Κείμενο που μοιράστηκε με την ευκαιρία της πορείας στο Ηράκλειο για τις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους

Το ιστορικό είναι λίγο πολύ γνωστό. Η απόφαση του κράτους και των αφεντικών του να σβήσουν κάθε εστία κοινωνικής-πολιτικής ζύμωσης είναι δεδομένη και πιο σαφής από κάθε άλλη φορά. Οι έφοδοι στις καταλήψεις της “Villa Amalias”, της “Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά”, της Λέλας Καραγιάννη 37, του στεκιού Xanadu, στο στέκι ΑΣΟΕΕ και τον 98fm και οι επιθέσεις που έρχονται, κύριο στόχο έχουν τη φίμωση του πιο ζωντανού κομματιού των κοινωνικών αγώνων, του αναρχικού κινήματος αλλά και κατ’ επέκταση οποιουδήποτε επιλέγει να στέκεται όρθιος, αξιοπρεπής κόντρα σε κάθε είδους επίθεση.

Οι καταλήψεις είναι χώροι πολιτικής ζύμωσης, διενέργειας ανοιχτών συνελεύσεων, πολιτικής και πολιτιστικής δράσης, οργάνωσης και διάχυσης έμπρακτης αλληλεγγύης του ενός στον άλλον αλλά και σε ευαίσθητες ομάδες όπως οι μετανάστες, οι άποροι, άνεργοι, οι πολιτικοί και ποινικοί κρατούμενοι, είναι χώροι που γι’ αυτούς τους λόγους βρίσκονται πάντα στο στόχαστρο κράτους, κεφαλαίου και φασιστών. Για τους τελευταίους και ειδικά για τον πολιτικό και κοινωνικό τους αποκλεισμό στο νησί, η δράση και ο πολιτικός λόγος του Αναρχικού/Αντιεξουσιαστικού χώρου υπήρξε και υπάρχει ως καθοριστικός παράγοντας.

Ο βασικός λόγος που για την κυριαρχία είναι βασική προτεραιότητα το κλείσιμο των Καταλήψεων και η φίμωση και καταστολή του Α/Α χώρου είναι γιατί στα πλαίσια του Α/Α πολιτικού σκεπτικού και δράσης τα πολιτικά-μικροκομματικά παιχνίδια είναι άτοπα. Η άμεση πολιτική δράση, η στήριξη των εργατικών-κοινωνικών αγώνων ανεξάρτητα από συντεχνιακά σκεπτικά, το διαρκές αίτημα για ΑΓΡΙΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και όχι επετειακά μονοήμερα-διήμερα που θα έχουν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και γενικότερα όλες τις κοινωνικές ομάδες τη μία στο πλευρό της άλλης, η μη άρνηση της πολιτικής αντιβίας ενάντια στην κρατική βία και τη βία του κεφαλαίου, η πραγματική κοινωνική αλληλεγγύη που ζυμώνεται και μεγαλώνει στους δρόμους των κοινωνικών αγώνων είναι ζητούμενα που το καθεστώς ζητά να τα ξεριζώσει πριν πάρουν διαστάσεις που δε θα μπορεί να ελέγξει. Σ’ αυτό το παιχνίδι έχουν επιστρατευτεί όλα τα μέσα: ΜΜΕ, πολιτικοί, προπαγάνδα, φασίστες, μπάτσοι και αναμένουμε περισσότερα.

Στην παρούσα συγκυρία λοιπόν πιο πολύ από ποτέ ως τώρα οι τοπικές κοινωνίες έχουν την ανάγκη και οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των χώρων αυτών. Στο πλευρό των δήθεν “εστιών ανομίας” αλλά στην πραγματικότητα εστιών καθολικής αντίστασης στο καθεστώς. Οι αυταπάτες και οι νοοτροπίες του ατομικισμού και της απάθειας που μας πότισαν τα προηγούμενα χρόνια, του φόβου και της απελπισίας που μας πνίγουν τα τελευταία ας είναι τα πρώτα τείχη που θα ρίξουμε ορθώνοντας το ανάστημα μας όχι για να δείξουμε στον εχθρό τις δυνάμεις μας αλλά για να δείξουμε στον διπλανό ότι είμαστε εκεί. Εκεί που θα έπρεπε να βρισκόμαστε όλοι μαζί φτιάχνοντας την κόσμο όπως εμείς τον θέλουμε. Οι σύντροφοι των Καταλήψεων βρίσκονται σ’ αυτό το κομμάτι ένα βήμα μπροστά. Ας βοηθήσουμε ο δρόμος που άνοιξαν να μην κλείσει για πάντα.

Από τη μεριά μας, είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι σε κάθε δημόσιο κοινωνικό χώρο και σε κάθε πρωτοβουλία που ματαιώνει τους σχεδιασμούς του Κράτους και του Κεφαλαίου. Σε κάθε δημόσιο κοινωνικό χώρο και κάθε πρωτοβουλία που λειτουργεί ενάντια στον καπιταλισμό και όλες τις εκφράσεις του.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ
Ε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

topiki-kriti

 

 

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Κείμενο που μοιράστηκε με την ευκαιρία της πορείας στο Ηράκλειο για τις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους Το ιστορικό είναι λίγο πολύ γνωστό. Η απόφαση του κράτους και των αφεντικών του να σβήσουν κάθε εστία κοινωνικής-πολιτικής ζύμωσης είναι δεδομένη και πιο σαφής από κάθε άλλη φορά. Οι έφοδοι στις καταλήψεις...