Το Συμβούλιο Φυλακής του Κορυδαλλού απέρριψε στην χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον απεργό πείνας  από τις 14 Μαρτίου και δίψας από τις 9 Απριλίου κρατούμενο Β.  Δημάκη. Η αρνητική απόφαση του Συμβουλίου είχε κυνικά προαναγγελθεί από τον ίδιο τον υπουργό Δικαισούνης Σταύρο Κοντονή, του οποίου την επιχειρηματολογία χρησιμοποίησε το Συμβούλιο στην απορριπτική του απόφαση.

Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι το δικαστικό και το σωφρονιστικό είναι στην ουσία τους δολοφονικοί μηχανισμοί, προορισμένοι να καταστρέφουν ανθρώπους. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι η επίδειξη δύναμης, η επίκληση της τάξης και της εξουσίας μετράνε στο ζύγι για αυτούς περισσότερο από οποιαδήποτε ζωή. Αλλά δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε τον Β. Δημάκη μόνο του να δολοφονηθεί από αυτά τα καθάρματα.

Το ελληνικό κράτος φλερτάρει επικίνδυνα εδώ και χρόνια με την ιδέα ενός νεκρού απεργού πείνας στις φυλακές. Καλούμαστε να το εμποδίσουμε.

Το αίτημα του Β. Δημάκη είναι όχι απλά ένα δίκαιο αίτημα με βάση τους ίδιους τους νόμους του ελληνικού κράτους, αλλά επίσης ένα δίκαιο αίτημα υπέρ της ζωής, της δημιουργίας και της χειραφέτησης, ενάντια στην εξόντωση και τον εγκλεισμό.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία  καλεί σήμερα στις 2 μμ στα Προπύλαια, σε διαδήλωση αλληλεγγύης στον Β. Δημάκη απαιτώντας την άμεση χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

-ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ – ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ
-ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Β. ΔΗΜΑΚΗ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΔΕΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ
-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

RocinanteΑνακοινώσεις
Το Συμβούλιο Φυλακής του Κορυδαλλού απέρριψε στην χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον απεργό πείνας  από τις 14 Μαρτίου και δίψας από τις 9 Απριλίου κρατούμενο Β.  Δημάκη. Η αρνητική απόφαση του Συμβουλίου είχε κυνικά προαναγγελθεί από τον ίδιο τον υπουργό Δικαισούνης Σταύρο Κοντονή, του οποίου την επιχειρηματολογία χρησιμοποίησε το Συμβούλιο...