Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, φυλακισμένος επί 19 χρόνια, βαρυποινίτης καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, απεργός πείνας επί 59 ημέρες, απεργός δίψας επί 11 ημέρες, κρατούμενος, αυτός που ούτως ή άλλως στερείται θεμελιώδη δικαιώματα, δολοφονείται αργά σε δημόσια θέα από το κράτος.

Τον συκοφαντούν, τον λοιδορούν, τον βγάζουν σε δημοσκοπήσεις στην γαλάζια τηλεόραση, σέρνουν το αδύναμο σώμα του στην αρένα των αιμοδιψών αφεντάδων και νεκροζώντανων νοικοκυρέων. Η αιτία, ο αγώνας του να μην αντιμετωπίζεται σαν άνθρωπος δεύτερης κατηγορίας, αλλά σαν άνθρωπος με δικαιώματα. Οτιδήποτε και αν έκανε πριν φυλακισθεί.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητάει να γυρίσει στο κελί του. Δεν ζητάει χάρες, δεν ζητάει ειδική μεταχείριση, ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος. Αυτός ο νόμος που φτιάχτηκε ειδικά για εκείνον και εναντίον του. Ζητάει να μην εισβάλουν ένα πρωί τραμπούκοι ένστολοι στο κελί του, να τον οδηγούν στο άγνωστο και να τον πετάνε σε ένα άλλο μπουντρούμι χωρίς καμιά αιτιολογία, χωρίς καμιά κουβέντα.

Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται μέσα στην φυλακή, από την στιγμή που πατούν το πόδι τους είναι κρατούμενοι. Δεν χαρακτηρίζονται πια από το έγκλημα που έκαναν ή δεν έκαναν. Είναι άνθρωποι με δικαιώματα, με ύπαρξη και κυρίως με λόγο στο τι αποφασίζεται για αυτούς. Είναι άνθρωποι και σαν άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αλλιώς, δεν διαφέρει η φυλακή από στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Αυτό που συμβαίνει εδώ και δύο μήνες, με κορύφωση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, με απόλυτη συνείδηση της πράξης. Είναι εκδίκηση, είναι ρεβανσισμός, είναι η απέραντη αλαζονεία της εξουσίας, που υπνοβατεί στην ψευδαίσθηση ότι έχει Θεού δοσμένη την δυνατότητα να ισοπεδώνει, όποτε την συμφέρει, οποιαδήποτε κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική κατάκτηση της ανθρωπότητας, ακόμη και αν είναι να φλερτάρει τον φασισμό, να συμμαχεί με τον θάνατο.

Διαμαρτύρεται με αηδιαστική υποκρισία, η κυνηγός κεφαλών κρατουμένων Σοφία Νικολάου πως η συνήγορος του Κουφοντίνα και ο ίδιος δεν έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη. Παρά το παράλογο της διαδικασίας, η συνήγορος κινήθηκε νομικά, ενώ ούτε επίσημα έγγραφα έχει λάβει, ούτε δύο αρνητικές απαντήσεις από την ΚΕΜ στην αίτηση μεταγωγής από τον Δομοκό στον Κορυδαλλό, που έχει ήδη υποβάλει. Μετά από 40 ημέρες, υποτίθεται πως ανακάλυψε η Νικολάου την αίτηση και με τρομακτικό κυνισμό δηλώνει πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα την εξετάσει. Παράλληλα, ωστόσο, τα νεφρά του απεργού σταμάτησαν να λειτουργούν.

Η κοινωνία δεν μπορεί να αφήσει μια οικογένεια κατά φαντασία πριγκήπων να εφαρμόσει ουσιαστικά την θανατική ποινή, την μέγιστη τιμωρία κατά ανθρώπου, που ο περασμένος αιώνας απέβαλε υπερασπιζόμενος την ιερότητα κάθε ξεχωριστής ζωής. Δεν μπορεί να την αφήσει να φιμώνει κάθε αντίθετη φωνή, να κλέβει εμβόλια από ηλικιωμένους και ανάπηρα παιδιά, να συγκαλύπτει βιασμούς ανηλίκων και ενηλίκων, να περιορίζει τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες, να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, να αφήνει στην τύχη της την δημόσια υγεία.

Και δεν θα το κάνει. Η επιθυμία για δικαιοσύνη και ελευθερία είναι και θα παραμείνει αιώνια ακατάσβεστη. Παρά τους νόμους απαγόρευσης των διαδηλώσεων, παρά τις αύρες, τα χημικά, τα πρόστιμα, παρά τον περιορισμό των 2 χμ από την κατοικία, παρά την αδιανόητη ψυχική κούραση, ο κόσμος της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της ισότητας κάθε μέρα κατεβαίνει στον δρόμο, όπως το ίδιο θα κάνει για έκτη συνεχόμενη ημέρα και για όσες μέρες χρειαστεί.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 12.00 στην πλ. Συντάγματος καλείται μαζική διαμαρτυρία για την πολιτική θανάτωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα, για την πολιτική επιλογή να υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας μετά από 40 χρόνια στην ευρωπαϊκή ήπειρο,  για την πολιτική επιλογή ενίσχυσης του φασισμού και αποκτήνωσης της κοινωνίας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στην διαδήλωση για την υπεράσπιση της ζωής, καλώντας όλο τον κόσμο να σταθεί ανάχωμα στην πιο ντροπιαστική και σκοτεινή στιγμή των τελευταίων δεκαετιών.

Ποτέ και πουθενά ο θάνατος. Να μην πεθάνει απεργός πείνας στη βάρδια μας.
Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για επιστροφή στο κελί του

 

 

 

 

 

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, φυλακισμένος επί 19 χρόνια, βαρυποινίτης καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, απεργός πείνας επί 59 ημέρες, απεργός δίψας επί 11 ημέρες, κρατούμενος, αυτός που ούτως ή άλλως στερείται θεμελιώδη δικαιώματα, δολοφονείται αργά σε δημόσια θέα από το κράτος. Τον συκοφαντούν, τον λοιδορούν, τον βγάζουν σε δημοσκοπήσεις στην γαλάζια τηλεόραση, σέρνουν...