Δεκατέσσερα χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από χέρι μπάτσου, το Κράτος και οι ένστολοι έμμισθοι φονιάδες του συνεχίζουν να δολοφονούν.

Ο πυροβολισμός στο κεφάλι από πίσω του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από μπάτσο, επειδή δεν πλήρωσε βενζίνη αξίας 20 ευρώ για το αγροτικό αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε τα προϊόντα του στη λαϊκή αγορά, εγγράφεται όχι μόνο στη δολοφονική παράδοση πολλών δεκαετιών της ΕΛΑΣ, αλλά και στην ειδικότερη όξυνση της καταστολής τα τελευταία αυτά χρόνια, η οποία πάει πακέτο με την ιδέα ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε «άριστους», αναλώσιμους και κατάλληλους για πυροβολισμό.

Είναι σκάρτος ένας χρόνος άλλωστε, από τότε που άλλοι αστυνομικοί γάζωσαν με 35 σφαίρες τον επίσης Ρομά Νίκο Σαμπάνη, δεχόμενοι για αυτό τα εύσημα και την αλληλεγγύη του υπουργού Αστυνομίας Τ. Θεοδωρικάκου. Ο Θεοδωρικάκος που είχε τότε επισκεφτεί τους φονιάδες στη ΓΑΔΑ για να τους δώσει την αγκαλιά που χρειάζονταν και στη συνέχεια είχε πανηγυρίσει την απόφαση μη προφυλάκισής τους, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της νέας δολοφονικής πράξης.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ο Νίκος Σαμπάνης, ο Ζακ Κωστόπουλος, ο Βασίλης Μάγγος, δολοφονημένοι όλοι τους επίσης από αστυνομικούς, έρχονται να μας θυμίσουν ότι η καταστολή παραμένει στο τέλος της ημέρας ο βασικός πυλώνας οποιουδήποτε συστήματος υπερασπίζεται τον καπιταλισμό.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, μας θυμίζει ότι η ζωτικότητα της κοινωνίας είναι αυτή και μόνο αυτή που μπορεί να αντιπαραταχθεί στη δολοφονική μηχανή του Κράτους.

Σήμερα, που η πολιτική του Κράτους και του Κεφαλαίου πολλαπλασιάζει επιθετικά τη φτώχεια και τον θάνατο, η απόδοση τιμής στις κοινωνικές εξεγέρσεις είναι σημείο μνήμης και κάλεσμα οργάνωσης και αντιπαράταξης στους εκμεταλλευτές και τους δήμιους.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στη διαδήλωση μνήμης την Τρίτη 6 Δεκέμβρη, 18:00 στα Προπύλαια.

-Δεν ξεχνάμε – δεν συγχωρούμε τις δολοφονίες της αστυνομίας στην Ελλάδα και στον κόσμο

-Πάντα στο πλευρό των εξεγέρσεων, ενάντια στους καταπιεστές και τους δήμιους

-Κατάργηση των δολοφονικών συμμοριών ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, Δέλτα, ΟΠΚΕ κ.λπ, αφοπλισμός της αστυνομίας

RocinanteΑνακοινώσεις
Δεκατέσσερα χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από χέρι μπάτσου, το Κράτος και οι ένστολοι έμμισθοι φονιάδες του συνεχίζουν να δολοφονούν. Ο πυροβολισμός στο κεφάλι από πίσω του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από μπάτσο, επειδή δεν πλήρωσε βενζίνη αξίας 20 ευρώ για το αγροτικό αυτοκίνητο με...