Το βράδυ της Κυριακής στην Λέσβο πραγματοποιήθηκε διπλή δολοφονική επίθεση από μιάσματα της κοινωνίας φασίστες προς πρόσφυγες κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας των τελευταίων για την άμεση εξέταση των αιτημάτων ασύλου, την βελτίωση των συνθηκών ζωής τους στα κέντρα κράτησης της περιοχής και την καταγγελία για ελλειπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που οδήγησε στον θάνατο ενός 40χρονου Αφγανού πρόσφυγα.

Μέλη της Χρυσής Αυγής, της «Πατριωτικής κίνησης Λέσβου» και διάφοροι ρατσιστές νοικοκυραίοι μετά από την εθνικιστική μάζωξη που είχαν οργανώσει κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Σαπφούς έχοντας σχεδιάσει απροκάλυπτα δολοφονίες προσφύγων εκσφεδονίζοντας τους πέτρες, φωτοβολίδες και κροτίδες με συνοδεία δηλώσεων τύπου «κάψτε τους ζωντανούς». Στην επιχείρηση έπαιξαν σημαντικό ρόλο στρατιωτικοί και συνοριοφύλακες, οι οποίοι δρουν ελεύθερα στο νησί ως κανονικά φασιστικά τάγματα, χωρίς κανείς να τους ενοχλεί, υπό την πρόφαση ότι προστατεύουν τα σύνορα της χώρας.

Είναι οι ίδιοι οι οποίοι χρόνια τώρα συνεργούν στη δημιουργία μιας ελλεινής κρατικοστρατιωτικής μπίζνας εκμετάλλευσης και βασανισμού των προσφύγων που εγκλωβίζονται στα στρατόπεδα.

Οι  χθεσινές επιθέσεις ήταν ξεκάθαρα δολοφονικές, καθώς οι πέτρες και οι κροτίδες εκτοξεύονταν προς μικρά παιδιά και τις μητέρες τους, που στέκονταν στην πλατεία.

Η επιχείρηση πογκρόμ στήθηκε υπό την πλήρη ανοχή των τοπικών αρχών και της κυβέρνησης, καθώς οι προθέσεις των φασιστών ήταν γνωστές από μέρες και καμία κινητοποίηση δεν υπήρξε προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν. Ο δήμαρχος Λέσβου συνέχιζε να κυνηγά τους πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς υπό το πρόσχημα της καθαριότητας, ενώ μερικοί από τους χτεσινούς επίδοξους δολοφόνους κυκλοφορούσαν μέσα στη Μόρια τις τελευταίες ημέρες, «επιβάλλοντας την τάξη».

Η αστυνομία αντί να κάνει συλλήψεις εναντίον των δολοφόνων έμεινε στάσιμη κοιτώντας τους πρόσφυγες να προστατεύονται μόνοι τους με τριπλες ανθρώπινες αλυσίδες  αλληλέγγυων που περικύκλωναν μανάδες και μωρά. Η οργανωμένη και άκρως φασιστική επίθεση κράτησε σχεδόν μέχρι τα ξημερώματα με μόνους συλληφθέντες πρόσφυγες και μετανάστες και αρκετούς βαριά τραυματισμένους. Για την επίθεση που προκάλεσαν Έλληνες φασίστες, συνελήφθησαν 120 Αφγανοί!Το αποτέλεσμα είναι ένα: το κράτος και ο φασιμός συνεργάστηκαν για ένα από τα πιο απάνθρωπα επεισόδια κατά των προσφύγων που έχει συμβεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Και στη συνέχεια έφυγαν ανενόχλητοι.

Δεν φτάνουν ο πόλεμος που βίωσαν οι πρόσφυγες, η εγκατάλειψη των σπιτιών τους, το μακρύ ταξίδι τους, η ανασφάλεια και ο φόβος της επιβίωσης μπροστά στο άγνωστο, οι νεκροί συγγενείς τους στο Αιγαίο, ο εγκλωβισμός τους σε νησιά που δεν επέλξαν, η κράτησή τους σε στρατόπεδα με άθλιες συνθήκες. Έχουν ακόμη να αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες των επιλογών του ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης του: την αντιπροσφυγικής πολιτική των ζωών σε αναμονή, την ενίσχυση του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας μέσω της ρητορικής της σφιχτής εθνικής ενότητας και ελληνικής φυλετικής ανωτερότητας ενάντια στους φανταστικούς εχθρούς της Ελλάδας, τους Τούρκους και τους Μακεδόνες και τις ελεύθερα οργανωμένες συμμορίες φασιστών δολοφόνων.

Εκτός του χθεσινού φασιστικού οχετού, υπήρξαν άνθρωποι που έδειξαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στην ζωή, καθώς και την ίδια την ζωή καθ’ αυτή. Αυτοί οι άνθρωποι συγκροτούν το κίνημα αλληλεγγύης που όλα αυτά τα χρόνια στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες, ανοίγoντας σπίτια και ξενοδοχεία να μπουν μέσα, οργανώνοντας διαδηλώσεις, συλλογικές κουζίνες, πολυπολιτισμικές γιορτές που προωθούν διαφορετικές κουλτούρες. Συνεχίζουμε στο ίδιο μονοπάτι καταγγέλοντας κάθε δολοφονική επίθεση κατά προσφύγων και μεταναστών, κάθε εθνικιστική ρητορική, κάθε ρατστισικό φαινόμενο. Θα παραμείνουμε απαρέγγλιτα στο πλάι των προσφύγων, εμποδίζοντας έμπρακτα τις φασιστικές συμμορίες να στήνουν πογκρόμ.

-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους/τις μετανάστες/ριες – Πραγματικές και άμεσες διαδικασίες ασύλου
-Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα κράτησης για πρόσφυγες – Ελευθερία μετακίνησης για όλους/ες|
-Να αποσυρθούν οι βασανιστές συνοριοφύλακες μακριά από τους πρόσφυγες – Να τιμωρηθούν εμπράκτως οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του χθεσινού πογκρόμ
-Στέγαση, σίτιση, εκπαίδευση, υγειονομική κάλυψη και πλήρη δικαιώματα σε όλους τους πρόσφυγες από τη μέρα που έρχονται στην Ελλάδα
-Κάτω η ρατσιστική ευρωτουρκική συμφωνία της ντροπής

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/rocinante-logo-e1552663831502.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/rocinante-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Το βράδυ της Κυριακής στην Λέσβο πραγματοποιήθηκε διπλή δολοφονική επίθεση από μιάσματα της κοινωνίας φασίστες προς πρόσφυγες κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας των τελευταίων για την άμεση εξέταση των αιτημάτων ασύλου, την βελτίωση των συνθηκών ζωής τους στα κέντρα κράτησης της περιοχής και την καταγγελία για ελλειπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που...