Στις 10 /6 /21 το Σωματείο Σερβιτόρων και Μαγείρων , είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση στο μαγαζί «Το Μαντεμί» στην Πεύκη, με στόχο την διεκδίκηση των δεδουλευμένων πρώην εργαζόμενης , ταυτόχρονα, μοιράστηκε κείμενο που περιέγραφε τις άθλιες – καθόλου πρωτόγνωρες στον χώρο του επισιτισμού- συνθήκες εργασίας. Η απάντηση της εργοδότριας της ήταν η τρομοκρατία. Λόγω της μήνυσης που υπέβαλε ακολούθησε η διαδικασία του αυτοφόρου και η σύλληψη της πρώην εργαζόμενης.

Δεν μας προκαλούν εντύπωση οι συνθήκες εργασίας στον χώρο του επισιτισμού – μισθός χαρτζιλίκι, επισφάλεια και κακοποιητικές συμπεριφορές- μιας και οι περισσότεροι είμαστε εξοικειωμένοι με αυτόν τον κλάδο, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως πελάτες και δυστυχώς τις έχουμε βιώσει στο πετσί μας. Ούτε μας ξαφνιάζει ιδιαίτερα η απάντηση της εργοδότριας απέναντι στην συνδικαλιστική παρέμβαση του σωματείου, μιας και τα αφεντικά δεν θα χάσουν ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μέσα για την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, αν και πλέον δεν χρειάζονται να κάνουν πολλά από την στιγμή που έχουν στο πλευρό τους το Νόμο Χατζηδακη.

Η απάντηση που θα συνεχίζουμε να δίνουμε , ανεξαρτήτως απο τις βλέψεις και τις πρακτικές των εργοδοτών, είναι μεσα από την οργάνωση στα σωματεία μας, τις παρεμβάσεις αυτών στους εργασικούς μας χώρους και την αλληλεγγύη. Ως Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στεκόμαστε στο πλευρό της απολυμένης και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή της, καθως και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων της.

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Στις 10 /6 /21 το Σωματείο Σερβιτόρων και Μαγείρων , είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση στο μαγαζί «Το Μαντεμί» στην Πεύκη, με στόχο την διεκδίκηση των δεδουλευμένων πρώην εργαζόμενης , ταυτόχρονα, μοιράστηκε κείμενο που περιέγραφε τις άθλιες – καθόλου πρωτόγνωρες στον χώρο του επισιτισμού- συνθήκες εργασίας. Η απάντηση της εργοδότριας της ήταν...