Εδώ και μερικές ημέρες η Ελλάδα ζει μια παρατεταμένη Νύχτα των Κρυστάλλων. Ένας εσμός καθαρμάτων, με την υποστήριξη του ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης, πάνοπλων αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, του συνόλου σχεδόν των ΜΜΕ και πολύ μεγάλου μέρους του ελληνικού κεφαλαίου, που θυμήθηκε ξαφνικά να κάνει πατριωτικές δωρεές σε φρούτα, λαχανικά, αναβολικά και κεφτέδες, επιτίθεται με κτηνώδη βαρβαρότητα ενάντια σε άοπλους, ανυπεράσπιστους και κατατρεγμένους ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά με την ίδια θρασυδειλία που χαρακτηρίζει ιστορικά όλους τους φασιστικούς όχλους που δοκίμασαν τα όρια της ανθρώπινης αισχρότητας οργανώνοντας πογκρόμ κατά αδύναμων ανθρώπων.

Η ποσότητα ντροπής που έχει παραχθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες 96 ώρες ξεπερνά κάθε ανθρώπινη ανοχή. Μανάδες και παιδιά πυροβολήθηκαν ή δέχτηκαν χημικά στον Έβρο και τη Μυτιλήνη, έγκυες γυναίκες τραμπουκίστηκαν από χυδαίους απόγονους της Κου Κλουξ Κλαν, των Ες Ες και των λαδέμπορων της κατοχής με την ανοχή του Λιμενικού που είχε πολιτική εντολή να μην τους ενοχλήσει. Αποθήκες τροφίμων και ιματισμού που δημιουργήθηκαν από τον μακρόθυμο κόπο της αλληλεγγύης παραδόθηκαν στις φλόγες, εργαζόμενοι/ες, αλληλέγγυοι/ες και πρόσφυγες προπηλακίστηκαν, φωτογράφοι και διεθνείς δημοσιογράφοι λιντσαρίστηκαν, την ώρα που οι Έλληνες «συνάδελφοί» τους μετέδιδαν ξεδιάντροπα τα πιο ελεεινά ψέματα. Γραφικοί και επικίνδυνοι ηλίθιοι μιλούσαν για «εισβολείς»  και ξαναζούσαν στο κεφάλι τους το έπος του ’40, μαφιόζοι και διακινητές ηρωίνης χαιρέτιζαν τον ελληνικό στρατό που φυλάει τα σύνορα. Γύρω από όλα αυτά στήθηκε το ιδανικό σκηνικό για το δυστοπικό όνειρο του κάθε απατεώνα: την εθνική ομοψυχία των δολοφόνων.

Γελιούνται ότι θα τα καταφέρουν. Όλα αυτά τα αποβράσματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με τις συνέπειες της ύβρης που συνιστά η αναβίωση των ναζιστικών πρακτικών στην Ευρώπη.  Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες,  δημοσιογράφοι, «νησιώτες» και «ακρίτες των συνόρων», δειλά ανθρωπάκια με καραμπίνες, κήρυκες του δολοφονικού δημόσιου λόγου, θα αντιμετωπιστούν ακριβώς όπως αντιμετωπίστηκε κάθε φασίστας στην ανθρώπινη ιστορία, και χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η επίκληση της κυνικής πολιτικής της Τουρκίας, που εργαλειοποίησε τον πόθο χιλιάδων ανθρώπων να ζήσουν μια καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο και την ερήμωση, είναι εντελώς παραπειστική. Είναι η ίδια η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση που υπέγραψαν το 2016 τη συμφωνία να μοιραστούν από μισή βαρβαρότητα με την Τουρκία, με το αζημίωτο. Είναι η Ελλάδα και η ΕΕ που επιδίωξαν και πέτυχαν την ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής, που καταστρατηγούσε κάθε ανθρωπιστική αρχή που γεννήθηκε μέσα από τα ερείπια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι η Ελλάδα και η ΕΕ που έστησαν στρατόπεδα και Μόριες για να κρύψουν την εξαθλίωση που γέννησαν οι μιλιταριστικές επεμβάσεις τους.  Σήμερα, που η συμφωνία αυτή είναι στην πράξη νεκρή, το ελληνικό κράτος επιλέγει για ακόμη μία φορά να βιάσει το διεθνές δίκαιο με την ανοχή της υπόλοιπης Ευρώπης, εκδίδοντας αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις για συλλογική αναστολή της εξέτασης ασύλου, αντί να αξιώσει να ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα για να περάσουν οι άνθρωποι, που η ΕΕ κρατά φυλακισμένους σε στρατόπεδα πληρώνοντας νοίκι.

Εμείς όλοι/ες, άνθρωποι που κινούμαστε από τις αρχές του ανθρωπισμού, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα παλιοτόμαρα των δύο πλευρών του Αιγαίου να γίνουν οι μυλόπετρες που θα συνθλίψουν τις ζωές αθώων ανθρώπων, δεν πρόκειται να ανεχτούμε οι ζωές τους να βγουν στη διατίμηση από τους ελεεινούς δολοφόνους με τα λευκά κολάρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο όνομα της ζωής, της ελευθερίας και του ανθρώπινου γένους, θα καταθέσουμε τους εαυτούς μας στον  ευγενικό σκοπό να περάσουν οι πρόσφυγες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι όπου επιθυμούν.

Θα βρεθούμε στον δρόμο, στα αμφιθέατρα, στα συνδικάτα, στα νησιά, στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστ(ρι)ών, για να διεκδικήσουμε την ελεύθερη διέλευσή τους προς την ελληνική ενδοχώρα και την παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων προκειμένου να πάνε πάρα πέρα εφόσον το επιθυμούν. Θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε άδεια κτίρια για να διασφαλίσουμε την στέγασή τους σε ανθρώπινες συνθήκες, την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Θα σταθούμε αποφασιστικά απέναντι σε κάθε φασιστικό όχλο που θέλει να τους κάνει κακό, κάθε κυβέρνηση που τους στοχοποιεί και κάθε αντιπολίτευση που τους σιγοντάρει στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος».

Στην απόπειρα να μετατραπεί η Ελλάδα του 2020 σε Γερμανία του 1938, απαντάμε: Όχι στη βάρδια μας! Οι πρόσφυγες θα περάσουν, ο φασισμός δεν θα περάσει!

Σε έναν κόσμο αγριότητας που μας προτείνουν, θα γίνουμε η τρυφερότητα της αλληλεγγύης και ο σπόρος της αναγέννησης. 

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί κάθε άνθρωπο και κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να ενισχύσει τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη 5 Μάρτιου:

ΑΘΗΝΑ, Προπύλαια, 18:30
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Καμάρα, 18:00
ΠΑΤΡΑ, Πλατεία Γεωργίου, 18:30
ΧΑΝΙΑ, Πλατεία Αγοράς, 18:30

-Να ανοίξουν τα σύνορα σε Έβρο, Αιγαίο και σε όλη την Ευρώπη για να περάσουν οι πρόσφυγες.
-Να σταματήσει ο βασανισμός αθώων ανθρώπων από το ελληνικό, το τουρκικό και τα ευρωπαϊκά κράτη. Να καταργηθεί τώρα η ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής.
-Καμία αναστολή στη χορήγηση ασύλου, ταξιδιωτικά έγγραφα για όλους τους πρόσφυγες.
-Μηδενική ανοχή στους φασιστικούς όχλους, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τους υποθάλπουν.
-Κανένας άνθρωπος σε στρατόπεδο. Καμία κλειστή δομή. Κονδύλια για την υγεία, τη σίτιση, τη στέγαση και την εκπαίδευση των προσφύγων και όχι για τη μιλιταριστική αποτροπή.

ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Εδώ και μερικές ημέρες η Ελλάδα ζει μια παρατεταμένη Νύχτα των Κρυστάλλων. Ένας εσμός καθαρμάτων, με την υποστήριξη του ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης, πάνοπλων αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, του συνόλου σχεδόν των ΜΜΕ και πολύ μεγάλου μέρους του ελληνικού κεφαλαίου, που θυμήθηκε ξαφνικά να κάνει πατριωτικές δωρεές σε...