Αρκετούς μήνες από την εθνικιστική έξαρση των Μακεδονικών συλλαλητηρίων και την επιβολή του ελληνικού κράτους να αλλάξει ονομασία η Δημοκρατία της Μακεδονίας φαίνεται πως ο ρατσιστικός-εθνικιστικός παροξυσμός δεν έχει κοπάσει, ίσα ίσα οργανώνεται. Τόσο με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα όσο και με την υπόθεση του φασίστα Κατσίφα, που βγήκε με καλάσνικοφ σε επαρχία της Αλβανίας με αποτέλεσμα οι αλβανικές αρχές να αποτρέψουν τις δολοφονικές του διαθέσεις  πυροβολώντας τον, γίνονται συχνές προσπάθειες εθνικιστικών θυλάκων να βγουν από την αφάνεια και να παίξουν κάποιο ρόλο διασπείροντας όσο το δυνατόν περισσότερο μίσος και ρατσισμό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αντιδραστικοτητας της ελληνικής κοινωνίας, οι φασίστες  έχουν ξεπροβάλλει για τα καλά στα ανατολικά της Αθήνας. Στο 1ο Λύκειο Γέρακα μαθητές αποκόπηκαν από το σώμα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου και φώναξαν στρατιωτικά-φασιστικά συνθήματα. Αποβλήθηκαν 6 εξ’ αυτών και προχώρησαν μαζί με άλλους 40 σε κατάληψη του σχολείου για την επαναφορά τους με το πιο αντιδραστικό πλαίσιο στην ιστορία των σχολικών καταλήψεων.

Τα κρούσματα είναι πολλά: ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα σε τοίχους, τραμπουκίσματα μεταναστών, μέχρι και ξυλοδαρμός μέλους της ΚΝΕ την ώρα που επέστρεφε σπίτι του. Φυσικά, τα παραπάνω συμβαίνουν με την ανοχή ακόμη και βοήθεια του Κράτους, αφού πρόσφατα γίναμε μάρτυρες τραμπουκισμού συντρόφων, που αφισοκολλούσαν για την αντιφασιστική πορεία, από αστυνομικούς καταδεικνύοντας έτσι την διαπλοκή και σύμπλευση του  Κράτους με τους φασίστες.

Μπροστά στην απειλή εξάπλωσης του δηλητηρίου του φασισμού, κάτοικοι από τα ανατολικά προχωρούν στην διοργάνωση Αντιφασιστικής Πορείας, με στήριξη της τοπικής ΕΛΜΕ και συλλόγων εκπαιδευτικών,  με σκοπό να σταλεί ένα σαφές μήνυμα: ο εκφασισμός της κοινωνίας, η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν!

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει κατανοητό προς πάσα κατεύθυνση πως το μίσος για άλλους λαούς, για τους/τις μετανάστες/ριες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα αλλά και η ανάταση μιλιταριστικών και φιλοπόλεμων αισθημάτων δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα και σε κανέναν πέρα από αίμα και θάνατο. Ντόπιοι, μετανάστες και πρόσφυγες, Έλληνες, Αλβανοί, Μακεδόνες και Τούρκοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον από την ανασυγκρότηση του εθνικιστικού εσμού. Μπορούμε κοινά να παλέψουμε ενάντια στον ανθρωποφάγο ανταγωνισμό, την μιλιταριστική έξαρση, τον φασισμό.
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στην αντιφασιστική αντιεθνικιστική κινητοποίηση το Σάββατο 24 Νοέμβρη στις 12.00 στο μετρό της Παλλήνης.

-ΑΝΕΙΡΗΝΕΥΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΦΑΙΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ, ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
-ΝΑ ΞΑΝΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/rocinante-logo-e1552663831502.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/rocinante-logo-300x300.jpgRocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Αρκετούς μήνες από την εθνικιστική έξαρση των Μακεδονικών συλλαλητηρίων και την επιβολή του ελληνικού κράτους να αλλάξει ονομασία η Δημοκρατία της Μακεδονίας φαίνεται πως ο ρατσιστικός-εθνικιστικός παροξυσμός δεν έχει κοπάσει, ίσα ίσα οργανώνεται. Τόσο με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα όσο και με την υπόθεση του φασίστα Κατσίφα, που βγήκε με καλάσνικοφ σε επαρχία της Αλβανίας με...