Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τις τρεις απολύσεις στο οβελιστήριο στην Ροτόντα, «Ζωή και Κότα».

Όλοι γνωρίζουμε λίγο-πολύ την εκμετάλλευση που συντελείται στον κλάδο του επισιτισμού και γενικά σ’ όλους τους χώρους εργασίας. Όλοι γνωρίζουμε για τις φτηνές εργατοώρες, για τα χρωστούμενα μηνών, για τις απλήρωτες υπερωρίες, για τις μη καταβολές δώρων και επιδομάτων.

Στο οβελιστήριο της Ροτόντα, «Ζωή και Κότα», τρεις διανομείς απολύθηκαν επειδή διεκδικούσαν τα αυτονόητα. Αρχικά τους πληροφόρησαν για την απόλυση του ενός εκ των τριών επειδή τα Χριστούγεννα ζήτησαν το δώρο που τους αναλογεί. Στην συνέχεια ζήτησαν το αντίστοιχο δώρο την τελευταία μέρα πριν κλείσει το μαγαζί για Πάσχα και το μόνο που πήραν ήταν μια μικρή προκαταβολή μετά από εντάσεις. Το υπόλοιπο το πήραν μετά το Πάσχα με νέο κύκλο εντάσεων ανακοινώνοντας τους όμως την μείωση των ωρών εργασίας τους. Μετά από δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 27/5 τους ανακοίνωσαν τις απολύσεις τους.

Οι διανομείς διεκδικούν την επιστροφή τους στον εργασιακό τους χώρο με τους όρους της υπάρχουσας σύμβασης. Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία- Ροσινάντε δηλώνει την συμπαράσταση της στον αγώνα των τριών απολυμένων, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή τους.

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τις τρεις απολύσεις στο οβελιστήριο στην Ροτόντα, «Ζωή και Κότα». Όλοι γνωρίζουμε λίγο-πολύ την εκμετάλλευση που συντελείται στον κλάδο του επισιτισμού και γενικά σ' όλους τους χώρους εργασίας. Όλοι γνωρίζουμε για τις φτηνές εργατοώρες, για τα χρωστούμενα μηνών, για τις απλήρωτες υπερωρίες, για τις μη...