Στις 26/8, πρώτη ήμερα της θητείας του Μπακογιάννη ως δήμαρχος Αθηνών, το πολιτικό προσωπικό της χώρας έσπευσε να εντείνει τις διαδικασίες της επίθεσης που εξαγγέλλει με κάθε ευκαιρία τους τελευταίους μήνες, στοχεύοντας στα πιο αντιδραστικά και πρωτόγονα αντανακλαστικά του κοινού του. Έτσι, ισχυρές και πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν «ειρηνικά» στην περιοχή των Εξαρχείων από τα ξημερώματα εκκενώνοντας συνολικά 4 καταλήψεις, πολιτικές και στέγης προσφύγων. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων παραμένει στην περιοχή αποκλείοντας τμήματά της, δίνοντας ένα ξεκάθαρο στίγμα στρατού κατοχής.

Τα αποτελέσματα της επιδρομής είναι πραγματικά εντυπωσιακά, με την αστυνομία να επιτυγχάνει τον άθλο 3 προσαγωγών από την κατάληψη Gare (τις οποίες μετέτρεψε εκδικητικά σε συλλήψεις για διατάραξη δημόσιας ειρήνης επειδή οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε χώρο κατάληψης), εύρεση μηδενικής ποσότητας ναρκωτικών και απαγωγή πάνω από 50 ανδρών και άλλων τόσων γυναικών προσφύγων και πάνω από 30 ανήλικα παιδιά από την κατάληψη της Σ. Τρικούπη 17 με τις επικίνδυνες κούκλες και τα λοιπά παιχνίδια τους. Εν πολλοίς, τα θύματα της γελοίας αστυνομικής επιχείρησης, για την οποία επιχαίρουν οι μισάνθρωποι της κυβέρνησης και της αστυνομίας και οι γλείφτες τους σε ΜΜΕ είναι οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.

Η αναλγησία της εξουσίας φυσικά πάντα κληροδοτείται και στα ανδρείκελά της και κάτι τέτοιο κατέστη σαφές δια στόματος Μπαλάσκα, του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ, της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας των μπάτσων. Ο Μπαλάσκας σε τηλεοπτική εκπομπή εξαπέλυσε προφορικό οχετό, παρομοιάζοντας την αστυνομία με σκούπα νέας τεχνολογίας η οποία θα ρουφήξει από τα Εξάρχεια τη «σκόνη ενοχλητικού χαρακτήρα» και τα «σκουπίδια», αναφερόμενος σε πρόσφυγες και σε αριστερούς και αναρχικούς αντιστοίχως. Στη μανία του δε να διανθίσει κάθε ανάσα του με πολιτική αποστροφή προς τα κινήματα απελευθέρωσης και να καταδείξει την τεράστια επικινδυνότητα που εγκυμονούν επέμεινε να προσθέτει το συνθετικό «άκρο», επινοώντας την ορολογία των «ακροαναρχικών», αποδεικνύοντας με τη συνολική λυρική του αναλογία τη διαλεκτική οξύνοια ενός τιτάνα διανοητή της αστυνομίας.

Οι πρακτικές αυτές σηματοδοτούν ένα νέο κύμα επιθέσεων, το οποίο στην πραγματικότητα δεν σταμάτησε ποτέ και υπό καμία κυβέρνηση, αλλά παρουσιάζει διακυμάνσεις εναλλασσόμενης έντασης. Είναι προφανές ότι αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε σε διαδικασία όξυνσης της καταστολής και σε εμπέδωση της ρατσιστικής αντιμετώπισης που θα λάβουν θεσμικά οι πρόσφυγες και μετανάστες/ριες. Όλο αυτό λειτουργεί ως πρόδρομος και συνοδός της συνολικότερης επιδρομής σε κοινωνικά δικαιώματα κι ελευθερίες και φυσικά σε εργατικά δικαιώματα και ποιότητα καθημερινότητας της κοινότητας των καταπιεσμένων.

Εκείνο το οποίο δεν καταλαβαίνουν – και ούτε πρόκειται να καταλάβουν – οι μισάνθρωποι, οι σαδιστές και οι κολαούζοι των ισχυρών είναι ότι οι κοινωνικές αντιστάσεις προκαλούνται από την καταπίεση. Καταπιέζοντας περαιτέρω, το μόνο που θα καταφέρουν τελικά θα είναι να δώσουν ακόμα περισσότερους λόγους για αντίσταση. Είτε το θέλουν είτε όχι, η πραγματική ζωή θα ξεπεράσει τον μισανθρωπικό παροξυσμό τους και τον σκοταδισμό που επιδιώκουν να μας επιβάλλουν, οι υλικές μας ανάγκες θα πνίξουν τις ρατσιστικές τους κορώνες και θα ζήσουμε μαζί με τους/τις πρόσφυγες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες. Οι τοίχοι των καταλήψεων δεν αποτελούν το όριο του απελευθερωτικού πνεύματος. Είναι αυτοοργανωμένα κέντρα αγώνα και αν υπάρχει μια εγγύηση, αυτή είναι ότι ο αγώνας συνεχίζεται και όσο συνεχίζεται θα δημιουργεί τα κέντρα του από όπου περνά.

– ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

– ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

– Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

RocinanteΑνακοινώσεις
Στις 26/8, πρώτη ήμερα της θητείας του Μπακογιάννη ως δήμαρχος Αθηνών, το πολιτικό προσωπικό της χώρας έσπευσε να εντείνει τις διαδικασίες της επίθεσης που εξαγγέλλει με κάθε ευκαιρία τους τελευταίους μήνες, στοχεύοντας στα πιο αντιδραστικά και πρωτόγονα αντανακλαστικά του κοινού του. Έτσι, ισχυρές και πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν «ειρηνικά»...