Μία εβδομάδα μετά το όργιο κρατικής καταστολής από της δυνάμεις της πρώτης- φοράς-αριστερής τάξης και ασφάλειας και το μπαράζ τυφλών συλλήψεων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της ψήφισης των «προαπαιτούμενων» μέτρων για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και τους εταίρους του, ένα νέο, αγριότερο κεφάλαιο γράφεται σήμερα στην ιστορία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που με μανία αφανισμού επιτίθεται τα τελευταία πέντε χρόνια στον κόσμο της Εργασίας, ντόπιο και ξένο, στην Ελλάδα.
Το πακέτο μέτρο που κατατίθεται σήμερα για ψήφιση στη Βουλή, από την κυβέρνηση της αριστεράς, είναι το πιο βάρβαρο από όλα, αφού ανάμεσα στην περικοπή των συντάξεων και μια σειρά φορολογικών αλλαγών που συμπιέζουν προς τα κάτω το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, νομοθετείται και επίσημα η διαδικασία για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ετσι, αφού κατέθεσαν όλο το οπλοστάσιο των εργασιακών δικαιωμάτων στα πόδια του ντόπιου και διεθνούς Κεφαλαίου για να λάβουν 7 δις (το 96% των οποίων διατέθηκε στην εξυπηρέτηση παλαιότερων δανείων), οι (ευρω)κομμουνιστές θέλουν τώρα να μας πάρουν τα σπίτια, για να τα δώσουν όμως –σε αντίθεση με τους αστικούς θρύλους- στις τράπεζες.
Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι ένα τέτοιο βάρβαρο πακέτο μέτρων θα συνοδευτεί και πάλι από ανάλογη αστυνομική βαρβαρότητα στον δρόμο. Εμείς όμως, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, νέοι/ες, μετανάστες/ριες και ντόπιοι/ες, δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να την προϋπαντήσουμε και να την αντιμετωπίσουμε. Όχι μόνο στον δρόμο, αλλά και στις γειτονιές, στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί σήμερα στις 19:30 στα Προπύλαια, σε διαδήλωση ενάντια στο νέο μπαράζ βαρβαρότητας του Κεφαλαίου, προτεινόμενο πλέον από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

-Κάτω όλα τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι
-Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη – Ούτε ένα ευρώ για το Κεφάλαιο
-Κοινωνικοποίηση των τραπεζών, δήμευση κεφαλαίων, εργατικός έλεγχος στην οικονομία
-Παύση της δίωξης για όλους/ες τους/τις συλληφθέντες/ίσσες της 15ης Ιουλίου
-Οργανώνουμε τη νέα Συνομοσπονδία της Εργασίας, προετοιμάζουμε τη Γενική Αντικαπιταλιστική Απεργία

RocinanteΑνακοινώσειςΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Μία εβδομάδα μετά το όργιο κρατικής καταστολής από της δυνάμεις της πρώτης- φοράς-αριστερής τάξης και ασφάλειας και το μπαράζ τυφλών συλλήψεων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της ψήφισης των «προαπαιτούμενων» μέτρων για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και τους εταίρους του, ένα νέο, αγριότερο κεφάλαιο...