Στις 7/2 οι φοιτητές και οι φοιτήτριες (αυτήν την φορά του Πανεπιστημίου Πειραιά) έγιναν μάρτυρες ακόμα ενός περιστατικού αστυνομοκρατίας, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής τμήματα της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν όχι μόνο σε έλεγχο στοιχείων αλλά και σε τυχαίες προσαγωγές φοιτητών που ήθελαν να εισέλθουν στην σχολή τους. Η αστυνομία για να δικαιολογήσει αυτήν την κίνηση της  χρησιμοποίησε ως αφορμή μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα στον χώρο που αποθηκεύει τα υλικά της η ΔΑΠ.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε μια  απόπειρα καταπάτησης του φοιτητικού άσυλου που δρομολογείται διαχρονικά από το ελληνικό κράτος, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση. Άλλωστε, έχει περάσει μια ολόκληρη βδομάδα από το ατυχές συμβάν της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που μετά από πιέσεις από τον κόσμο της σχολής παραδέχτηκαν ότι βρίσκονταν στον χώρο κατόπιν εντολής των κεντρικών. Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται να προστεθεί στα πολυάριθμα περιστατικά αστυνομικής και κρατικής αυθαιρεσίας που έρχονται να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές/ριες -αλλά και το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας- καθώς το Κράτος επιτίθεται στο σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων τους, από το να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα στον κοινωνικό τους χώρο μέχρι το να συλλογικοποιούνται και να συνδικαλίζονται χωρίς επιπτώσεις.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες από την μεριά μας πρέπει να οργανωθούμε στους φοιτητικούς μας συλλόγους, να συλλογικοποιηθούμε γύρω από τις κοινές μας ανάγκες και να εναντιωθούμε στην αντεκπαιδευτική πολιτική του Κράτους. Το φοιτητικό κίνημα οφείλει να απαντήσει στην παρουσία της αστυνομίας στις σχολές και να υπερασπιστεί το φοιτητικό άσυλο με όλες του τις δυνάμεις. Να μην ανεχτούμε ούτε στο ελάχιστο την αστυνομική αυθαιρεσία μέσα στους χώρους που σπουδάζουμε.

-Κάτω τα χέρια από το άσυλο.

-Καμία παρουσία της αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους.

-Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας.

RocinanteΚλαδική Εκπαίδευσης
Στις 7/2 οι φοιτητές και οι φοιτήτριες (αυτήν την φορά του Πανεπιστημίου Πειραιά) έγιναν μάρτυρες ακόμα ενός περιστατικού αστυνομοκρατίας, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής τμήματα της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν όχι μόνο σε έλεγχο στοιχείων αλλά και σε τυχαίες προσαγωγές φοιτητών που ήθελαν να εισέλθουν στην σχολή τους. Η αστυνομία...