Του Ευγένιου ΑΓΡΙΜΑΚΗ

Στις ευρωεκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 7 του περασμένου Ιούνη, το κόμμα του ΛΑΟΣ πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό ψήφων που συγκέντρωσε ποτέ στην ιστορία οποιοδήποτε ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα (7,2%).Στο ποσοστό αυτό, πρέπει να προστεθούν και άλλοι 30.000 –περίπου– ψήφοι (0,5%) που κατευθύνθηκαν προς την εξωκοινοβουλευτική ακροδεξιά, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων προς την ανοιχτά εθνικοσοσιαλιστική Χρυσή Αυγή. Αν και οι αριθμοί αυτοί είναι ήδη υψηλότεροι από οποιοδήποτε «σκορ» πέτυχε η ακροδεξιά κατά τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης με τα διάφορα σχήματά της («Εθνική Παράταξη», ΕΠΕΝ κ.ά.), στην πραγματικότητα δεν μπορούν καν να μπουν στο ζύγι με αυτά. Γιατί εάν το 1977 ή το 1984 η ακροδεξιά βάσιζε τη δύναμή της στα υπολείματα ενός μηχανισμού που κυβερνούσε την Ελλάδα επί 40 χρόνια και τα οποία δεν είχαν ακόμα αποδεχθεί την ένταξή τους σε ένα καθεστώς συμβατικής αστικής δημοκρατίας, σήμερα εμφανίζεται με το (κλασικό κατά τα άλλα σε διεθνές επίπεδο) πρόσωπο του «πολιορκητικού κριού» που επιχειρεί να διεμβολήσει (ή εναλλακτικά να ρυμουλκύσει) το πολιτικό σύστημα από έξω. Με λίγα λόγια έχει αφήσει πίσω της τον άχαρο ρόλο αυτού που εξακολουθεί να υπερασπίζεται ένα Κράτος που εξεμέτρησε το βίο του (ρόλο που ιστορικά επιθυμεί να απονείμει στους πάσης φύσεως «φιλελεύθερους») και ανακτά ξανά το παλιό «καλό» σύνθημα του Μουσολίνι περί της «Κατάκτησης του Κράτους». Συμπερασματικά, δεν είναι πλέον αμυντική, αλλά επιθετική.

Υπό αυτή την έννοια, το ποσοστό του ΛΑΟΣ πρέπει να συγκριθεί ιστορικά με εκείνα των φασιστών της δεκαετίας του ’30 (του κόμματος του Κονδύλη, ή των «Ελευθερόφρονων» του Μεταξά), που αντίστοιχα πίεζαν το «παρηκμασμένο» πολιτικό σύστημα «από έξω». Ας σημειωθεί παρεμπιπτόντως ότι για την «Κατάκτηση του Κράτους», ο Μεταξάς χρειάστηκε εκλογικά ποσοστά κατά τι χαμηλότερα από αυτά του Καρατζαφέρη. Όπως επίσης ότι καμία έκφανση της ακροδεξιάς δεν εμφανιζόταν στο παρελθόν να διεμβολίζει σε τέτοιο βαθμό τα χαμηλότερα στρώματα (αξίζει να δει κανείς τη δύναμη του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής σε περιοχές όπως η Καισαριανή, το Περιστέρι, η Νίκαια κ.ο.κ.). Φαινόμενο που εξηγείται ακριβώς από την «επιθετικότητα» της ακροδεξιάς, δηλαδή την σύνδεσή της με τις στρεβλές ανάγκες μικρών και μεσαίων στρωμάτων μιας χώρας του «πρώτου κόσμου» μέσα στον διεθνή καταμερισμό εργασίας.

Βεβαίως, την ίδια τη νύχτα των εκλογών, οι έγκυροι αναλυτές έσπευσαν να ξορκίσουν τον υποτιθέμενο κίνδυνο. Ο (αριστερός) δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας Τάσος Παπάς για παράδειγμα, από το ραδιοφωνικό σταθμό του Συνασπισμού, καθησύχασε τον κόσμο βεβαιώνοντας ότι «το ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης δεν συνιστούν κατά κυριολεξία ακροδεξιά, όπως ας πούμε ο Λε Πεν στη Γαλλία». Και εξηγώντας της θέση του πρότεινε μια σειρά από επιχειρήματα («βασίζεται κυρίως στους ελιγμούς του αρχηγού του, λέει άλλα τη μία και άλλα την άλλη, επιλέγει πότε να επιτεθεί και πότε να τείνει χείρα φιλίας στην παραδοσιακή δεξιά για να προσελκύσει απογοητευμένους ψηφοφόρους»), που επιχειρώντας να παρουσιάσουν τις ιδιαιτερότητες του Καρατζαφέρη κατέληγαν να περιγράψουν με ακρίβεια τον… Λε Πεν. Όσο για τον βασικό άνκορμαν της «ορθής σκέψης» Γιάννη Πρετεντέρη, αυτός συμπαίρανε από την άνοδο του ΛΑΟΣ ότι «τον Δεκέμβρη δεν έγινε καμία εξέγερση» και απλά όσα συνέβησαν ενίσχυσαν τον «συντηρητισμό» στην κοινωνία. Τι κρίμα! Τέτοιος πρόμαχος του ορθολογισμού και αλεξητήρας της επιστημονικής γνώσης, και να του διαφύγει αυτό που μαθαίνουν τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου: ότι η άνοδος της ακροδεξιάς, είναι κλασικό –το πιο κλασικό ίσως– σύμπωμα της περιόδου που ακολουθεί μεγάλες εξεγέρσεις που έμειναν ανολοκλήρωτες. Είναι το αντίβαρο που γεννά ο «τρόμος του κενού» στις παγωμένες ή όχι, επαναστατικές (και πάντως ριζοσπαστικές) προσδοκίες.

Αυτές οι ελαφρότητες δεν είναι βέβαια ελληνικό φαινόμενο. Εδώ και δυο δεκαετίες, σε όλη την Ευρώπη, η άνοδος της ακροδεξιάς συνοδεύεται από τις ίδιες ακριβώς σοφιστείες εκ μέρους των αναλυτών: τη σοβαρά υποστηριζόμενη θέση ότι τάχα «η δικιά μας ακροδεξιά δεν είναι ακριβώς ακροδεξιά» (σταθερά επαναλαμβανόμενη από χώρα σε χώρα), τη μετάθεση των ευθυνών σε όσους αμφισβητούν τον καπιταλισμό από τα αριστερά «ενεργοποιώντας τα συντηρητικά αντανακλαστικά στις κοινωνίες» και φυσικά, τον αφορισμό ότι δεν πρέπει να «χαρίσουμε όλον αυτόν τον κόσμο στην ακροδεξιά, χαρακτηρίζοντάς τον συλλήβδην ακροδεξιό» (λες και για να χαρακτηρίσεις κάποιον υπάρχει κάποιο εναλλακτικό από την πραγματικότητα κριτήριο και δεν αρκούν οι πράξεις του). Οι σαχλαμάρες του Παπά και του Πρετεντέρη δεν είναι λοιπόν καν πρωτότυππες.

«Ευτυχώς», η πραγματικότητα ήρθε με πολύ επιθετικό τρόπο να αποκαταστήσει την κυριολεξία των εννοιών. Από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών, το πολιτικό σύστημα, το Κράτος και η κυβέρνηση, και μαζί τους τα ΜΜΕ και κομμάτια των μεσαίων στρωμάτων, είχαν μια χαρά ρυμουλκηθεί από την ακροδεξιά προς τις θέσεις και τις πρακτικές της, απαντώντας έτσι στην πράξη στο αν υπάρχει ή όχι «ζήτημα ακροδεξιάς στην Ελλάδα». Τα ΜΑΤ έκαναν κάθε μέρα δύο και τρεις επιχειρήσεις-«σκούπα» σε διαφορετικά μέρη, ο πρωθυπουργός έθετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ζήτημα της «λαθρομετανάστευσης», λέξη που ακουγόταν γύρω στις 40 μετρημένες φορές σε κάθε δελτίο ειδήσεων (ακόμη και στην ΕΡΤ), η αξιωματική αντιπολίτευση έψεγε την κυβέρνηση γιατί δεν κάνει αρκετά για το θέμα ή γιατί δεν τα κάνει αρκετά καλά, ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ, η αφελής και καταστροφική πολιτική του διαταξικού multiculti («πολυπολιτισμικότητα») πέρναγε από κρισάρα, όχι όμως για τα κενά της και την πασιφανή απουσία ταξικού χαρακτήρα στην ανάπτυξή της, αλλά γιατί «το παρακάναμε με τους μετανάστες», όπως έλεγαν διάφορα μέλη του ΣΥΝ. Μόνο το ΚΚΕ έκανε στροφή, αναδεικνύοντας πιο έντονα το ζήτημα της μετανάστευσης από ταξική και αντιρατσιστική σκοπιά σε αυτό το διάστημα, αυτό όμως μάλλον συνηγορεί στη θέση ότι η ακροδεξιά ήρθε και μπαστακώθηκε μέσα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, παρά το αντίθετο. Κι αυτό, υπό την έννοια ότι το ΚΚΕ διαπίστωσε για πρώτη φορά ξαφνιασμένο ότι απειλείται το μονοπώλιο που de facto είχε κατοχυρώσει στην λαϊκή ψήφο –διαμαρτυρίας ή συμπάθειας.

Το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα με την ακροδεξιά είναι αυτό: ότι «αλώνει» το πολιτικό σύστημα και κατ’ επέκταση την  καθημερινή ζωή με την παρουσία της και μόνο, νομιμοποιώντας πολιτικά τα πιο χαμηλά ατομικά ένστικτα και αντικαθιστώντας τη λογική της διαρκούς ομοσπονδίας των κοινών συμφερόντων (την οποία εισήγαγε ο πολιτικός φιλελευθερισμός, ανέπτυξαν τα σοσιαλιστικά κινήματα και περιέγραψε στην άνωτατη μορφή της ο αναρχισμός) με τη λογική της επί τούτου συμμαχίας κοινωνιακών συντεχνιών (την οποία αποδέχεται ο οικονομικός φιλελευθερισμός, υμνεί η ακροδεξιά και θεσμοθετεί ο κρατικός φασισμός). Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι η ταξική αλληλεγγύη αντικαθίσταται από ιδιότυπους μη σταθερούς δεσμούς στο εσωτερικό ενός στρώματος –όχι κατ’ ανάγκη (και στην πραγματικότητα πολύ σπάνια) οικονομικούς–  με συνεπακόλουθη τη μετάλλαξη εννοιών και συμπεριφορών όπως η άμεση δράση και η αυτο-οργάνωση, που εμφανίζονται στο προσκήνιο στερημένες από το ταξικό τους περιεχόμενο και τη βαθιά δημοκρατική τους δομή. Αυτό πάνω-κάτω είναι ο φασισμός ως κοινωνικό κίνημα και με αυτόν τον τρόπο αναπτύχθηκε στην Ευρώπη (αλλά και στις ΗΠΑ με διαφοροποιημένους όρους), ακολουθώντας ιστορικά κατά πόδας τα  διάφορα σοσιαλιστικά κινήματα.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο φασισμός υπήρξε ένα εξαιρετικά δημοφιλές ρεύμα στις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Η δημοφιλία αυτή –όπως και η λαϊκότητά του– διατηρούνται και στην επανεμφάνιση του στην Ευρώπη, από το 1985 και μετά. Είναι επίσης γνωστό ότι η αντιμετώπισή του –ιδιαίτερα αφού μαζικοποιηθεί– δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Στην Ευρώπη ο φασισμός πρώτα συνετρίβη στρατιωτικά και μετά ηττήθηκε ηθικά. Κυρίως, το ιστορικό συμπέρασμα που προκύπτει, τόσο από την προπολεμική όσο και από τη σύγχρονη εμφάνιση των ακροδεξιών «κινημάτων», είναι ότι η αξιακή επίκληση του πολιτικού φιλελευθερισμού απέναντί τους (συνήθης πρακτική και της Αριστεράς), όχι μόνο δεν τα αποδυναμώνει αλλά τα ενισχύει. Κι αυτό γιατί η ακροδεξιά στηρίζεται ακριβώς στην αξιακή κατάρρευση του πολιτικού φιλελευθερισμού, στον οποίον χρεώνει όλες τις καπιταλιστικές δυσπλασίες,  αφήνοντας ανέγγιχτη την οικονομική ουσία του καπιταλισμού. Η ακροδεξιά συντρίβεται όταν η συζήτηση κατευθύνεται εκεί που πρέπει, στην οικονομία με ό,τι αυτό περικλείει: τον καταμερισμό της εργασίας, την σχέση Κεφαλαίου – Εργασίας, την οργάνωση σε ταξική και αποκλειστικά ταξική βάση. Το γεγονός ότι κατά το μεσοπόλεμο ο φασισμός συνάντησε μαζική και λαϊκή αντίσταση μόνο στην Ισπανία δεν είναι καθόλου τυχαίο. Οφείλεται στο γεγονός ότι η οργάνωση της εργατικής τάξης (που είναι αυτή που έχει πραγματικό συμφέρον να συντρίψει την ακροδεξιά) δεν έγινε σε πολιτικό επίπεδο, αλλά σε κοινωνικό και οικονομικό. Η τάξη δηλαδή αναγνώριζε τον εαυτό της ως τέτοιο μέσα από τις οικονομικές οργανώσεις, τα συνδικάτα, και όχι μέσα από εξωτερικές κομματικές δομές. Απέκτησε έτσι τη δυνατότητα να ξεχωρίζει τον καπιταλισμό από τα συμπτώματά του και να αναπτύξει σε ουσιαστικό βαθμό την εργατική αλληλεγγύη.

Η ανάπτυξη ενός πλατιού και ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που αυτό θα θέτει την ατζέντα στην ελληνική κοινωνία, είναι η πραγματική απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς. Ο ταξικός συνδικαλισμός αποτελεί την ομοσπονδία των κοινών συμφερόντων από εργατική σκοπιά, άρα την πραγμάτωση της εργατικής αλληλεγγύης απέναντι στις πλασματικές ταυτότητες που προβάλει η ακροδεξιά. Οι αντιρατσιστικές παρεμβάσεις (στο παλιό Εφετείο, στον Άγιο Παντελεήμωνα και οπουδήποτε αλλού), μπορεί να είναι έτσι κι αλλιώς αξιοσέβαστες αλλά έχουν πρακτική σημασία μόνο στο βαθμό που γίνονται από την ταξική σκοπιά του ενιαίου συμφέροντος των ελλήνων και των μεταναστών εργαζομένων. Διαφορετικά εκπίπτουν από το επίπεδο της αλληλεγγύης σε αυτό της φιλανθρωπίας.

Η ακροδεξιά βαρβαρότητα επομένως, δεν είναι απλά ένας ορατός κίνδυνος για την ελληνική κοινωνία. Είναι ήδη παρούσα σε αυτήν και ο κίνδυνος αφορά τη μεγαλύτερη επέκτασή της. Είναι παρούσα στις κατασταλτικές πολιτικές, στις απελάσεις των μεταναστών, στους ρατσιστικούς βανδαλισμούς της Μανωλάδας, της Κυψέλης και της Ομόνοιας. Είναι όμως παρούσα και στη στασιμότητα των εργατικών αγώνων και στην τελμάτωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στην ακινησία των εργατικών διεκδικήσεων και στην καθήλωση των εργατικών δικαιωμάτων των μεταναστών. Αυτή τη βαρβαρότητα οφείλουμε να την αναγνωρίσουμε σε πείσμα των αστικών αερολογιών που επιχειρούν να τη σχετικοποιήσουν. Και αναγνωρίζοντάς την, να την αντιπαλέψουμε προτάσσοντας τη δική μας ένωση, τη συνδικαλιστική ένωση των εργαζομένων. Θυμίζοντας ξανά, ότι το δικό μας έθνος είναι οι ανάγκες μας, οι ανάγκες της τάξης μας, η τάξη μας. Η εργατική τάξη.

Ευγένιος ΑΓΡΙΜΑΚΗΣ

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88
xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88
xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88
RocinanteΦάκελλοςΦύλλο 1
Του Ευγένιου ΑΓΡΙΜΑΚΗ Στις ευρωεκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 7 του περασμένου Ιούνη, το κόμμα του ΛΑΟΣ πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό ψήφων που συγκέντρωσε ποτέ στην ιστορία οποιοδήποτε ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα (7,2%).Στο ποσοστό αυτό, πρέπει να προστεθούν και άλλοι 30.000 –περίπου– ψήφοι (0,5%) που κατευθύνθηκαν προς την εξωκοινοβουλευτική ακροδεξιά, η...