Οι τελευταίοι μήνες στην εφημερίδα Documento του υποτίθεται αποκαλύπτικου και αντισυστημικού Κώστα Βαξεβάνη είναι μήνες αμείωτης εργοδοτικής τρομοκρατίας για τους εργαζόμενους σε αυτή. Μόνο τον τελευταίο ένα μήνα, ο Βαξεβάνης έχει προχωρήσει σε τρεις απολύσεις που, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, είναι ανοιχτά εκδικητικές, στοχεύουν στην εκκαθάριση όσων παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που έχουν μετουσιωθεί σε καθημερινότητα μέσα στο μαγαζί και έχουν γίνει με απώτερο στόχο τον παραδειγματισμό όλων των υπόλοιπων εργαζόμενων και την πειθάρχησή τους στα εξωφρενικά καπρίτσια του εκδότη.

Από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα έχει προηγηθεί σωρεία πιέσεων σε όσους εργαζόμενους τολμούν να ασκούν στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα, ανοιχτή στοχοποίηση των εργαζόμενων που βγαίνουν μπροστά στις διεκδικήσεις, έμμεσες εξωθήσεις σε παραιτήσεις και ΚΥΠατζίδικες μέθοδοι στοχοποίησης με αποκορύφωμα δημοσιεύματα του Documento που λασπολογούν καταγγελτικά συλλογικά κείμενα πρώην εργαζόμενων ως μέσα «εξυπηρέτησης συμφερόντων» από «πρόσωπα που έχουν αναλάβει επιχείρηση φθοράς της εφημερίδας».

Το αληθινά εξωφρενικό με τις μεθοδεύσεις του Βαξεβάνη είναι πως σε αντίθεση με κάθε άλλο τυπικό εργοδότη τραμπουκό σαν αυτόν, ο ίδιος προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις πρακτικές του με γνώμονα την φιλικά προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ γραμμή της φυλλάδας του και κατ’ επέκταση την υποτιθέμενα αριστερή ταυτότητά της στήνοντας το αφήγημα πως όποιος εργαζόμενος αντιστέκεται σε απολύσεις και τραμπουκισμούς αντί να γίνει τσιράκι του, αυτόματα είναι και «καθοδηγούμενος του Μαξίμου». Στο πλευρό του φυσικά για τη δόμηση αυτής της επικοινωνιακής διαχείρισης έχει και την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ, που πρόσφατα δεν ντράπηκε να τον καλέσει ως ομίλητη σε προεκλογική της εκδήλωση ξεπλένοντας έτσι στα μάτια του κοινού «αριστερού» τους ακροατηρίου έναν από τους χειρότερους εργοδότες του κλάδου.

Σε αντίθεση ωστόσο με τα αστεία επιχειρήματα του Βαξεβάνη και των ακόλουθών του, οι εργοδότες δεν χωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς. Οι εργοδότες ορίζονται από την ταξική τους θέση, τον ρόλο τους μέσα στην παραγωγή και τα εκ διαμέτρου αντίθετα συμφέροντά τους σε σχέση με αυτά των εργαζομένων τους. Και παρά τις δυστοπίες που φαντασιώνεται ο Βαξεβάνης στις οποίες ο συνδικαλισμός υπάρχει για να προστατεύει τα προνόμιά του, στον αληθινό κόσμο δεν θα ξεμπερδέψει ποτέ από εκείνους και εκείνες που θα συγκρούονται μαζί του με μοναδικό γνώμονα τα ταξικά τους συμφέροντα. Ας το βάλει καλά στο μυαλό του γιατί από αυτή την πραγματικότητα δεν θα τον απαλλάξει κανένας θαυμαστής του κιτρινισμού του.

Η Κλαδική Ένωση Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συναδέλφους που απολύθηκαν εκδικητικά από τον Βαξεβάνη, την Πέμπτη 15/02 στις 18:00 στα γραφεία του Documento (Κολωνού 12-14) με στόχο την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων και την παύση της εργοδοτικής τρομοκρατίας μέσα στο μαγαζί.

adminΑνακοινώσεις
Οι τελευταίοι μήνες στην εφημερίδα Documento του υποτίθεται αποκαλύπτικου και αντισυστημικού Κώστα Βαξεβάνη είναι μήνες αμείωτης εργοδοτικής τρομοκρατίας για τους εργαζόμενους σε αυτή. Μόνο τον τελευταίο ένα μήνα, ο Βαξεβάνης έχει προχωρήσει σε τρεις απολύσεις που, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, είναι ανοιχτά εκδικητικές, στοχεύουν στην...