Αντιφασιστική ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

Εδώ και μισό μήνα, από τις 19 Αυγούστου, η φωτιά που ξέσπασε από κεραυνό στην δασική περιοχή του Έβρου καίει ασταμάτητα. Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα ενάντια στην ζωή και την φύση. Σύμφωνα βέβαια με τα τηλεοπτικά πλυντήρια, θύματα δεν υπήρξαν. Εξαίρεση φυσικά αποτελούν 24 πρόσφυγες, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Άνθρωποι που έζησαν και πέθαναν σε καθεστώς εξαίρεσης, έτσι που στα μέσα, δεν είναι παρά μια υποσημείωση της είδησης.

Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που για δεκαετίες απαξίωσαν και υποστελέχωσαν τον θεσμό της δασοπροστασίας, τώρα δείχνουν ως ενόχους τους νεκρούς πρόσφυγες. Δια στόματος Μητσοτάκη γίνεται η εξαιρετικά στημένη δήλωση πως η φωτιά μπήκε από τα μονοπάτια των προσφύγων. Οι φασίστες-σερίφηδες που απαγάγουν και βασανίζουν ανθρώπους θα πρέπει να αισθάνθηκαν τουλάχιστον δικαιωμένοι για την δράση τους.

Στο κοινοβουλευτικό τσίρκο έρχεται να προστεθεί (ω! της έκπληξης) και η είσοδος του κόμματος Κασιδιάρη από το παράθυρο των Σπαρτιατών, μετά από την φαινομενική ρήξη με τον αρχι-σπαρτιάτη, Στίγκα.

Τα γεγονότα αυτά δεν οφείλουν να προκαλούν καμία εντύπωση. Ήδη από τον Φλεβάρη του 2020, η κυρίαρχη κρατική αφήγηση μιλάει για υβριδικό πόλεμο και λαθροεισβολείς, δίνοντας έτσι το άλλοθι σκοτώσει τους άοπλους αμάχους πρόσφυγες.

Τον τελευταίο χρόνο ακόμα, παρακολουθούμε την αύξηση της φασιστικής δράσης στον δρόμο, που λογικό είναι μέσα σε αυτό το κλίμα να νιώθει στο στοιχείο της.

Στις 11 Φλεβάρη 2023, μετά από αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα, φασίστες ακολούθησαν άτομο μέχρι την Βικτώρια μέσα στον ΗΣΑΠ και στην αποβίβαση του επιτέθηκαν με μαχαίρι. Ήταν η πρώτη επίθεση τέτοιου τύπου, μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Αργότερα στις 6 Μαϊου του 2023, στην επίμαχη περιοχή του Νέου Ηρακλείου, έπειτα από αντιφασιστική συγκέντρωση τραυματίζουν με μαχαίρι έναν 16χρονό μαθητή, που καθόταν παρέα με ένα φίλο του στην κεντρική πλατεία του ΗΣΑΠ.

Τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου 2023, ακριβώς όπως είχε γίνει ξανά και με τον Σαχζάτ Λουκμάν (Πετράλωνα, 17 Γενάρη 2013), θα στήσουν ενέδρα για να δολοφονήσουν αυτή τη φορά στην λεωφόρο Ηρακλείου τον 23χρονό Σιράζ Σαφτάρ, μετανάστη πακιστανικής καταγωγής.

Μπροστά μας έχουμε κάποιες κρίσιμες ημερομηνίες που θα κληθούμε, ως αντιφασιστικό κίνημα, να αντιμετωπίσουμε τον φασισμό στον δρόμο. Όπως κάθε χρόνο, στο Νέο Ηράκλειο, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την μαφιόζικη δολοφονία δύο μπράβων, έξω από τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποκτήσουν μαζική παρουσία στον δρόμο.

Φέτος, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, οι φασίστες θα επιχειρήσουν ένα διεθνές εθνικιστικό κάλεσμα για την διοργάνωση μιας φασιστικής συγκέντρωσης ξανά στο Νέο Ηράκλειο.

Οι απόπειρες αυτές φυσικά πέφτουν πάντα στο κενό, αφού βρίσκουν απέναντι τους το οργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα.

Οι εικόνες από τα πογκρόμ σε σπίτια και μαγαζιά μεταναστών στην Λεμεσό της Κύπρου μας προκαλούν φρίκη και οργή. Το ξερίζωμα της γάγγραινας του φασισμού είναι πλέον ζωτικής σημασίας για τις κοινωνίες. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι θέμα χρόνου το τέρας να ξαναβγεί από τον ρηχό του τάφο και να αντικρίσουμε αντίστοιχες εικόνες και στην Ελλάδα.

Η κοινωνική οργάνωση των εργαζομένων παραμένει η μόνη ουσιαστική απάντηση απέναντι στον θρασύδειλο τσαμπουκά των μισανθρώπων και των συμμοριών τους, που ζητάνε αίμα και θάνατο, διασπώντας την τάξη μας και φέρνοντας το ένα κομμάτι απέναντι στο άλλο και καταπιέζοντας συνήθως το πιο αδύναμο. Λειτουργούν πάντα σαν το μακρύ και βίαιο χέρι του Κεφαλαίου που επιδιώκει τον κατακερματισμό και αλληλοφάγωμα της εργατικής τάξης.

Σημείο εκκίνησης και οργάνωσης για εμάς οφείλει να είναι η ανοιχτή συνέλευση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά («Δεν είναι αθώοι») για την ακύρωση της φασιστικής συγκέντρωσης την 1η Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, 7:00 μμ, Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια.

Δίνουμε ραντεβού εκεί και στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη που διοργανώνονται από τον Σύλλογο Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» για τα 10 χρόνια από την δολοφονία. Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου συναυλία μνήμης στο πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα και την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, στην αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία στην οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι.

-Να τους κόψουμε τον τσαμπουκά! Να τους βάλουμε πίσω στις τρύπες τους!

-Να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει!

-Η οργάνωση της αλληλεγγύης θα νικήσει!

-Όλες και όλοι στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, συνελεύσεις και εκδηλώσεις!

 

 

RocinanteΑνακοινώσεις
Αντιφασιστική ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών Εδώ και μισό μήνα, από τις 19 Αυγούστου, η φωτιά που ξέσπασε από κεραυνό στην δασική περιοχή του Έβρου καίει ασταμάτητα. Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα ενάντια στην ζωή και την φύση. Σύμφωνα βέβαια με τα τηλεοπτικά πλυντήρια,...