τους μόνο με υπεύθυνη δήλωση και συνοδεία δυνάμεων καταστολής.

Την ίδια στιγμή, οι ξενοδοχειακές μονάδες που μιλούν για τουριστικό πλήγμα εξακολουθούν να πνίγουν την Κέρκυρα με αναρίθμητα και μη κατανεμημένα ανά υλικό σκουπίδια στρώνοντας το δρόμο στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ανακύκλωσης και της επιτακτικής δημιουργίας ΧΥΤΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως σταθερή σύμμαχος των εργολαβικών αυθαιρεσιών, είτε με την εξόρυξη βωξίτη στα Γεράνεια Όρη είτε με το μανδύα της «πράσινης» ανάπτυξης (Ανεμογεννήτριες Σαμοθράκης, Φράγμα Αχελώου κ.α.), είτε με την δημιουργία ΧΥΤΑ λεηλατεί το φυσικό περιβάλλον δημιουργώντας καταστροφικές συνέπειες στην τοπική πανίδα-χλωρίδα, τους κατοίκους και την τοπική οικονομία.

Όμως, οι καθημερινές συγκρούσεις των κατοίκων της Λευκίμμης έναντι των αριθμητικά ακραίων δυνάμεων καταστολής για τα δεδομένα του χωριού αποδεικνύουν πως καμία καταστροφική κίνηση του Κράτους και των εργολάβων δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι κρατικές μεθοδεύσεις θα βρουν μπροστά τους τον κόσμο της αλληλεγγύης, της αδιαμεσολάβητης οργάνωσης, της συντροφικότητας και της ελευθερίας.

Οι ίδιοι που πριν μερικά χρόνια μιλούσαν για «Μικρό Γαλατικό Χωριό» αναφερόμενοι στους κατοίκους της Κερατέας τώρα βρίσκονται στο μέτωπο του εχθρού, αποδεικνύοντας πως κάθε μορφή κυβέρνησης θα βρίσκεται απέναντι στην τάξη μας και το φυσικό περιβάλλον.

Η Ομάδα Περιβάλλοντος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει το κάλεσμα της «Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη» ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ και συμμετέχει στην πανελλαδική ημέρα δράσης την Πέμπτη 26/7 στις 19.30 στην πλατεία Μοναστηρακίου

-ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Ομάδας Περιβάλλοντος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη Τον τελευταίο μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει ένα κλίμα κατοχής στην περιοχή της Λευκίμμης στέλνοντας εκατοντάδες δυνάμεις ανδρών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ακόμα και εισαγγελείς προκειμένου να εφαρμόσει τα σχέδια για την δημιουργία ΧΥΤΑ. Οι δυνάμεις καταστολής απαγορεύουν την...