Ανακοίνωση της Α.Π. – Ροσινάντε για την δίκη του αγωνιστή εργάτη, Κυριάκου Μουτίδη

Στις 21 Μαΐου, στο Β’ Τριμελές Εφετείο Αθήνας δικάζεται ο αγωνιστής εργάτης, Κυριάκος Μουτίδης, μέλος του ΣΒΕΟΔ και του ΕΕΚ. Ο Κυριάκος είχε συλληφθεί από την αστυνομία στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2009, στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ακριβώς ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 15χρονου μαθητή.

Η εν λόγω πορεία είχε χτυπηθεί άγρια από τις δυνάμεις καταστολής και εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συλληφθεί. Ένας από αυτούς ήταν ο Κυριάκος, ο οποίος υπερασπίστηκε έμπρακτα το μπλοκ του και προσπάθησε να αποκρούσει την επίθεση που έκαναν εναντίον του οι μηχανές της ομάδας Δέλτα. Μάλιστα, οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν αναβαθμίστηκαν σε κακουργηματικό βαθμό εξαιτίας του περίφημου «κουκουλονόμου».

Αν και η συγκεκριμένη επίθεση προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτών, είναι μόνο ο Κυριάκος Μουτίδης που δικάζεται για την συμπλοκή και όχι οι αστυνομικοί που έλαβαν μέρος σε αυτή, κάτι που δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς την ταξική φύση της δικαιοσύνης.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο πρόσωπο του Κυριάκου Μουτίδη και οποιουδήποτε άλλου αγωνιζόμενου στοχοποιείται και καταδιώκεται από το Κράτος και το Κεφάλαιο. Οι συνεχείς νομικές διώξεις ενάντια σε όσους αγωνίζονται απέναντι στην εξουσία εντάσσονται στο συνολικότερο πλαίσιο καταστολής και στο κλίμα τρομοκρατίας και φόβου, που έχουν επιβληθεί από τα πάνω. Απέναντι σε αυτή την συνθήκη, η ταξική μας αλληλεγγύη οφείλει να είναι ένα από τα βασικότερα όπλα μας.

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΟΥΤΙΔΗ

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

-Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Α.Π. – Ροσινάντε για την δίκη του αγωνιστή εργάτη, Κυριάκου Μουτίδη Στις 21 Μαΐου, στο Β’ Τριμελές Εφετείο Αθήνας δικάζεται ο αγωνιστής εργάτης, Κυριάκος Μουτίδης, μέλος του ΣΒΕΟΔ και του ΕΕΚ. Ο Κυριάκος είχε συλληφθεί από την αστυνομία στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2009, στην πορεία μνήμης...