Το Σάββατο 08/10/2016 η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει πως θα κάνει τα εγκαίνια των «συνδικαλιστικών» της γραφείων στο Παγκράτι. Η απόπειρά της αυτή είναι ένα μέρος της προσπάθειάς της να διεισδύσει  στην εργατική τάξη, να κρύψει ότι η οργανωμένη εργατική τάξη είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της και να μασκαρευτεί με το προσωπείο της λαϊκής φιλεργατικής οργάνωσης. Η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη από αυτό που θέλουν να παραστήσουν οι φασίστες.

Ο φασισμός είναι ο ανειρήνευτος εχθρός της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών/ριών και ειδικά του οργανωμένου κομματιού της, το οποίο έχει ως κύριο στόχο να τσακίσει. Η ύπαρξή του λειτουργεί όπου χρειαστεί και είναι δυνατόν ως το μακρύ χέρι του Κεφαλαίου, απέναντι στις εργατικές διεκδικήσεις.   Η δολοφονική επίθεση των ναζιστών στους συνδικαλιστές εργάτες του ΠΑΜΕ πριν τρία χρόνια, ελάχιστες μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παραμένει ακόμα και σήμερα η πιο «φιλόδοξη» εκτελεστική απόπειρα της Χρυσής Αυγής. Ηταν μια επιχείρηση στο πλαίσιο της προσπάθειας διάλυσης του σωματείου στο Πέραμα και την υποκατάστασή του από μια εργοδοτική συμμορία φασιστών που θα συντρίβει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και θα ελέγχει μαφιόζικα το λιμάνι για λογαριασμό των εφοπλιστών. Το αντιφασιστικό κοινωνικό κύμα που ξεσηκώθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ματαίωσε την απόπειρα αυτή μέχρι σήμερα. Και θα τη ματαιώσει και πάλι.

Οι διαταξικές φασιστικές συμμορίες που επιχειρούν να παραστήσουν τα σωματεία δεν έχουν φυσικά καμία σχέση και καμία επιρροή στην οργανωμένη εργατική τάξη. Πρόκειται για εργοδοτικές κατά βάση ενώσεις, ενισχυμένες από λούμπεν στοιχεία που δεν έχουν την παραμικρή συμμετοχή στο εργατικό κίνημα. Το γεγονός και μόνο ότι επιλέγουν να ανοίξουν τα γραφεία τους πίσω από το… Μέγαρο Μαξίμου, μια περιοχή που φυλάσσεται νυχθημερόν και στην οποία φυσικά ούτε ζει ούτε συνάζει κανένας εργάτης, αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο τη θρασυδειλία τους αλλά και τη μηδενική τους σχέση με τους/τις οργανωμένους/ες εργαζόμενους/ες.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Λουκμάν Σαχζάτ, στους μπράβους των επιχειρηματιών που επιτίθενται με σιδερολοστούς στους οργανωμένους εργάτες και τους συνδικαλιστές, σε αυτούς που επιτίθενται σε πρόσφυγες και στοχοποιούν το κίνημα αλληλεγγύης και στους νοσταλγούς του Άουσβιτς, να παριστάνουν ατιμώρητα τους «συνδικαλιστές».

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί στην αντιφασιστική εργατική συγκέντρωση, το Σάββατο 8/10 στις 18:00 στο Άλσος Παγκρατίου.

Καλούμε κάθε συνδικάτο, κάθε εργατική οργάνωση, ένωση, κίνηση, λέσχη, να πετάξει τους φασίστες έξω από τα σωματεία και να συνεισφέρει στην οργάνωση ενός μαχητικού και αποφασισμένου αντιφασιστικού κινήματος.

996008_10200111931396126_1368204063_n

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Το Σάββατο 08/10/2016 η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει πως θα κάνει τα εγκαίνια των «συνδικαλιστικών» της γραφείων στο Παγκράτι. Η απόπειρά της αυτή είναι ένα μέρος της προσπάθειάς της να διεισδύσει  στην εργατική τάξη, να κρύψει ότι η οργανωμένη εργατική τάξη είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της και να...