Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στην κοινωνία και το κοινωνική μέτρο, την κοινή λογική και κάθε έννοια δικαίου, αναγνωρίζοντας με την απόφασή του τη Δευτέρα 29/7 στον δολοφόνο αστυνομικό Επ. Κορκονέα το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου» και αθωώνοντας τον συνεργό του Βασ. Σαραλιώτη. 

Η αναγνώριση σε αστυνομικό του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου ισούται στην πραγματικότητα με την απόδοση ελαφρυντικού επειδή είναι αστυνομικός. δηλαδή με την αναγνώριση ελαφρυντικού στους αστυνομικούς να σκοτώνουν επειδή πριν παρανομήσουν ήταν νόμιμοι. Αποτελεί ευθεία πρόκληση προς το αίσθημα της κοινωνίας, που άμεσα ξεσηκώθηκε μετά την εν ψυχρώ (όπως και το ίδιο το δικαστήριο δέχεται) δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, τον Δεκέμβρη του 2008, αξιώνοντας όχι μόνο την τιμωρία του Κορκονέα και του Σαραλιώτη, αλλά επιπλέον την άρση της κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής, η οποία αποτέλεσε για πολλά χρόνια πριν και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης τον βασικό ιδεολογικό μανδύα του κράτους.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Λαμίας, πέρα από το να απελευθερώνει τον Κορκονέα, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς την κοινωνία ότι οφείλει να προσαρμοστεί απόλυτα σε ένα πλαίσιο αυταρχισμού, καταστολής και κρατικής αυθαιρεσίας, το οποίο έρχεται να υποσκελίσει τις εκφάνσεις κοινωνικής ζωτικότητας που γεννήθηκαν από το 2008 μέχρι σήμερα. Στο στόχαστρο του Κράτους και των δικαστικών εκπορσώπων του βρίσκονται σήμερα οι καταλήψεις προσφύγων, το πανεπιστημιακό άσυλο και συνολικά οι αντιστάσεις στις πολιτικές οικονομικής και κρατικής τρομοκρατίας.

Από θέσεις αρχής και ουσίας, δε συμμεριζόμαστε καμία φωνή που απαιτεί μεγαλύτερες ποινές και δρακόντειους νόμους και δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν εγκλεισμό ως κοινωνικά προωθητικό. Δεν θα επιτρέψουμε όμως στο Κράτος και τους εκπροσώπους του να νομοθετούν και να νομολογούν υπέρ της δυνατότητάς τους να δολοφονούν και να καταστέλλουν αυθαίρετα.

Η μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η συλλογική κοινωνική μνήμη της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 είναι και θα παραμείνουν ζωντανές.

Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ κανένα ελαφρυντικό στο Κράτος να καταστέλλει, να αυθαιρετεί, να καταπιέζει και να σκοτώνει.

Σήμερα, Τετάρτη 31/7 στις 20:00, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Μεσολογγίου και Τζαβέλα).

Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο!

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε


http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στην κοινωνία και το κοινωνική μέτρο, την κοινή λογική και κάθε έννοια δικαίου, αναγνωρίζοντας με την απόφασή του τη Δευτέρα 29/7 στον δολοφόνο αστυνομικό Επ. Κορκονέα το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου» και αθωώνοντας τον συνεργό του Βασ....