Το τελευταίο διάστημα στα  Χανιά και στο Ηράκλειο, η ακροδεξιά κυβέρνηση επιχείρησε να καταστείλει τις τοπικές διαμαρτυρίες τόσο του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, όσο και  ενάντια στις πολιτικές θανάτου και εκτροπής του νομικού πολιτισμού, ώστε να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας στην Ευρώπη, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, στα Χανιά, μέσω του κομματικού σωλήνα της Ν.Δ. δόθηκε εντολή σε ασφαλίτες να στήσουν ενέδρα σε μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου. Χωρίς να δείξουν κάποιο ένταλμα ή τις ταυτότητες τους, οι «Κλουζώ» των Χανίων προχώρησαν σε έρευνες σε σπίτια φοιτητών/τριων, όπως και σε συντρόφων/ισσών που έτυχε να μένουν στην ίδια γειτονιά. Η προσπάθεια κάποιων γελοίων ασφαλιτών να τρομοκρατήσουν φοιτητές και φοιτήτριες συνεχίστηκε από μια ομάδα που επιχείρησε να ξεμοναχιάσει και να τραμπουκίσει πάλι μέλη του φοιτητικού συλλόγου, αργότερα την ίδια μέρα.

Παράλληλα στο Ηράκλειο στις 27/2, η αστυνομία ακολουθώντας την ίδια πρακτική με αυτή των Χανίων, εισέβαλλε στα σπίτια αγωνιστων/τριων και μέλη του Συλλόγου ερευνητών/τριών, προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις, ισχυριζόμενη πως οι συλληφθέντες/ισσες είναι κατηγορούμενοι για την παρέμβαση στο γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού χωρίς καμία απολύτως απόδειξη γι’ αυτό.

Οι κινήσεις του κατασταλτικού μηχανισμού είχαν άμεση απάντηση από την μεριά των τοπικών κινημάτων. Στα Χανιά μια μαζική πορεία κινήθηκε προς την ασφάλεια Χανίων, και έφυγε μόνο όταν οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι βγήκαν με τις γροθιές υψωμένες από το αστυνομικό τμήμα. Αντίστοιχα στο Ηράκλειο υπήρξε άμεση και μαζική απάντηση έξω από τα Δικαστήρια, από τα Σωματεία και τους Φοιτητικού Συλλόγους, κατά την οποία ένα άτομο συνελήφθη απροκάλυπτα διότι ζήτησε τα στοιχεία των αστυνομικών που του έκαναν έλεγχο.

Πρακτικές σαν αυτές που έλαβαν χώρα σε Χανιά και Ηράκλειο, δείχνουν τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η ακροδεξιά κυβέρνηση και τα τμήματα των εργοδοτικών ενώσεων και ο όχλος που αυτή εκπροσωπεί. Πανικός που δημιουργείται από την ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση της δημόσιας υγείας, την διάλυσης της δημόσιας παιδείας και της γενικής πρόσβασης σε αυτήν, τις χιλιάδες απολύσεις και τα επιδόματα της πείνας,  τα εγκλήματα κατά των προσφύγων, το πλιάτσικο δημόσιου χρήματος για περιπολικά και κάτι μεταχειρισμένα της πολεμικής βιομηχανίας και τα απανωτά σκάνδαλα υπουργών, βουλευτών και στελεχών.

Η απάντηση της κυβέρνησης, απέναντι στις ευθύνες που έχει να αντιμετωπίσει είναι  να εκφοβίσει και να καταστείλει όσους και όσες έχουν πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Τα κορδόνια μπάτσων, η κρατική τρομοκρατία, ο ανορθολογισμός και τα ψεύδη μέσα από υστερικές επικοινωνιακές ακροβασίες, αποτελούν τα μέσα χειρισμού της υφιστάμενης κρίσης  που πείθουν πλέον μόνο ακροδεξιούς, υπερσυντηριτικούς και ρατσιστές – ότι και αν υποδύονται οι τελευταίοι τρεις ότι είναι.

Όλα αυτά ενισχύουν ακόμα περισσότερο το αίσθημα κοινωνικής οργής που δημιουργείται από την πιθανή κρατική δολοφονία κρατούμενου απεργού πείνας σε live μετάδοση. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική ακραίου αυταρχικού παραλογισμού, τον βεντετισμό της οικογένειας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη και τον ολοένα αντιδημοκρατικό προσανατολισμό της κυβέρνησης, είναι ευθύνη όλων μας η υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών που καταπνίγονται από την κυβέρνηση των ακροδεξιών δολοφόνων.

Οι μέρες της ασυδοσίας τους είναι μετρημένες. Ως χρέος μας απέναντι σε μία ολόκληρη γενιά, σε μια ολόκληρη κοινωνία είναι να αντισταθούμε απέναντι στην πολιτική που τρέφει μονάχα το μίσος, την διχόνοια και τον θάνατο. Για αυτό απαιτούμε:

  • Να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας & δίψας. Νίκη στα δίκαια αιτήματα του Δ. Κ.
  • Νίκη στον αγώνα των φοιτητών/τριων και των εργαζομένων στην έρευνα.
  • Να αθωωθούν ολοι/ες οι συλληφθέντες/ισσες
  • Να αποσυρθούν οι ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος των αγωνιστων/τριων

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/rocinante-logo-e1552663831502.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/rocinante-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Το τελευταίο διάστημα στα  Χανιά και στο Ηράκλειο, η ακροδεξιά κυβέρνηση επιχείρησε να καταστείλει τις τοπικές διαμαρτυρίες τόσο του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη, όσο και  ενάντια στις πολιτικές θανάτου και εκτροπής του νομικού πολιτισμού, ώστε να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας στην Ευρώπη, για πρώτη...