Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την εκκένωση της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου στην Πόλη της Αλεξανδρούπολη

Τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (ΚΠΝ). Η παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας υπήρξε ασφυκτική στον χώρο του συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου, όπου στεγάζεται και η κατάληψη. Με την συνδρομή συνεργείου, παραβιάστηκε η πόρτα και πραγματοποιήθηκε εισβολή στον χώρο, πλήθος φθορών, ενώ επιπλέον ο χώρος κλειδώθηκε με νέα λουκέτα. Άξιο αναφοράς, αποτελεί το γεγονός του ότι θυροκολλήθηκε στην είσοδο της κατάληψης στις 22 Ιουλίου επίσημο έγγραφο, που απαιτούσε την παύση λειτουργίας του χώρου εντός 5 ημερών.

Δεν πρόκειται για την πρώτη κατασταλτική απόπειρα σε βάρος του ΚΠΝ. Κατά την διάρκεια των 6 χρόνων ζωής της, βρέθηκε στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής ουκ ολίγες φορές. Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2018, μια δολοφονικού χαρακτήρα εμπρηστική επίθεση, απαντήθηκε με μια εξαιρετικά μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης. Λίγες ημέρες μετά από τη πραγματοποίηση της πορείας, ένα αντίστοιχο έγγραφο που απαιτούσε την παύση λειτουργίας της, βρέθηκε στην είσοδο.

Έναν χρόνο αργότερα, τον Μάρτιο του 2020 οι ντόπιοι φασίστες, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κρατικό μηχανισμό, λέρωσαν κατά τις νυχτερινές ώρες τον χώρο της κατάληψης με ακροδεξιάς έμπνευσης συνθήματα.

Υπάρχει λόγος φυσικά, για την διαρκή στοχοποίηση που δέχεται η κατάληψη στο πέρασμα του χρόνου. Σε μια πόλη άκρως στρατιωτικοποιημένη, αποτελεί μια αντιπολεμική φωνή που παλεύει ενάντια στην βάση του ΝΑΤΟ, ενώ επιπλέον οργανώνει κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και άλλες δράσεις ενάντια στις δολοφονικές επαναπροωθήσεις μεταναστών/στριών στα σύνορα, την καταστροφή του περιβάλλοντος, τον εθνικισμό και την πατριαρχία. Τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτή, αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση στα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους. Αποτελεί δηλαδή, μια ελευθεριακή φωνή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο το κράτος επιδιώκει εδώ χρόνια την φίμωση της.

Ως Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στην Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου.

Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου, κατάληψη για πάντα!

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την εκκένωση της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου στην Πόλη της Αλεξανδρούπολη Τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (ΚΠΝ). Η παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας υπήρξε ασφυκτική στον χώρο του συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου, όπου στεγάζεται και η κατάληψη....