Η πανευρωπαϊκή ναζιστική φιέστα που προετοίμαζαν από τα μέσα του προηγούμενου καλοκαιριού οι εγχώριοι ναζί μπροστά από το σημείο της εκτέλεσης δυο χρυσαυγιτών πριν δέκα χρόνια στο Νέο Ηράκλειο, συνάντησε τα υψωμένα τείχη της τοπικής κοινωνίας και του ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος που ακύρωσαν στην πράξη την πιθανότητα να γίνει το Νέο Ηράκλειο τόπος συνάντησης των ναζί διεθνώς. Η υποτιθέμενη μεγάλη τους φιέστα δεν έγινε ποτέ, τα καραβάνια των ναζί που υποτίθεται πως θα κατέκλυαν την Αθήνα αποδείχθηκαν κάτι λίγα άτομα και οι ονειρώξεις των ναζιστικών σκουπιδιών πως έχουν τους κοινωνικούς συσχετισμούς να διεκδικήσουν δημόσιο χώρο και να είναι κάτι παραπάνω από θρασύδειλους τραμπούκους που στήνουν ύπουλα καρτέρια έμειναν στα συρτάρια.

Την 1η Νοέμβρη, οι κοινωνικές οργανώσεις του Νέου Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της περιοχής, ο αντιφασιστικός της κόσμος, τα σωματεία των εργαζομένων του Δήμου και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, συνεπικουρούμενοι από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες των οργανώσεων και των συλλογικοτήτων του αντιφασιστικού κινήματος έσπασαν στην πράξη την απαγόρευση διαδηλώσεων που επέβαλε η αστυνομία εξισώνοντας όλο αυτόν τον κόσμο με τα παρακρατικά σκουλίκια. Οι σχεδιασμοί της αστυνομίας να μην ακουστεί η φωνή του αντιφασιστικού κινήματος την 1η Νοέμβρη ακυρώθηκαν, τη στιγμή που η ναζιστική συγκέντρωση δεν πραγματοποιήθηκε καν.

Τα όσα ακολούθησαν στο Μοναστηράκι με τους ναζιστές να στήνουν ενέδρα και να κάνουν επίθεση σε αγωνιστές και αγωνίστριες που κινούνταν με το μετρό ήταν η απελπισμένη προσπάθεια των παρακρατικών να διαχειριστούν το φιάσκο που υπέστησαν στο Νέο Ηράκλειο. Είναι προφανές πως ακόμα και αυτό δεν θα μπορούσαν να το πετύχουν αν δεν είχαν τις πλάτες της αστυνομίας, η στάση της οποίας αναδεικνύει για μια ακόμα φορά, μόλις δυόμιση μήνες μετά τα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας με την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες ναζί, πως βρίσκεται σε ανοιχτή συνδιαλλαγή με τον ναζιστικό βόθρο και στρώνει το χαλί σε ναζιστικές επιθέσεις. Το γεγονός ότι η αστυνομία πραγματοποίησε συλλήψεις ακόμα και σε βάρος ανθρώπων που τραυματίστηκαν από τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν οι ναζί με τις πλάτες των ΜΑΤ στο Μοναστηράκι είναι μια ακόμα απόδειξη πως μπορεί το Κράτος να παίρνει πολιτική απόσταση από τα γεγονότα μέσα από την θεωρία των δυο άκρων αλλά στην πράξη στοιχίζεται πρόθυμα με τους φασίστες και ενάντια στον κόσμο του αγώνα.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε χαιρετίζει την διαδήλωση του Νέου Ηρακλείου που έσπασε τη σιωπή, ακύρωσε την ναζιστική συγκέντρωση και ξεγύμνωσε την θεωρία των δυο άκρων δείχνοντας πως το αφήγημα που προσπαθεί να εξισώσει τις κοινωνικές και εργατικές οργανώσεις με τους παρακρατικούς είναι για γέλια. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και τους τραυματισμένους που προέκυψαν από την δολοφονική σύμπραξη των ναζί με τα ΜΑΤ και την αθώωση των συλληφθέντων. Ο κόσμος του αγώνα θα συνεχίσει με την ίδια επιμονή να ακυρώνει τα σχέδια όσων οραματίζονται μια δυστοπία που οι ναζί θα βρίσκουν ζωτικό χώρο έξω από τις τρύπες τους, ο κόσμος του αγώνα δεν θα υποχωρήσει μπροστά στα ναζιστικά σχέδια, θα συνεχίσει να ακυρώνει τις συνεργασίες τους με το κράτος και την αστυνομία και εν τέλει θα τους στείλει εκεί όπου ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ας είναι άπαντες σίγουροι για αυτό.

adminΑνακοινώσεις
Η πανευρωπαϊκή ναζιστική φιέστα που προετοίμαζαν από τα μέσα του προηγούμενου καλοκαιριού οι εγχώριοι ναζί μπροστά από το σημείο της εκτέλεσης δυο χρυσαυγιτών πριν δέκα χρόνια στο Νέο Ηράκλειο, συνάντησε τα υψωμένα τείχη της τοπικής κοινωνίας και του ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος που ακύρωσαν στην πράξη την πιθανότητα να γίνει...