Η εργοδοτική αυθαιρεσία και η τρομοκρατία που έχει εξαπολυθεί από τα αφεντικά προς τους εργαζόμενους βρίσκουν τον καλύτερο σύμμαχό τους στο κρατικό μηχανισμό, ο οποίος με νύχια και με δόντια προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργοδοτών. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται δύο διαφορετικές, αλλά με κοινό σκοπό, επιθέσεις που οι εργοδότες και το Κράτος εξαπέλυσαν το προηγούμενο διάστημα εναντίον αγωνιστών συνδικαλιστών εργαζομένων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η μοναδική κατηγορία για τον δασκάλο Θ. Αγαπητό και τους δύο εργαζόμενους των ΟΤΑ είναι η συμμετοχή στη διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης, Φούχτελ. Η αστυνομία συνέλαβε τους αγωνιστές μετά την διαδήλωση, ενώ έφτασε στο άκρον άωτον της καταστολής με το να παραλαμβάνει τον σύντροφο Αγαπητό μέσα στο σχολείο του (!). Παρά την πανηγυρική αθώωση τους στην πρώτη δίκη, ο εισαγγελέας, κατ’εντολήν των λακέδων του Κράτους άσκησε έφεση εναντίον τους και η νέα δική που πραγματοποιήθηκε στις 2/10/2014 πήρε αναβολή για την 6η Φεβρουαρίου του 2014.

Στη δίωξη αυτή έρχεται να προστεθεί η απόλυση της εργαζόμενης Α.Σ. στο φροντιστήριο “Πρίσμα”, μετά από 24 χρόνια εργασίας, γιατί διεκδίκησε και κέρδισε δεδουλευμένα 2 χρόνων από την εργοδοσία. Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών αντιδρώντας στην απόλυση, κάλεσε διαδοχικές συγκεντρώσεις έξω από το φροντιστήριο,απέναντι στις οποίες ο εργοδότης απήλαυσε την αγαστή συνεργασία του κατασταλτικού μηχανισμού του Κράτους. Με περίσσιο θράσος το Α.Τ. Καλιθέας κάλεσε την απολυμένη αγωνιστρία λειτουργώντας ως μπράβος και διαμεσολαβητής για τον εργοδότη και απειλώντας ότι προτίθεται να καταθέσει αγωγή ύψους 30.000 ευρώ, αν το σωματείο δεν σταματήσει τις συγκεντρώσεις. Στις επιθέσεις αυτές έρχεται να προστεθεί και η τελευταία κίνηση της εργοδοσίας να προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απολυμένης και άλλων δύο αγωνιστών του σωματείου με την απαίτηση «να απαγορευθεί στο σωματείο και στους καθ΄ ων, η πραγματοποίηση συγκεντρώσεων έμπροσθεν του φροντιστηρίου και σε ακτίνα περιμετρικά μικρότερη των 200 μέτρων με απειλή χρηματικής ποινής ύψους 5.000 Ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός σε κάθε φυσικό πρόσωπο των καθ΄ ων για κάθε παραβίαση της εκδοθησομένης απόφασης και της προσωρινής διαταγής». Απέναντι σε αυτές τις κινήσεις το ΣΕΦΚ, συνεχίζει δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση στο φροντιστήριο “Πρίσμα” το Σάββατο 4/10 (προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΕΦΚ, Λόντου 6 και Μεσολογγίου, 10:00) ενώ καλεί επίσης σε μαζική συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (Κτίριο 5) την Δευτέρα 6/10 στις 9:00, οπού θα συζητηθεί το αίτημα του εργοδότη.

Η Κλαδική Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, δηλώνει την αλληλεγγύη της προς τους διωκόμενους αγωνιστές αλλά και κάθε εργαζόμενο που χτυπίεται από την εργοδοσία και στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ΣΕΦΚ. Είναι καιρός να δείξουμε σε Κράτος και αφεντικά πως κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει μόνος του απέναντι στην βάρβαρη επίθεση που εξαπολύουν.

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΦΚ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/10, 10:00 ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΙΣΜΑ, ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/10, 9:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ekpaideusi

RocinanteΑνακοινώσεις
Η εργοδοτική αυθαιρεσία και η τρομοκρατία που έχει εξαπολυθεί από τα αφεντικά προς τους εργαζόμενους βρίσκουν τον καλύτερο σύμμαχό τους στο κρατικό μηχανισμό, ο οποίος με νύχια και με δόντια προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργοδοτών. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται δύο διαφορετικές, αλλά με κοινό σκοπό, επιθέσεις...