Η Βιοϊατρική, γνωστή μεγάλη αλυσίδα ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, αναστέλλει από σήμερα 6 Απρίλη τη λειτουργία 19 υποκαταστημάτων της. Την ώρα που βρισκόμαστε σε πανδημία, που το κράτος αρνείται ακόμη και τώρα να εξοπλίσει το δημόσιο σύστημα υγείας με επαρκές προσωπικό και υγειονομικό υλικό, συμπεριλαμβανομένου των διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19, την ώρα που τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα υπερχρεώνουν τα συγκεκριμένα τεστ αποκομίζοντας κέρδη, έρχεται μια μεγάλη αλυσίδα απ’ αυτά να αναστείλει ουσιαστικά τη λειτουργία της, την ώρα που η κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη όλες τις δομές παροχής υπηρεσιών υγείας. Εννοείται ότι μαζί με την αναστολή των συγκεκριμένων διαγνωστικών μονάδων αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας των εργατ(ρι)ών που εργάζονται σ’ αυτά. Ο αντικοινωνικός χαρακτήρας του εμπορευματικού τρόπου παροχής υπηρεσιών οδηγεί σε όλο αυτόν τον παραλογισμό.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωράει σε μέτρα λογοκρισίας των νοσοκομειακών εργαζομένων απαιτώντας, λόγω των έκτακτων καταστάσεων, η πληροφορία για την εξέλιξη των περιστατικών και εμμέσως της πανδημίας και του υγειονομικού συστήματος να ελέγχεται αποκλειστικά από το υπουργείο Υγείας. Αυτό έρχεται να προστεθεί στην ουσιαστική λογοκριτική πρακτική της ΕΡΤ, αλλά και των ιδιωτικών Μ.Μ.Ε., απέναντι στις δηλώσεις και συνεντεύξεις που έδωσαν πρόσφατα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Ο κυριαρχικός χαρακτήρας του κράτους οδηγεί στη φίμωση, όταν έχουμε ανάγκη την πληροφόρηση από τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής.

Δυο μέτρα και δυο σταθμά λοιπόν για τη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική. Οι έκτακτες ανάγκες ελέω πανδημίας απαιτούν κατασταλτικά μέτρα στην κοινωνία αφού πρώτα έχει ενοχοποιηθεί με όχημα το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, απαιτούν να μην ακούγεται η παραμικρή αντιπολιτευτική φωνή για όσα κάνει ή δεν κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, την ώρα που τον πανικό ως τώρα δεν τον έχουν  σπείρει οι υγειονομικοί που περιγράφουν την αντικειμενική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας και των αναγκαίων μέτρων για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά κομμάτι των Μ.Μ.Ε., για τα οποία βρέθηκαν πόροι να χρηματοδοθούν αυτήν ακριβώς τη χρονική στιγμή. Αλλά από την άλλη οι ίδιες έκτακτες ανάγκες υποτίθεται δεν επιβάλλουν την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, αντιθέτως αφήνεται μέχρι και να κλείσουν κομμάτια της. Ο παραλογισμός, η βαρβαρότητα, η αναλγησία κι ο ευτελισμός ενός κοινωνικού συστήματος και των κυβερνητικών ταγών του σε όλο τους το μεγαλείο.

Απαιτούμε την επίταξη ολόκληρου του ιδιωτικού τομέα της υγείας με καμιά μείωση μισθού, ανθυγιεινό επίδομα για όλους/ες τους και με καλυμμένα όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας. Η νοσηλεία, τα υλικά, τα διαγνωστικά τεστ και οι θεραπείες να παρέχονται δωρεάν για όλους/ες. Καμιά απόλυση εργαζομένου, μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, άμεση παραγωγή αναπνευστήρων. Καμιά λογοκρισία των εργαζομένων στη υγεία και των συνδικαλιστικών οργάνων τους. Απαιτούμε η κινητοποίηση της Τρίτης 7 Απρίλη στα δημόσια νοσοκομεία και στον όμιλο της Βιοϊατρικής να προβληθεί δημόσια με παρουσίαση των αιτημάτων τους και των συνεντεύξεων που θα τη συνοδεύσουν.

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Υγείας
Η Βιοϊατρική, γνωστή μεγάλη αλυσίδα ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, αναστέλλει από σήμερα 6 Απρίλη τη λειτουργία 19 υποκαταστημάτων της. Την ώρα που βρισκόμαστε σε πανδημία, που το κράτος αρνείται ακόμη και τώρα να εξοπλίσει το δημόσιο σύστημα υγείας με επαρκές προσωπικό και υγειονομικό υλικό, συμπεριλαμβανομένου των διαγνωστικών τεστ για τον...